Passende straff for tenåringer

Innholdsfortegnelse:

Passende straff for tenåringer
Passende straff for tenåringer
Anonim
Far snakker med tenåringsdatter
Far snakker med tenåringsdatter

Det kan være veldig frustrerende for en forelder eller foreldre å finne ut passende regler og konsekvenser for tenåringen. Ideelt sett bør konsekvensene ha som mål å lære tenåringen din om innsikt, selvregulering og selvkontroll.

Begynn med å sette grenser

Det er viktig å tenke på deg selv som foreldrefiguren, regelsetteren og opprettholder familiebalansen i husholdningen. Disse rollene er ikke passende for tenåringen din å fylle, og hvis de ender opp med å gjøre det, ender familieenheten opp med å bli usunn. Når du har slått fast at du har ansvaret, fortsett å opprettholde denne posisjonen ved å være konsekvent. Hvis du oppdrar tenåringen din med en annen foreldrefigur, må dere begge være på linje i forhold til husholdningens regler og forskrifter.

Lead by example

Etter å ha etablert grenser og opprettholde mentaliteten om at du er familiens overhode, i stedet for en kompis, er det best å vise tenåringen din hvordan passende oppførsel ser ut. Hvis du gjør en feil, bruk den som et undervisningseksempel for tenåringen din. Forklar tankeprosessen din, din følelsesmessige opplevelse og hvordan du har forsonet situasjonen. Pass på at du velger passende eksempler å dele med tenåringen din, og ingenting er for tungt eller alvorlig.

Velg passende konsekvenser

Når du tenker på konsekvenser, pass på at de er tilpasset alder og ikke for ekstreme. Prøv å sette deg selv i tenåringens posisjon og tenk på hvordan du vil reagere på straffene du håndhever før du offisielt gjør det.

Å være respektløs

Det er typisk for en tenåring å være respektløs minst en gang i blant. Ved å gjøre det eksperimenterer de med sin uavhengighet og grenseskyving. Dette er en normal del av at de skiller seg fra sine foreldreenheter og etablerer seg som voksne. Snakk med dem på en rolig og rasjonell måte om hvorfor det er viktig å være respektfull, og spør dem om de noen gang har opplevd en tid hvor de følte seg manglende respekt. Hvis en samtale ikke er nok, kan du vurdere å ta fra deg et lite privilegium som telefon- eller TV-bruk for en periode. Hvis det ikke fungerer, må du øke tiden uten privilegiet.

Breaking Curfew

Hvis tenåringen din bryter portforbudet, må du først finne ut hvorfor. Det er viktig å hjelpe tenåringen din til å lære hvordan de kan bremse tankeprosessene og legge merke til hva som førte dem til å ta den avgjørelsen. Grav virkelig i dette til det er klart at de forstår hvorfor de tok dette valget. Tenåringer har en tendens til å være impulsive og har problemer med å tenke gjennom valgene sine, slik at du kan forvente at de tar flere av disse raske avgjørelsene. Fordi å bryte portforbudet har en tendens til å påvirke tilliten mellom en forelder og et barn, tenk på noen måter de kan tjene dette tilbake på. Dette kan inkludere:

  • Lører ærend for deg som må bli ferdig
  • Hjelpe med et kjæledyr eller søsken
  • Gjøre noen gjøremål

Neste gang tenåringen din går ut, be dem sende deg tekstmeldinger et par ganger slik at du kan begynne å gjenoppbygge tilliten mellom dere. Vær veldig tydelig på hvilke tider du trenger å høre fra dem.

kvinne ser på klokken hennes
kvinne ser på klokken hennes

Fysisk krangel eller mobbing

Hvis tenåringen din blir involvert i fysiske krangel eller blir tatt for å mobbe et annet barn, er det veldig viktig å se på din egen oppførsel først. Tenk på om du har sendt dem noen form for melding som kunne ha fremmet denne typen oppførsel. I så fall er det viktig å anerkjenne din egen oppførsel og vite at det er tid til å hjelpe tenåringen din å skifte mentalitet mot vold og mobbing også.

  • Snakk med tenåringen din om viktigheten av å behandle jevnaldrende med vennlighet og prøv å hjelpe dem å forstå hvorfor de oppfører seg på denne måten.
  • Vis dem at mobbing aldri er greit, og at det finnes andre måter å kommunisere følelsene deres på.
  • Bruk journalføring eller følelsesmessige innsjekkinger som en konsekvens for oppførselen deres.

Hver dag får de dem til å skrive dagbok eller ta en muntlig sjekk med deg angående følelsene deres, og hvordan følelsene deres påvirket noen få avgjørelser de tok den dagen før de får tilgang til noe de liker, for eksempel telefonen, bilen, datamaskinen eller TV.

Dårlige karakterer

Hvis tenåringen din får dårlige karakterer, snakk med dem om hvorfor de tror dette skjer. De kan trenge en veileder, eller litt ekstra hjelp med et bestemt emne. Hvis de ikke trenger hjelp, men velger å slappe av, kan du følge med på leksene deres og studere hjemme. Sett av en viss tid som en time eller to hvor de må studere før de kan gjøre eller ha noe de liker. Dette vil også hjelpe dem med å etablere en god rutine og studievaner som kan være til nytte for dem som voksne.

Sammenlign straffen med feil oppførsel

Å oppdra en tenåring er virkelig utfordrende og kan til tider sette tålmodigheten din på prøve. Husk å nærme deg regler og konsekvenser med empati og konsistens, og ikke vær redd for å kontakte venner, familiemedlemmer eller rådgivere for ekstra støtte.

Anbefalt: