Velprøvde måter å kvitte seg med grus i plenen din & Hage

Innholdsfortegnelse:

Velprøvde måter å kvitte seg med grus i plenen din & Hage
Velprøvde måter å kvitte seg med grus i plenen din & Hage
Anonim

Lær hvordan du blir kvitt larver for å forhindre at de skader det vakre landskapet og hagen din.

Hvite larver som graver seg ned i jorden
Hvite larver som graver seg ned i jorden

Grubber er en vanlig skadedyr i plener og hager. Hvis du noen gang har støtt på tykke, korte, hvite ormer i hagen din, plantebeholdere eller under brune eller gulaktige plenflekker, så har du selv sett larver. Grubs liker å spise røttene til det som vokser i jorda der de graver seg ned, så de kan gjøre betydelig skade - spesielt hvis det er mange av dem. Heldigvis er det flere måter å kvitte seg med grubs på.

Release fordelaktige nematoder

Å frigjøre nyttige nematoder er en flott naturlig måte å bli kvitt larver og andre jordlevende skadedyr. Nyttige nematoder er faktisk ormer, men de spiser ikke planter. I stedet spiser de andre insekter som lever i jorda. De er mikroskopiske, så du vet ikke en gang at de er der.

Jeg bruker disse trippel-truende fordelaktige nematodene i hagen min tidlig på våren. De gjør en god jobb med å minimere grubs (og hjelper også med å holde flåtten under kontroll). De kommer i pulverform. Bland mengden du trenger for området du planlegger å dekke (i henhold til pakkens instruksjoner) i vann, og spray deretter på med en sprøyte med slangeende. Når du har gjort det, spray området med vann slik at nematodene trekker inn.

Påfør Milky Spore

Å påføre melkeaktig sporepulver (Paenibacillus papillae-bakterien) på jorda kan være en god måte å bli kvitt noen grubs på. Den dreper larver som blir til japanske biller, men ikke andre typer. Alle grubs ser like ut, så du kan ikke være sikker på hvilken type du har. Men hvis du – som meg – har hatt et problem med japanske biller tidligere, er sjansen stor (nesten absolutt) for at de har lagt egg i jorden din. Jeg bruker både nyttige nematoder og melkespore i hagen min.

Du kan påføre melkespore med en kommersiell plen og hagedispenserrør eller lage din egen applikator ved å bore hull i en metallboks som har lokk (som en kaffeboks) og feste den til en fire fots pinne. Mannen min laget en DIY-dispenser, så det er det jeg bruker. Bare fyll boksen med melkeaktig sporepulver og sett på lokket. Slå den deretter lett i bakken med noen fots mellomrom mens du går gjennom området du vil behandle. Du kan bruke melkespore når som helst annet enn når bakken er frossen.

Bruk en insektdrepende såpespray

Hvis du har et synlig grub-angrep, kan du bli kvitt det ved å spraye larver med kommersiell insektmiddelsåpe eller en løsning av veldig skånsom, parfymefri såpe (som ren Castille-såpe) og vann. For ytterligere grub-drepende kraft, kan du legge neemolje til din DIY-løsning. Pass på å bruke neem-olje som inneholder Azadirachtin.

Insektdrepende såpespray
Insektdrepende såpespray

Merk:Ikke bruk Dawn eller andre typer oppvaskmiddel eller vaskesåpe i hagen din. De kan skade plantene de kommer i kontakt med. De er heller ikke fullstendig biologisk nedbrytbare, så de kan bygge seg opp i jorden din.

Tiltrekk fugler til hagen din

Fugler er naturlige rovdyr av larver, så ta med fuglebrettene, fuglehusene og fuglebadene. Plasser disse gjenstandene i hele plenen og hagen din, spesielt i områder der du har lagt merke til larver i jorden. Fugler vil strømme til dem. Mens de er der, vil de gi tilbake tjenesten ved å spise larvene som invaderer jorden din. Ikke bare det, du vil like å se på de nydelige fuglene.

Raise Backyard Chickens

Jeg sier ikke at du bør skaffe deg kyllinger bare for å kontrollere larver, men hvis du har (eller vil ha!) kyllinger, vil de definitivt hjelpe deg med å holde larvene i sjakk. Du kan enten sette opp hønsegården deres eller en kyllingtraktor i et infisert område eller la dem gå fritt innenfor en barriere. Mens de beiter og klør, vil kyllingene dine gjøre det til deres oppgave å finne - og spise - larver som lurer under jorden.

Innenlands fôring av kylling
Innenlands fôring av kylling

Påfør plantevernmiddel (med forsiktighet)

Visse plantevernmidler kan hjelpe deg med å bli kvitt larver, men det er bedre å prøve andre alternativer først. Det er fordi plantevernmidler - selv organiske - er giftige for nyttige insekter, inkludert bier og andre pollinatorer. Hvis du bestemmer deg for å bruke et plantevernmiddel, fjern eventuelle blomster og blomster fra området for å redusere sjansen for at pollinatorer kommer i kontakt med det. Se etter et plantevernmiddel som inkluderer pyretrin når du har målbekjempelse av grubing.

Forebyggingstips

Alle typer voksne biller legger egg i jorden som til slutt utvikler seg til larver, som er larveformen til biller. Så hvis du ser biller i løpet av sommeren, kan du satse på at larver brygger i jorden din.

  • Det er lettere å stoppe billeegg fra å vokse til grubstadiet enn å kvitte seg med larver etter at de har utviklet seg. For å gjøre dette, bruk en forebyggende grubbehandling på plenen din tidlig på våren.
  • Grubbene trives i fuktig jord, så du kan avskrekke dem ved å sørge for at hagebedene og -beholderne drenerer ordentlig. Dette vil også bidra til å holde plantene dine sunne.

Bli kvitt plen- og hagegrus

Nå som du vet hvordan du skal bli kvitt grubs, kan du velge metodene som fungerer bra for deg. Å bruke en kombinasjon av gunstige nematoder og melkespore fungerer for meg. Jeg har også fuglematere, fuglebad og fuglehus strategisk plassert i mine planteområder. Jeg anbefaler å starte med disse alternativene, siden de er ganske enkle og ikke vil skade plantene eller jorda. Hvis de ikke fungerer for deg, legg til andre alternativer. Husk at det sannsynligvis alltid vil være noen larver i jorden din - fullstendig eliminering er ikke et realistisk mål. Ved å bruke disse strategiene kan du imidlertid kutte ned på grubs og deres skadelige effekter.

Anbefalt: