Hvordan bli kvitt støv for et sunnere hjem

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli kvitt støv for et sunnere hjem
Hvordan bli kvitt støv for et sunnere hjem
Anonim
kvinne bli kvitt støv
kvinne bli kvitt støv

Ingen liker støv i hjemmet sitt. Ikke bare er det skjemmende, men det er heller ikke bra for pusten og helsen din, spesielt hvis du har tilstander som astma. Lær hvordan du blir kvitt støv i hjemmet ditt ved hjelp av enkle trinn.

Hvordan bli kvitt støv i huset

Den viktigste måten å holde støv i sjakk er å tørke støv regelmessig med riktig verktøy. Riktig støvtørking krever:

  • Mikrofiberklut
  • Mikrofiberstøver med stang
  • Støvsug med slange

Med forsyningene klare er det på tide å rydde. Følg disse trinnene for å få hjemmet ditt støvfritt.

  1. Rengjør ovenfra og ned. Bruk mikrofiberstøveren med stangen for å fjerne støv for hardt til å nå steder som taket og jobb deg ned til gulvet.
  2. Bruk støvsugeren med en slange for å fjerne støv fra vifter, hjørner og møbeltrekk.
  3. Tørk av og rengjør persienner.
  4. Fukt mikrofiberkluten og tørk ned støvete overflater i øyehøyde.
  5. Tørk ned elektronikk, ventiler, ledninger og andre steder støv samler seg.

Fei gulvene regelmessig

I tillegg til å støvsuge alle overflatene i hjemmet ditt, vil du sørge for å holde gulvene rene. For tregulv eller laminatgulv vil du:

  1. Fjern og legg bort alt rot som leker, blader, bøker osv. som kan samle støv.
  2. I stedet for en kost eller støvpanne, velg en Swiffer eller fuktig fillemopp for å fjerne skitten fra gulvet i stedet for å flytte den rundt eller sette den i luften.
  3. Hvis du har en støvsuger designet for tregulv eller laminatgulv, kan du også velge å bruke denne for å fjerne smuss og deretter bruke en fuktig mikrofiberklut for å kvitte seg med støv fra hjemmet.
Kvinne støvsuger under sofaen
Kvinne støvsuger under sofaen

Hopp over teppet

Hvis du prøver å rense huset fullstendig for støv, ikke skaffe tepper. Men hvis du er festet til teppet ditt, bør du feie det regelmessig med en støvsuger med høyeffektiv filterdesign for å holde støv fast i støvsugeren og ute av luften.

Få en dørmatte

Det kan virke som et enkelt hack, men å investere i en dørmatte kan spare støv i hjemmet ditt. På denne måten kan matten fange opp støvet som ellers kan komme inn i hjemmet ditt. Du kan til og med ta dette et skritt videre ved å la gjestene ta av seg skoene ute eller i et eget rom for å forhindre at støvet kommer inn i huset ditt.

Rist ut puter og tepper ute

Et annet viktig skritt for å fjerne støv i hjemmet ditt er å ta putene og teppene dine ut og riste dem ut. Du kan også kaste dem over en skinne på en veranda og slå teppene og puten med en pinne for å fjerne støv, støvmidd og dander.

Hold soverommet ditt rent

Du er kanskje ikke klar over det, men soverommet ditt er en grobunn for støv og støvmidd. Derfor er det viktig å fjerne skitne klær og holde skapet ryddig. For å unngå at klær mister fibre, bør du vurdere å ha dem i plastposer og bokser. Bytt i tillegg sengetøy ukentlig.

mann som renser med en støvkost
mann som renser med en støvkost

Hvordan bli kvitt støv i luften

Nå som du har håndtert støvmiddene rundt hjemmet ditt, er det viktig å sørge for å holde støv ute av luften. Du kan gjøre dette gjennom en luftrenser og luftfukter.

Prøv en luftrenser

Luftrensere fungerer utmerket for å fjerne støvet fra luften før det rekker å legge seg på overflater. De er også gode for de med pusteproblemer som astma. Tenk på å få en for hvert rom eller holde en i støvutsatte rom.

Luftfukter for å redusere statisk elektrisitet

Hvis luften i hjemmet ditt er tørr, er den utsatt for statisk elektrisitet. Statisk elektrisitet kan tiltrekke støvoverflater rundt hjemmet ditt. Prøv å legge til en luftfukter i hjemmet ditt for å redusere statisk elektrisitet og støv. Bare sørg for å holde luftfukteren ren.

Hold Windows lukket

Vinduer er flotte for å slippe inn frisk luft, men med frisk luft kommer støv. Derfor kan det å holde vinduene lukket redusere mengden støv som kommer inn i hjemmet ditt. Dette gjelder spesielt hvis du bor i et område med skitten luft eller mye forurensing i luften.

Endre ovnsfilteret

For å holde støvet nede i hjemmet ditt, bør du vurdere å skifte ovnsfilter regelmessig. Du kan også tenke på å investere i et høyeffektivt eller støvreduserende filter.

Hvordan redusere støv

Å redusere støv fullstendig er umulig, men du kan komme ganske nær ved å følge disse enkle tipsene. Det handler om å holde alt i hjemmet ditt rent. Og hvis du trenger litt hjelp, kan du prøve en vanlig rengjøringsplan.

Anbefalt: