Antikke bilderammestiler, verdier & Identifikasjon

Innholdsfortegnelse:

Antikke bilderammestiler, verdier & Identifikasjon
Antikke bilderammestiler, verdier & Identifikasjon
Anonim
Sett med fem gullrammedesign
Sett med fem gullrammedesign

Fra utsmykket gull til enkel eik, antikke bilderammestiler er varierte og vakre. Hvis du vil sette i gang et spesielt bilde eller legge til et speil til en nydelig ramme, lær om alternativene og hvordan du identifiserer de ulike typene antikke bilderammer.

Antikke bilderammestiler gjennom årene

Separate bilderammer har eksistert siden ca. 1423, men de fleste rammene du vil møte i antikvitetsbutikker og nettauksjoner er fra 1800- og 1900-tallet. Du vil se en rekke vakre stiler, mange av dem fungerer vakkert i dagens hjem.

Early American Wood Frames

Ifølge Collectors Weekly var noen av de første rammene som dukket opp i Amerika laget av enkel trelist. Disse tidlige rammene ble mer forseggjort gjennom 1800- og 1900-tallet, og inkluderte etter hvert dekorasjoner som minner om amerikansk landbruk. Du vil se hveteskjær, blader og mer. Likevel er de fleste ganske enkle, slik at skjønnheten i det opprinnelige treverket kan vise frem kunstverket i rammen.

bilderamme
bilderamme

Forgyldte viktorianske rammer

Victoriatiden omfavnet utsmykket dekorasjon og overflod, og du kan se dette i bilderammer også. Vakre forgylte rammer, vanligvis skåret i tre og dekket med bladgull, var en måte å sette i gang et enkelt fotografi eller maleri. Rammen var en del av kunsten. Du finner disse rammene i blandet stand, siden forgyllingen og eventuelle gipsdekorasjoner kan slites bort med tiden.

gyllen bilderamme
gyllen bilderamme

Kunst og håndverk bilderammer

Den utsmykkede overfloden fra viktoriatiden ga plass til en enklere estetikk. Under Arts and Crafts-bevegelsen handlet rammer om håndlaget kvalitet, vakkert treverk og enkel stil. Dekorasjoner inkluderte naturlige elementer som utskårne tre- eller metallblomster, grener og vinranker.

Antikk bilderamme
Antikk bilderamme

Art Deco-rammer

På begynnelsen av 1900-tallet ble det enda enklere å dekorere smaker. Dekorasjoner var ofte geometriske motiver eller enkle blomstermotiver i en ellers ensfarget ramme. Disse stilene føltes moderne og strømlinjeformede, og gjenspeiler tidens skiftende teknologi.

Blank klassisk ramme
Blank klassisk ramme

Identifisering av en antikk bilderamme

Fordi dekorasjonsstiler kommer tilbake og rammer kan henge i mange år i et hjem, er det noen ganger vanskelig å si om en ramme er antikk. Her er noen tegn du bør se etter når du undersøker en gammel bilderamme.

Vend det

Baksiden av en bilderamme gir viktige ledetråder om alderen. Se etter ormehull i treverket, vridninger som følger med alder og fuktighetsendringer, og tegn om konstruksjonen. Hvis den passer sammen uten spiker eller stifter, kan den være veldig gammel. Hvis den har eldre maskinvare, er det en annen anelse om at det er en antikk. De fleste nye reproduksjonsrammer vil ikke ha baksider som ser gamle ut.

Baksiden av bilderammen
Baksiden av bilderammen

Se på materialene

Ifølge Lowy 1907 ble rammer vanligvis laget av tre før 1800-tallet. Etter den tid ble de ofte støpt av gips festet til en treramme. Hvis noe av forgyllingen har avbrutt, ser du gips under? I så fall er rammen sannsynligvis fra 1800-tallet eller nyere. På samme måte kan selve forgyllingen gi ledetråder. Hvis det er malerpenselmerker, er det m alt og ikke forgylt. Dette betyr at det kan være mindre verdifullt. Hvis det er svakt mørkere områder i forgyllingen med forgylten overlappet, kan det være høyere kvalitet og en antikk.

Tilordne verdi til antikke bilderammer

Som alle antikke gjenstander, er det mye variasjon i verdien av antikke bilderammer. Noen selger for mange tusen dollar, som andre er verdt bare noen få dollar. Hvis du er i tvil, er det alltid en god idé å få rammen din vurdert.

Faktorer som påvirker verdi

En rekke faktorer kan påvirke verdien av en ramme:

  • Condition- Siden formålet med en bilderamme er å være dekorativ, kan skade drastisk redusere verdien. En ramme i vakker form er verdt mer enn én med avskallet forgylling, manglende gips, riper og andre problemer. Origin alt glass kan øke verdien, og restaurering kan redusere den.
  • Størrelse Alt annet like, større rammer er verdt mer enn mindre rammer.
  • Alder – Eldre rammer er ofte verdt mer, spesielt hvis de er i utmerket stand. Enkelte stiler er imidlertid klassisk attraktive og kan være verdifulle selv om de ikke er like gamle.
  • Form og stil - Formen og stilen til en ramme kan gi mye til verdien, spesielt hvis rammen passer med moderne dekorasjonsmetoder.
  • Noted designer – Selv om de fleste rammer ikke har et merke eller assosiasjon med en kjent designer, kan det å ha denne herkomsten øke verdien.

Eksempelverdier for antikke bilderammer

Bilderammer selges for et bredt spekter av priser, men du kan få en følelse av hva din kan være verdt ved å se på lignende salg. Sørg for å sjekke rammer som allerede er solgt, siden dette er den mest nøyaktige måten å måle verdi på.

  • En sjelden ramme av designeren Newcomb Macklin solgt for rundt 1500 dollar på eBay. Den var i vakker stand og hadde et sommerfuglmotiv.
  • En ramme fra amerikansk tigerlønn fra ca. 1840 solgte for rundt $400 tidlig i 2020. Den hadde origin alt glass og bakplate.
  • En utsmykket ramme fra 1890-tallet med en oval åpning selges for rundt 150 dollar. Den var i utmerket stand.

Mange vakre alternativer

Enten du elsker den utsmykkede stilen til eldre rammer, eller du vil vise frem et tidsriktig kunstverk eller et gammelt fotografi i en ramme fra den aktuelle epoken, er det mange vakre alternativer å velge mellom. Ta deg tid til å bla gjennom tilbudene på nettet eller i din lokale antikvitetsbutikk for å finne den perfekte rammen for dine behov. Du kan også gjenbruke antikke og vintage bilderammer til vakre nye stykker.

Anbefalt: