Hvordan lage din egen bobleløsning: 3 idiotsikre metoder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage din egen bobleløsning: 3 idiotsikre metoder
Hvordan lage din egen bobleløsning: 3 idiotsikre metoder
Anonim

Hvis du ikke har tid til å kjøpe nye bobler eller trenger en kostnadseffektiv bobleløsning, er disse oppskriftene enkle og rimelige.

Mor og datter blåser bobler
Mor og datter blåser bobler

Barna dine nyter sommerdagenes utendørseventyr og ser alltid ut til å gå tom for bobler på verst mulig tidspunkt. Du kan ikke komme til butikken eller få dem sendt raskt nok, men spilletiden deres trenger ikke å stoppe. Du kan lage din egen hjemmelagde bobleløsning for å holde barna leke hele sommeren. Disse bobleoppskriftene vil spare deg for tid og penger, og forhindre at barna dine kjeder seg.

Den idiotsikre bobleoppskriften

Hvis du leter etter en hjemmelaget bobleløsning som konkurrerer med de butikkkjøpte flaskene, er dette den. Denne løsningen lager store, iriserende bobler som flyter høyt og varer like lenge - om ikke lenger - enn butikkløsninger. Det er bare tre ingredienser involvert, og du har mest sannsynlig alle for hånden. Bruk en stor glasskrukke eller en plastbeholder til å blande og oppbevare løsningen din, og hell den over i mindre flasker når barna trenger mer. Slik lager du hjemmelagde bobler på den enkle måten.

Rekvisita

  • Stor glasskrukke eller plastbeholder
  • 2 kopper varmt vann
  • ¼ kopp maissirup (eller glyserin)
  • ½ kopp oppvaskmiddel (Dawn er best for dette)

Veibeskrivelse

  1. Start med varmt vann i beholderen. Kaldt vann vil fungere, men varmt vann vil hjelpe løsningen til å komme sammen raskt og enkelt.
  2. Tilsett maissirup og oppvaskmiddel og bland godt. Du kan også lukke beholderen og riste den for å blande løsningen, men dette vil føre til at det dannes noen bobler inne i beholderen.
  3. Hell løsningen i en tom boblebeholder, et brett for store boblestaver, eller gi barna dine hele beholderen for en boblefylt dag.

Alternative bobleløsningsoppskrifter

Flaske med boblende væske
Flaske med boblende væske

Hvis du ikke har alt du trenger for hånden for den beste bobleoppskriften, vil disse alternativene fortsatt fungere. Du finner kanskje ut at de ikke flyter like høyt eller ser like fargerike ut som de kjøpte versjonene, men hvis barna dine tigger om bobler og du trenger en rask løsning, vil disse fungere.

Såpepulverbobler

Hvis du har såpepulver for hånden, er alt du egentlig trenger varmt vann for å lage en bobleløsning. Du bør jobbe i store partier når du lager denne oppskriften for å få blandingen helt riktig.

Rekvisita

  • Stor bøtte eller plastbeholder
  • ½ gallon varmt vann
  • 2 kopper såpepulver

Veibeskrivelse

  1. Legg til varmt vann i beholderen.
  2. Tilsett såpepulveret og rør for å løse det opp.
  3. Rør ofte under bruk for å opprettholde riktig forhold mellom vann og såpe.

Sukkerbobler

Tro det eller ei, sukker er en viktig komponent i en bobleløsning. Hvis du ikke har maissirup eller glyserin – kan du bruke vanlig perlesukker. Her er en sukkerbasert oppskrift som vil gi deg store bobler som svever høyt på himmelen.

Rekvisita

  • Glasskrukke eller plastbeholder
  • 2 kopper varmt vann
  • 2 ts granulert sukker
  • ¼ kopp oppvaskmiddel

Veibeskrivelse

  1. Start med varmt vann i beholderen. Det er viktig at vannet ditt er varmt slik at sukkeret løses opp ordentlig.
  2. Tilsett sukkeret og rør til det er oppløst.
  3. Tilsett oppvaskmiddelet og rør om igjen.
  4. Hell i mindre flasker for barna dine og oppmuntre dem til å riste flasken før bruk.

Hvordan lage bobleløsninger som faktisk fungerer

Å starte med en god oppskrift er viktig, men her er noen ting du bør huske på når du lager dine egne bobler hjemme. Legg til disse tipsene til din hjemmelagde boblereise for en vellykket løsning hver gang.

  • Bruk destillert vann for best resultat når du lager dine egne bobleløsninger. Vann fra springen kan ha mineraler som kan påvirke såpen i løsningsboblene dine, så bruk destillert vann hvis du kan.
  • Legg til matfarge til de grunnleggende bobleløsningene dine for å lage flere fargerike bobler som barna dine vil elske. Dette er en morsom måte å lære barna dine om farger.
  • For best resultat, bruk en oppvaskmiddel som ikke er markedsført som "ultra."
  • Dawn oppvaskmiddel er best for oppskrifter som inneholder flytende såpe. Alternativer kan fungere, men Dawn produserer de største og lengste boblene.
  • Bruk glyserin i stedet for maissirup eller sukker hvis du kan. Det vil produsere større bobler med mer glans.

Den beste måten å lagre hjemmelagde bobleløsninger

Nå som du har laget boblene, sørg for at du oppbevarer dem riktig slik at du kan strekke deg etter dem hver gang barna dine kjenner et bobleeventyr på vei. Den beste måten å lagre boblene på er i en lufttett beholder - glass eller plast - og utilgjengelig for små barn. Hvis du lar bobleløsningen stå åpen over natten eller i noen dager, vil sukkeret krystallisere, såpen vil lage rester, og vannet vil fordampe. En murkrukke med lokk, en tidligere brukt bobleflaske eller en plastmatbeholder fungerer godt.

Hvordan lage dine egne boblestaver

Mann som lager stor såpeboble
Mann som lager stor såpeboble

Har du ingen ekstra boblestaver liggende? Disse erstatningene vil hjelpe barna dine med å bli kreative og lage de kuleste boblene noensinne. De kan være enda bedre enn de tradisjonelle boblestavene som kommer i butikk-kjøpte flasker.

  • Keksutstikkere i plast eller metall lager morsomme boblestaver i praktisk t alt alle former du kan tenke deg.
  • Tråd garn gjennom to plaststrå og bind sammen for en overdimensjonert boblestav som også er fleksibel.
  • Bøy og koble til piperensere for morsomme og uklare hjemmelagde boblestaver.
  • Et lite dørslag eller sil gir en morsom boblestav.
  • En drikkeflaske i plast med bunnen avskåret gjør at en stor boblestav som barn lett kan blåse inn i gjennom toppen av flasken.
  • Bruk den store enden av en plasttrakt til å dyppe i et brett med bobleløsning og lage store bobler.

Spreng kjedsomhetsboblen

Når bobler er så enkle – og til og med morsomme – å lage, vil barna dine aldri gå tom for ting å gjøre i de varmere månedene. La dem hjelpe deg med å lage bobleløsningen eller de provisoriske boblestavene for å inspirere deres kreativitet og oppfinnsomhet. Disse bobleoppskriftene er så enkle at du kanskje aldri kjøper bobleoppløsning på flaske igjen.

Anbefalt: