Hvordan få tisselukt ut av klær (& Save Your garderobe)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan få tisselukt ut av klær (& Save Your garderobe)
Hvordan få tisselukt ut av klær (& Save Your garderobe)
Anonim

Ulykker skjer, og det er greit! Med disse verktøyene i lommen kan du redde klærne dine fra urinrelaterte uhell.

Vi kan tjene provisjon fra lenker på denne siden, men vi anbefaler kun produkter vi elsker. Se gjennomgangsprosessen vår her.

Vaskerom med vaskemaskin
Vaskerom med vaskemaskin

Du lukter ammoniakk, og det kommer fra vaskerommet ditt. Med mindre du sølt noe rengjøringsmiddel, betyr den tydelige lukten vanligvis at du har tisse i klærne dine, og Fido har sannsynligvis truffet sitt preg. Mens urinlukter er lettere å behandle når de er friske, kan du få dem ut. Det krever bare tålmodighet og litt rengjøringskunnskap for å få den uheldige tisselukten ut av klærne dine.

Hvordan få tisselukt ut av klær

Har du en chihuahua med en dårlig vane med å merke de rene klærne dine? Kanskje du har en pjokk midt i pottetrening. Uansett hvorfor, er det i klærne dine nå. Så du må få den skarpe ammoniakklukten ut raskt. Godt du har noen materialer til å hjelpe. Ulike metoder vil kreve ett eller noen av disse materialene, så sjekk instruksjonene for å finne ut hvilken som vil fungere for deg basert på hva du har.

  • oksygenblekemiddel
  • Vaskevaskemiddel
  • Hviteddik
  • Natron
  • Enzymrens
  • Sprayflaske
  • Vaskebrus
  • Borax

Baking Soda Soak

Natron på benken
Natron på benken

Når det kommer til lukt, er natron din favoritt. Fra å sette den i et stinkende rom til å holde kjøleskapet friskt, natron suger opp disse luktene som ingen har til hensikt. Så strekk deg etter natron når du har litt tissestink å overvinne.

  1. Fyll en vask eller badekar med kaldt vann.
  2. Hell en kopp natron jevnt over vannet.
  3. Rør for å blande det.
  4. Legg til dine stinkende klær.
  5. Agitere dem i løsningen.
  6. La dem sitte i blandingen i 30-60 minutter.
  7. Skyll bort natronblandingen.
  8. Vask som norm alt.

Når klærne er ferdig vasket, la dem henge til tørk. Motstå trangen til å bare kaste dem i tørketrommelen, for hvis det blir tisselukt, kommer tørketrommelen til å bake det inn. Når de er helt tørre, sjekk området for vedvarende lukt. Hvis det vedvarer, prøv noen andre metoder.

Blekemetode

Du ryddet opp litt valpetiss med et håndkle og glemte det. Lukten får øynene til å renne. Bakepulver er kanskje ikke nok for denne tøffe jobben. Så du må strekke deg etter noe sterkere. Oksygenblekemiddel, som OxiClean, kommer til å bli bestien din. Hvorfor? Fordi den er fargesikker og god til å slå ut gjenstridige lukter.

  1. Skyll urinflekken med kaldt vann i flere minutter for å prøve å fortynne den, eller lenger for spesielt skarp lukt.
  2. Fyll karet med kaldt vann.
  3. Legg til ½ kopp oksygenblekemiddel.
  4. Rør for å blande.
  5. Legg til klærne dine.
  6. Rør dem i blandingen i noen minutter.
  7. La dem trekke i tre timer.
  8. Skyll grundig.
  9. Vask med oksygenblekemiddel og vaskemiddel.
  10. La lufttørke.

Når du bruker et kjemikalie som blekemiddel, sørg for å bruke beskyttelse på hendene. Bruk gummihansker eller bruk en tresleiv til å agitere og blande.

Hviteddikmetode

Rengjøring med eddik
Rengjøring med eddik

Er du ikke fan av blekemiddel? Gå en mer naturlig vei ved å bruke hvit eddik for å bryte ned den kraftige tisselukten. Denne metoden fungerer bra for flekker du kan se og vet nøyaktig hvor de er.

  1. Bland 2 kopper vann, 2 kopper destillert eddik og en kopp vaskemiddel i en sprayflaske. (Bruk vaskemiddel av høy kvalitet, som Tide, for å gjøre dette til en kraftigere luktdemper.)
  2. Rist for å blande.
  3. Bløtlegg området godt med blandingen.
  4. Strø litt natron på flekken.
  5. La den sitte i 5-10 minutter.
  6. Vask klærne alene i kaldt vann med en ekstra skylling, og tilsett en kopp hvit eddik som vaskemiddel.
  7. La klærne lufttørke.

Enzymrensemetode

Du har ikke tid til å fylle karet. Du trenger en løsning nå. I dette tilfellet kan det være lurt å ha en enzymrenser klar, spesielt hvis du har en egensindig hund eller en ulykkesutsatt pjokk. Mens du kan kjøpe enzymvaskemidler, gir en spray-on enzymrens for klær litt mer kraft.

  1. Sjekk etiketten for å forsikre deg om at den er i orden for klærne dine.
  2. Spray flekken i henhold til instruksjonene.
  3. Vask med et enzymvaskemiddel, som Tide eller OxiClean, for ekstra lukteliminerende kraft.
  4. Gjenta etter behov til lukten er borte.
  5. Lufttørk og nyt.

Boraks og vaskebrus for tøffe flekker

Håndklærne dine lukter rett og slett harskt. Du har prøvd alt, og stinken kommer bare ikke ut. De er ikke bestemt til søppel ennå; du kan prøve boraks og vaskebrus. Du kan til og med tilsette litt hvit eddik for en god del.

  1. Fyll karet med kaldt vann.
  2. Dryss på ¼ kopp boraks, ¼ kopp vaskebrus og ½ kopp hvit eddik.
  3. Legg til håndklærne i blandingen.
  4. Senk dem grundig ned.
  5. La dem sitte i flere timer i blandingen.
  6. Skyll grundig.
  7. Legg til ¼ kopp boraks i vasken før du legger til klær. Vaskes som norm alt.
  8. La lufttørke.

Hvordan fjerne urinlukt uten å vaske

Du kan ikke alltid vaske alle ting når en ulykke skjer. Noen ganger er det bare ikke tid. Men å gå rundt og lukte tiss er ikke et alternativ. Heldigvis kan du lage en effektiv lukteliminator hjemme med de riktige ingrediensene.

  • 1 kopp hydrogenperoksid
  • 3 ss natron
  • Flere dråper oppvaskmiddel (Dawn anbefales)

Hydrogenperoksid og natron er en kraftig duo når det kommer til flekker. Tenk på dem som Daniel-san og Mr. Miyagi i rengjøringsverdenen. De skaper en kraftig flekk- og luktbekjemper.

  1. Bland ingrediensene sammen i en sprayflaske.
  2. Rist godt.
  3. Spray over det stinkende området.
  4. Skrubb området med fingrene.
  5. La den sitte i 20 minutter eller så.
  6. Skyll og la lufttørke.

Hydrogenperoksid kan ha en blekekvalitet, avhengig av stoffet ditt. Så prøv den på en testlapp først hver gang du bruker den på et nytt materiale. Men når området er tørt, bør du være i gang. Ingen vask er nødvendig.

Tips for å fjerne urin fra klær

Tisselukter er enkle å håndtere hvis du fanger dem raskt. Men vanligvis sender den unike lukten deg til vaskerommet og snuser luften. På den tiden har lukten tørket inn i stoffet, noe som gjør det vanskeligere å bli kvitt. Det er imidlertid ikke umulig. Prøv disse tipsene neste gang du møter en tissekatastrofe.

  • Bruk papirhåndklær for å fjerne så mye av en ny ulykke som mulig.
  • Bruk et svart lys for å hjelpe deg med å finne kilden til flekken og behandle den.
  • Skyll området for å fortynne flekken så mye som mulig.
  • Tørk av området med en renseserviett for å fjerne bakterier til du kan håndtere det.
  • Når du er ute, forsegl klærne i en Ziploc-beholder for å holde dem fuktige til du kommer hjem.
  • La klærne lufttørke etter vask for å unngå å bake i en vedvarende lukt du savnet. I tillegg er solen en naturlig luktfjerner.
  • Bruk naturlige deodoriserende sprayer laget av eteriske oljer for å fjerne lukt på klær.
  • Ha en enzymrens tilgjengelig.

Ofte stilte spørsmål om urinlukt i klær

Lurer du på hva som får tissen til å lukte så vondt? Kanskje du bare er nysgjerrig på å vaske det ut. Finn svar på noen vanlige spørsmål når det kommer til hvordan du fjerner tisselukt fra tøyet ditt.

Hvilken temperatur bør jeg vaske klær med urinflekker?

Vask alltid klær med tisselukt i kaldt vann. Varmt vann er et stort nei, nei. Det vil gjøre lukten mer skarp og vanskeligere å eliminere fullstendig.

Hvorfor lukter klærne mine urin etter vask?

Det er flere grunner til at klærne dine kan lukte tiss etter vask. Det kan være du ikke har fjernet flekken helt, flekken er begravd dypt i fibrene, eller du kan ha brukt feil vanntemperatur. Uansett hva tilfellet er, vil du ønske å slå ut det svarte lyset ditt og prøve å finne kilden til flekken. Deretter behandles det direkte med et enzymrensemiddel eller hydrogenperoksidblandingen. Vask den så mange ganger som nødvendig til lukten er helt borte.

Hvorfor lukter urin så vondt?

Pee har en veldig tydelig ammoniakklukt fra syren i kroppens avfall. Dette gjør det også skadelig for stoffer og vanskelig å fjerne når det først har tørket inn der. Derfor er det så viktig å angripe flekken tidlig ved å skylle og tilsette natron. Jo raskere du handler, desto lettere er det å fjerne.

Hvilke vaskemidler og rengjøringsmidler er best for tisselukt?

Hvis du opplever at du sliter mye med tisselukter, kan du prøve å ta et vaskemiddel eller rengjøringsmiddel som bryter ned enzymer. Les vaskemiddelet eller kjæledyrgangen for noen av disse rengjøringsmidlene. Alle vil fungere, så finn den eller to som fungerer best for deg.

  • Tide Hygienic Clean - Med Tides konsentrerte formel og sterke luktbekjempende kraft, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene for å få friskt luktende tøy. Dette er flott for en all-around vaskeri.
  • Persil – Du kan ikke gå g alt med Persil. Den er skånsom mot klær, men tøff mot lukt. Bare vask klærne som norm alt for å fjerne lukt. Den har også en aktiv duftboost som frisker opp alt tøyet ditt.
  • Nature's Miracle 3-in-1 Odor Destroyer - Dette er et mirakel i en flaske. Spray det på urinområdet og vask det som norm alt. Ikke mer tisselukt. Bruk denne for målrettede tisselukter. Den er også allsidig nok til å bruke på teppet og møblene.
  • Biokleen – Trygg for overflater og stoffer, Biokleen bruker levende enzymer for å bli kvitt årsaken til tisselukten. Bare legg den anbef alte mengden til flekken og nyt magien med friskhet. Denne formelen er flott for et målrettet område av klærne dine.
  • Null lukt - Forhindre og fjern lukt med denne sprayen for overflater rundt hjemmet ditt, inkludert tekstiler. Følg instruksjonene, og den patenterte formelen fjerner lett luktene. Den har også en sporer slik at du kan se hvor du sprayet den.

Hvordan fjerne tisselukt fra klesvask

Forhåpentligvis har du lykkes med å fjerne tisselukten og har en annen metode for å fjerne urinlukt fra tøyet ditt. Husk, start med den enkleste metoden, natron, og jobb deg nedover. Du kan også prøve klesstripping hvis du sliter hardt med tisselukt.

Anbefalt: