Slik rengjør du kjøleskapsspoler

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du kjøleskapsspoler
Slik rengjør du kjøleskapsspoler
Anonim
Rengjøringsspoler forlenger kjøleskapets levetid.
Rengjøringsspoler forlenger kjøleskapets levetid.

Kjøleskap er det viktigste apparatet i huset som gir sikker håndtering av bedervelige varer samtidig som det forhindrer bakteriell sykdom på kjøkkenet. Kjøleskapet er en maskin som trenger oppmerksomhet for å yte effektivt og forsømmelse kan ende opp med å koste deg; den trenger frisk luft og god plass til å frigjøre varmen som bygges opp fra kjølemediet ettersom den kjøler ned bedervelige gjenstander.

Rengjøring av kjøleskapsspoler

La alltid være igjen et par centimeter mellom skap, søppelkasser og til og med frokostblandingsbokser over og under kjøleskapet for å tillate maksimal luftstrøm og rengjøre kjøleskapsspolene hver sjette måned, oftere hvis du har kjæledyr med flass.

Denne prosedyren dekker kjøleskap med spiraler under og på baksiden.

Materials

  • Spiralbørste
  • Mopp
  • Vacuum
  • Skrutrekker (hvis nødvendig)
  • Lommelykt

Innledende prosedyre

  1. Fjern alle gjenstander fra toppen av kjøleskapet. Støvsug og mopp gulvet umiddelbart foran og la det tørke.
  2. Trekk kjøleskapet ut av skapene til du har lett tilgang til baksiden. Sørg for at vannledninger og ledninger ikke er hyperforlenget eller trukket fri.
  3. Støvsug vegger og gulv bak kjøleskapet, mopp gulvet og la det tørke.
  4. Koble fra kjøleskapet.
  5. Fortsett til instruksjonene for rengjøring av enten bakspolene eller spolene under kjøleskapet, avhengig av modell. Når du er ferdig, fullfør rengjøringsjobben som beskrevet nedenfor.

Cleaning Back Coils

  1. Sondespiral børstes gjennom spolene og trekker lo og støv fri og støvsuger deretter ren.
  2. Gjenta etter behov.
  3. Støvsug eventuelt støv fra gulvet under spoler når du er ferdig.

Rensspoler under kjøleskapet

  1. Fjern frontdekselet ved bunnen av kjøleskapet.
  2. Probespiral børstes gjennom spolene og trekker lo og støv fri, og bruk deretter vakuumbørsten til å rengjøre spolene og området rundt dem ytterligere.
  3. Gjenta etter behov.
  4. Skift frontdekselet når du er ferdig.

Fullfør jobben

Når du er ferdig, kobler du til og setter kjøleskapet tilbake til sin opprinnelige posisjon. Støvsug gulvet om nødvendig, for uansett om kjøleskapet ditt har bak eller under spiraler, vil du holde området foran og under kjøleskapet fritt for smuss og støv for økt luftsirkulasjon.

Bedre luftstrøm betyr bedre effektivitet

Luften strømmer under kjøleskapet og opp på baksiden i begge stiler av spoledesign. Viftene som blåser over kompressorspolene fungerer bare en liten del for kjøling, så ledning av varme er det eneste som sirkulerer luften gjennom de fleste av kjøleskapets spoler. Å holde spolene rene og klare vil forbedre kjøleskapets effektivitet og ytelse, samt forlenge kjøleskapets levetid. Nå er det neste du trenger å vite hvordan du får lukt ut av kjøleskapet ditt.

Anbefalt: