15 ut-av-denne-verden-cocktail & Dessertparinger

Innholdsfortegnelse:

15 ut-av-denne-verden-cocktail & Dessertparinger
15 ut-av-denne-verden-cocktail & Dessertparinger
Anonim

Lev det sprø søte livet med en cocktail og dessertkombinasjon som vil feie deg opp av deg.

cocktail og dessert på et bord
cocktail og dessert på et bord

Middagen er ferdig, tallerkenene ligger i vasken, og magene rumler ikke lenger. Neste? Dessert. Men ikke hvilken som helst dessert - den perfekte kombinasjonen av cocktail og dessert. Fra skarp og lett til rik og dekadent, det finnes en cocktail-dessert som passer for enhver søtsuger.

Aperol Spritz og Strawberry Shortcake

Med lette sitrussmaker og bobler fra prosecco gir Aperol-spritzen en utmerket sammenkobling med jordbærsmåkaker. Fordi verken spritzen eller desserten er for søte, er de det perfekte paret.

Det er en fyrstikk i lette, luftige smaker, og fyrstikken er himmelsk.

French 75 and Lemon Bars

Med sitronbarer som allerede har mye sitronsmak (ok, dette kan være åpenbart), vil du ikke kombinere denne desserten med noe for sitronaktig eller for søtt. Du vil ikke svinge mellom surt og sukker.

The French 75, med bobler, et hint av sitron og forfriskende gin, er den perfekte balansen til de lyse sitronbarene.

Brandy Manhattan og sjokolademousse

Mens den klassiske whiskyen Manhattan gir en utmerket sammenkobling med den fyldige og luftige sjokolademoussen, gir konjakken Manhattan plass til det uventede.

Litt søtere enn whisky, men med den biten på slutten holder konjakken sjokolademoussen fra å overvelde sansene og gjør den god til den aller siste skrape-bunnen-av-glasset-skjeen.

Bourbon gammeldags og eplepai

Søt eplepai, med smaker av kanel og en smøraktig skorpe, trenger en drink som tilbyr en myk sødme med en bit. Den klassiske gammeldagse bourbonen, kanskje med en dæsj kanelbitter, er det perfekte motstykket til denne amerikanske klassikeren.

Irish Coffee og sjokoladekake

sjokoladekake
sjokoladekake

Irish coffee er uten tvil en ikonisk drink etter middagen. Den milde bitterheten til kaffen og den eikeaktige bourbonen gir en komplementær drink til den rike og kremete sjokoladekaken.

Espresso Martini og Tiramisu

Ta kaffen din og spis den også sammen med espresso martini og tiramisu. Espresso martini tar ikke feil på siden av søtt, men det slår opp kaffesmakene du får fra tiramisuen din. Hver bit av desserten søter mykt hver slurk av martinien din.

White Russian and Chocolate Chip Cookies

Det er ikke mye av en forklaring som trengs for denne kampen: småkaker og melk er den mest klassiske smakskombinasjonen i dessertens verden. Så når det gjelder å pare sjokoladekjeksen med en cocktail, er den kremaktige White Russian det mest åpenbare og beste svaret.

Mojito og Key Lime Cupcakes

Dette er kanskje mer en sommerlig dessert enn en høst- eller vinterkos, selv om både mojito og key lime er gode året rundt. Det er lime i begge som gir en morsom sammenkobling.

De mynte- og sitrussmakene til mojitoen er en ideell folie til de søtere limesmakene til key lime-cupcakes. Ja, du kan pare mojitoen din med en limepai hvis det er slik du ruller.

Margarita- og kokoscupcakes

Desserten er ikke bare til etter middagen, det er et måltid når som helst. Så når du unner deg en kokosnøttcupcake, er margaritaen den foretrukne cocktailen.

En piña colada har dristigere kokosnøttsmaker, men hvis du ikke vil gå helt g alt av kokosnøttsammensetninger, oppnår margaritaen den ideelle solfylte tropiske balansen til kokosnøttcupcakesene. Virkelig, enhver kokosnøttdessert og en margarita gir en flott kombinasjon.

krydret eple-martini og havregrynrosinkaker

stabel med havregrynrosinkjeks
stabel med havregrynrosinkjeks

Møt de krydrede smakene du liker i en havremelrosinkjeks med de samme smakene du finner i en klassisk krydret rom. Med et hint av sødme fra eplecider og enkel kanel sirup, er den krydrede eplemartini det saftige svaret på de klebrige, varme kjeksene på tallerkenen din.

Classic Whiskey Smash and Carmel Cheesecake

Hopp over bjørnebæret eller eventuelle ekstra frukter i whiskyen sammen med karamellostkaken din. De kremete og karamelltonene er mer delikate når de er sammen med en cocktail, så du trenger ikke å legge til noen konkurranse.

En whiskydrink med en hvisking av sitrus oppveier sødmen som er fremtredende i ostekaken, mens ostekaken trekker frem de roligere karamelltonene i whiskyen.

gammeldags krydret rom og ananas opp-ned-kake

Med ingefærbitter og mørk rom tåler den dristige rom gammeldagse den søte og fruktige ananas opp-ned kaken.

Det er en enkel nok oppskrift som også åpner for krydret rom i stedet for mørk rom. Men uansett, rom og ananas er sjelevenner som alltid blander seg godt mellom biter og slurker.

Vodka Peach Martini og mandelcroissant

En mandelcroissant er både en utmerket brunsjgodbit eller dessert etter middagen, og denne vodka peach martini gir en utmerket brunsjdrink i stedet for bellini, men det er en enda bedre dessertdrink.

Den flakete croissanten og saftige martinien er hver for seg like søt som gir en uventet sammenkobling du kommer tilbake til om og om igjen.

Sitrondråpe Martini og Cannoli

tallerken cannoli
tallerken cannoli

Med cannolien tar du sikte på å kombinere med det kremete ricottafyllet. Søtt, nøtteaktig og velsmakende, sammen med ricotta er både enkelt og vanskelig.

Sitron er det åpenbare valget, siden sitrusen tilfører et lag med lyshet til den kremete ricottaen. Og hva er vel bedre enn en lemon drop martini for å trekke frem sødmen i ricotta cannoli?

Cocktailer og iskrem

Ingen cocktail passer til iskrem. Bare et kort blikk på den frosne meieridelen i ethvert supermarked, og du vil se dusinvis på dusinvis på dusinvis av alternativer. Vi vil imidlertid ikke la deg i en lure.

Sjokolade-, kaffe- eller peanøttsmøris sammen med en whiskycocktail eller kaffecocktail vil være en drøm. Dette inkluderer også informasjonskapsler og kremvarianter. Vaniljeis og bæris vil passe godt med en sitruscocktail eller bærcocktail. Pecan og andre s alte iskremer skinner ved siden av en cognac-, bourbon- eller bringebærcocktail.

For de som elsker mintsjokoladebiter, len deg inn i sjokoladesmakene med en sjokoladecocktail eller jevn vaniljemartini. Og hvis du er den ubesluttsomme typen og elsker Neopolitan, hold det enkelt: italiensk kaffecocktail.

Få mest mulig ut av desserten med den perfekte cocktailparingen

Ikke bare stopp ved å nyte dessert, gi den en skikkelig match med en cocktail som vil øke opplevelsen. Livet er ment for å nytes, og hvilken bedre måte å gjøre det på enn med en dessert i den ene hånden og en cocktail i den andre?

Anbefalt: