Bruk av eddik effektivt for kjæledyrflekker og lukt

Innholdsfortegnelse:

Bruk av eddik effektivt for kjæledyrflekker og lukt
Bruk av eddik effektivt for kjæledyrflekker og lukt
Anonim
Bruk av eddik til å rense kjæledyrflekker og lukt
Bruk av eddik til å rense kjæledyrflekker og lukt

I din søken etter å bruke naturlige produkter som er trygge for kjæledyrene dine, miljøet og familien din, har du kanskje vurdert å fjerne kjæledyrflekker med eddik. Er dette en effektiv rengjøringsløsning? Ja, det er det. Den sure naturen til eddik gjør den utmerket for å bli kvitt bakterier og eliminere irriterende kjæledyrflekker og lukter.

Hvordan bruke eddik til å fjerne kjæledyrflekker

Eddik er et effektivt rengjøringsmiddel for å fjerne kjæledyrflekker og urinlukt fra madrasser, sofaer og andre materialer, men det er fortsatt viktig å behandle flekken så snart som mulig. Jo lenger du lar den sitte, jo mer sannsynlig er det at den stivner. Du ønsker å unngå dette hvis det er mulig fordi en fast flekk er mye vanskeligere å få ut og kan ta flere behandlinger, noe som vil kreve mer av din tid og energi. I noen tilfeller kan flekken bli lysere, men den vil være permanent.

Eddik er en ideell rengjøringsløsning fordi den er billig og lett for miljøet. Hvit destillert eddik er best når du velger eddik som husholdningsrengjøringsmiddel. Det er praktisk også, fordi du finner det på omtrent hvilken som helst butikkhylle. For å blande en løsning som er effektiv for flekkfjerning av kjæledyr og som også deodoriserer, tilsett noen teskjeer natron til rengjøringsløsningen.

Basic Eddik rengjøringsløsning

Nå er det på tide å komme i gang og lage løsningen din. Her er det du trenger.

Bruke spray hvit eddik fortynning i langt hår pels teppe for rengjøring og flekkfjerning
Bruke spray hvit eddik fortynning i langt hår pels teppe for rengjøring og flekkfjerning
  • 1 liter varmt vann
  • ½ kopp hvit eddik (også nyttig for å få skunklukt ut av huset)
  • Sprayflaske

Test eddikløsningen på overflaten som skal rengjøres for å sjekke om den er fargeekt. Selv om eddik er et naturlig produkt, kan noen stoffer reagere på det og forårsake en lys flekk. Test rengjøringsløsningen på et skjult, bortgjemt område. Hvis flekken er på teppet, fungerer et hjørne godt for dette.

Trinn for å fjerne kjæledyrflekker med eddik

Flekktypen du behandler kan kreve forskjellige trinn, men vanligvis:

Hvit eddik og natron
Hvit eddik og natron
  1. Fjern alle faste stoffer som avføring eller oppkast.
  2. Bruk en ren klut for å tømme flekken, ikke gni den. Absorber all væske du kan, men unngå å gni flekken. Hvis du skrubber den, filtrerer flekken dypere inn i stoffet.
  3. Når du blotter flekken, absorberes eventuell væske oppover og ut av stoffet. I stedet for å presse det inn i stoffet, suger du det opp fra teppet, madrassen, sofaen eller en annen overflate.
  4. For tøffe flekker som er små, spray den hvite eddikløsningen direkte på flekken til den er mettet.
  5. Hvis flekken dekker et stort område, drypp eddikblandingen på flekken til hele området er vått.
  6. La eddiken trekke inn i omtrent ett minutt, etterfulgt av mer blotting med et rent, tørt håndkle.
  7. Fortsett denne prosessen til flekken er synlig borte.
  8. Hvis flekken fortsatt er synlig etter at den tørker, prøv blandingen med natron tilsatt i sprayapplikatoren.
  9. Natron reagerer med eddik for å hjelpe til med å løfte flekken.
  10. Voila! Nyt det rensede området.

Fordeler og ulemper med å få ut kjæledyrflekker med eddik

Hvit eddik er et effektivt rengjøringsmiddel med noen få fordeler når det gjelder å bruke det til rengjøring rundt kjæledyrene dine.

  • Kostnad – Den første og mest åpenbare fordelen med å bruke hvit destillert eddik er at det er billig.
  • Naturlig desinfeksjonsmiddel - eddiksyren i eddik fungerer som en naturlig desinfisering og luktfjerner for å få tisselukt ut av sofaer, madrasser, tepper og andre overflater.

Den største ulempen med å få ut kjæledyrflekker med eddik er lukten. Selv om det er en naturlig luktfjerner, er den vedvarende lukten av eddik ikke en favoritt. For å nøytralisere lukten, dryss området med natron etter rengjøring av flekken. La det sitte til flekken er tørr, og støvsug deretter opp natron.

Hvit eddik for kjæledyrflekker

Hvit eddik er et naturlig alternativ når det gjelder å rydde opp kjæledyrflekker. Det er kostnadseffektivt, men lukten kan være for mye å bære for noen mennesker. Det finnes måter å omgå ulempene på, slik at du kan bruke dette trygge og effektive rengjøringsmiddelet som ikke skader kjæledyrene dine.

Anbefalt: