Vinterklare bregner: Tips for å hjelpe bregnene dine å overleve

Innholdsfortegnelse:

Vinterklare bregner: Tips for å hjelpe bregnene dine å overleve
Vinterklare bregner: Tips for å hjelpe bregnene dine å overleve
Anonim
frostiskrystaller på brune bregnegrenblader plante
frostiskrystaller på brune bregnegrenblader plante

Vinteriserende bregner er ikke komplisert, men det avhenger av ditt spesifikke klima og typen bregner du har. Riktig utført, vil bregnene dine overleve vinteren for å blomstre igjen når varmt vær kommer.

Vinteriserende bregner riktig

Hvordan du vintergjør bregnene dine avhenger av typen bregner du har.

Det finnes mange, mange typer bregner. De fleste faller inn under kategoriene å være eviggrønne eller løvfellende. Hver av dem vil kreve litt forskjellig pleie for vintermånedene. Hagesonen din er også en faktor i omsorgen for begge typer.

Noen eviggrønne bregner trives i klima så kaldt som sone 3. Andre foretrekker varmere klima. Løvfellende bregner er mye det samme, med forskjellige typer egnet for visse soner. Derfor er det viktig for deg å vite hva slags bregne du har, samt hvilken sone du er i for å finne den beste vinterpleieprosedyren å følge.

Hvis du er usikker på din hardførhetssone, prøv å bruke USDA Hardiness Zone-kartet, som du også kan søke etter adresse eller by for å få mest mulig nøyaktig informasjon.

Evergreen Ferns

Grønne bregneblader
Grønne bregneblader

Eviggrønne bregner heter det fordi de holder seg grønne om vinteren så lenge de vokser i passende soner. Det grønne løvet deres vil faktisk dø tilbake om våren. Avhengig av sorten kan de trives i sone 3 til 10. Ofte brukes disse bregnene i blomsteroppsatser for å gi nødvendig grønt.

Et eksempel på en eviggrønn bregne er julebregnen. Den vokser godt i sone 5 til 9.

Vintergrønne bregner er rett og slett et spørsmål om å sørge for at du har den rette bregnen for hagesonen din. Vokst i det riktige klimaet vil eviggrønne bregner gi grønt i vintermånedene og kan trimmes tilbake om våren når gamle blader ser skrøpelige ut og nye blader dannes. Sørg for at røttene holdes fuktige ved å vanne bakken, ikke bladene, hvis vanning er nødvendig for å forhindre at den tørker ut.

Løvfellende bregner

Western jomfruhårbregne
Western jomfruhårbregne

Løvfellende bregner holder seg ikke grønne om vinteren. Men hvis du har valgt bregner som passer til sonen din, vil de fortsatt overleve vinteren fint. Når blader begynner å dø om høsten, kutt dem tilbake. Du kan holde bregner varme med et mulch dekker for vintermånedene. Du vil se nye blader dannes om våren.

Et eksempel på en løvfellende bregne er den vestlige jomfruhårbregne.

Vinteriserende pottebregner

Kvinne Holder Potteplante Mot Hvit Bakgrunn
Kvinne Holder Potteplante Mot Hvit Bakgrunn

Ofte vil folk få planter som ikke er ideelle for deres spesielle hagesone. Disse menneskene blir skuffet når den vakre planten deres dør om vinteren. Dette er også vanlig med bregner. Vinterklargjøring av bregner i dette tilfellet er litt annerledes enn for bregner i de riktige vekstsonene.

Boston-bregnen, for eksempel, gjør det best i sone 8 til 11. Likevel kjøpes denne bregnen ofte i kaldere soner om sommeren for å henge potter. Hvis du kjøper en bregne som denne, må du innse at den ikke vil overleve ute under en tøff vinter.

Det beste alternativet er å ta med en øm (ikke frostbestandig) bregne inn og dyrke den som stueplante i vintermånedene. Plasser den nær et lyst vindu, men vekk fra varmeovner og hold den fuktig. Et sørvendt vindu er best for optim alt lys, men et østvendt vindu vil duge.

Med forsiktighet vil du kunne plassere bregnen din utendørs til sommeren. Boston-bregnen din kan sannsynligvis miste ganske mange blader mens den tilpasser seg innendørsforhold, men fortsett å mate den og av og til dugge den (men hvis du har en luftfukter i rommet, er det enda bedre!), og den bør holde seg frisk til du kan plassere den utendørs igjen neste vår.

Hold bregnene dine sunne, år etter år

Å vite hvilken type bregne du har, vil hjelpe deg med å finne den beste måten å vinterføre den på. Enten bregnen din er i hagen din eller i en hengende krukke eller kurv, kan du overvintre bregner med hell, og nyte dem år etter år.

Anbefalt: