Hvordan gjenbruke en gammel kommode på 9 smarte måter

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gjenbruke en gammel kommode på 9 smarte måter
Hvordan gjenbruke en gammel kommode på 9 smarte måter
Anonim

Gi den gamle kommoden din et vakkert nytt liv med kreative upcycle-ideer.

kvinne sliper skuffer for å gjenbruke gammel kommode
kvinne sliper skuffer for å gjenbruke gammel kommode

Antikke og vintage kommoder tilbyr praktisk oppbevaring på soverommet, men det er også mange måter å gjenbruke gamle kommoder i andre områder av hjemmet ditt. Fra badet til stuen vil disse ideene hjelpe deg med å gi en gammel kommode et helt nytt utseende.

Bruk en gammel kommode som kjæledyrseng

hund i kommodeskuff
hund i kommodeskuff

Du kan forvandle en vintage kommode til en seng for din pelskledde venn med noen få enkle modifikasjoner. Dette kan fungere bra hvis du ønsker å kunne oppbevare sengen når kjæledyret ditt ikke bruker den. Du kan bruke alle slags kommoder til dette, inkludert en antikk kommode eller en m alt vintage kommode. Nøkkelen er å velge en kommode med en skuffstørrelse som passer til kjæledyret ditt.

  1. Mål innsiden av den nederste skuffen på kommoden og noter dimensjonene.
  2. Kjøp en pute eller kjæledyrseng i disse dimensjonene eller lag din egen kjæledyrseng i den størrelsen du trenger. Du kan velge et vakkert stoff som vil utfylle innredningen i rommet.
  3. Hvis du vil, bytt ut maskinvaren på skuffene for å gjøre det enkelt å åpne og lukke den du skal bruke til kjæledyret ditt.
  4. Ta ut skuffen fra kommoden og plasser den der kjæledyret ditt liker å sove. Legg puten eller sengen i skuffen og la kjæledyret ditt bli komfortabelt.
  5. Når kjæledyret ditt er ferdig med å bruke sengen, kan du bytte ut skuffen til det er leggetid igjen.

Gjenbruk en gammel kommode som et toalettbord

antikk kommode omgjort til baderomsforfengelighet
antikk kommode omgjort til baderomsforfengelighet

En gammel kommode kan få et nytt formål med en enkel makeover som et toalettbord. For dette prosjektet trenger du litt malerfaring og hjelp fra en god rørlegger. Det er litt jobb, men det vil være mer enn verdt det å se den bedårende nye forfengeligheten din.

  1. Begynn med å fjerne skuffefrontene fra eventuelle toppskuffer. Du vil feste skuffefronten permanent til kommoden, og la skuffeboksene være av for å gi plass til plumping. Dette kan du gjøre ved å legge tynne trelister inne i kommoden der de ikke vil ses og skru skuffefrontene til disse.
  2. Endre de nederste skuffene slik at de passer til rørene. Det kan være lurt å samarbeide med rørleggeren for å finne ut nøyaktig hvor rørene skal ligge. Du kan gjøre skuffene grunnere for å unngå å støte i rørene.
  3. Klipp et hull til en fartøyvask i toppen av kommoden. Igjen, rådfør deg med rørleggeren før du lager hullet til vasken. Ikke installer vasken ennå, men merk hvor den skal plasseres.
  4. Når alle strukturelle modifikasjoner er gjort, er det på tide å male kommoden på nytt. Fjern all maskinvare og sett den til side hvis du skal gjenbruke den. Slip kommoden og fjern eventuelt støv.
  5. Påfør et strøk med primer og minst to strøk med maling, la hvert strøk tørke i henhold til produsentens instruksjoner.
  6. Når alt er tørt, kan du oppdatere kommodens maskinvare eller erstatte den originale maskinvaren.
  7. Få rørleggeren din til å installere det nye servantskapet ditt.

Gi en 70-tallskommode en makeover som et art deco-showpiece

art deco m alt kommode
art deco m alt kommode

1970-tallet er ikke kjent for sin vakre dekorasjon, men enkle trekommoder fra denne epoken er rikelig på loppemarkeder og garasjesalg. Du kan kjøpe en for noen få dollar og gi den en makeover som virkelig får den til å skinne. Du trenger en sjablong i art deco-stil etter eget valg, malings- og malerutstyr og nye knotter hvis du skal oppdatere kommodens maskinvare.

  1. Slip kommoden og fjern støv eller smuss på overflaten.
  2. Prime kommoden med en liten skumrulle for å oppnå den jevneste finishen.
  3. Når primeren har herdet, påfør minst to strøk med maling.
  4. Etter at malingen er tørr, plasser sjablongen på overflaten. Du kan bruke en sjablonglim for å holde den på plass hvis den beveger seg rundt.
  5. Påfør en kontrastmaling for sjablongen. En metallisk nyanse som gull eller sølv kan være pen.
  6. Når alt er tørt, bytt ut maskinvaren.

Konverter en gammel kommode for åpen lagring

kommode gjenbruk med åpen oppbevaring
kommode gjenbruk med åpen oppbevaring

Skuffer er fine, men noen ganger gir åpen lagring et mer oppdatert utseende. Du kan gjenbruke en gammel kommode som åpen oppbevaring ved å ta ut skuffene og sette inn hyller. Dette fungerer best med en kommode som har store skuffer slik at du har plass til å flytte verktøy og ved inne i kommoden. Ofte er det beste resultatet en resirkulert kommode som er en kombinasjon av skuffer og hyller.

  1. Begynn med å fjerne skuffene du ikke vil bruke.
  2. Mål skuffebunnen og kutt trehyller fra 1/4-tommers kryssfiner til samme størrelse. Puss hyllene, spesielt på forkantene.
  3. Plasser hyllene til stedet der skuffene var, bruk lim for å holde dem på plass.
  4. Slip hele kommoden og fjern eventuelt støv. Grunn den og mal den i dine valgte farger.
  5. Når malingen er tørr, bytt ut maskinvaren og legg til noen oppbevaringskurver.

Gjenbruk en antikk kommode som et fokuspunkt i stuen

kommode i stua
kommode i stua

Du trenger ikke å gjøre en vintage kommode-makeover for å bruke en antikk kommode på en ny måte. Mulighetene strekker seg langt utover enkel soveromsoppbevaring. Du kan lage et samlingspunkt i stuen din med en vakker kommode som anker.

  1. Velg en kommode som er virkelig lekker, helst en laget av et vakkert tre. Du vil at den skal se pen ut i rommet og være et nøytr alt bakteppe for elementene du velger å vise.
  2. Heng et maleri, fotografi eller speil over kommoden. Den skal være i en ramme som er tilsvarende bredde som kommoden. La det være vertik alt mellomrom mellom kommodens overflate og bunnen av kunstverket slik at du kan vise gjenstander på toppen av kommoden.
  3. Velg flere deler av varierende høyde. En bukett med blomster, et par antikke lysestaker, en spesiell lampe eller en annen høy gjenstand kan være utgangspunktet ditt. Deretter legger du til to eller tre mindre gjenstander som interessante antikkfunn eller fascinerende steiner.

Bruk skilledeler til å lagre verktøy i en kommode

kommode skuffedeler
kommode skuffedeler

Kommoder er også flott oppbevaring i garasjen, spesielt hvis du har en vintage kommode i røff form. Bare legg til noen skillevegger i skuffene for å lagre alt fra håndverktøy til fester.

  1. Ta ut skuffene fra kommoden. Mål innsiden av hver skuff og noter dimensjonene.
  2. Bruk biter av luan eller 1/4-tommers kryssfiner til å lage skillevegger til skuffene eller kjøp skillevegger som passer. Du kan bruke arrangører som opprinnelig er designet for oppbevaring av sølvtøy.
  3. Etter at du har lagt til skilleveggene, bytt ut skuffene. Du kan også legge til en arbeidsflate på toppen av en lav kommode ved å legge til et stykke slakterblokkbenkeplate eller kryssfiner skåret til.

Gjør en vintage kommode til et skap for kjøkkenvask

forkle foran vask antikk kommode
forkle foran vask antikk kommode

Du kan bruke en antikk eller vintage kommode på kjøkkenet ditt som et oppvaskskap. Med noen få modifikasjoner kan du montere en vask foran forkleet til en kommode i passende størrelse. Nøkkelen er å velge en kommode som er litt bredere enn vasken. Du vil jobbe tett med en rørlegger for dette prosjektet. Husk at de nøyaktige trinnene for kommodemodifiseringen vil avhenge av kommoden og vasken du velger, samt hjemmet ditt.

  1. Før du skjærer i kommoden, foreta nøye målinger av innsiden og utsiden av vasken.
  2. Bruk malertape for å markere hvor du skal fjerne deler av kommoden. Vurder hvordan dette vil påvirke den strukturelle stabiliteten til kommoden. Du må forsterke kommoden på innsiden slik at den tåler vekten av en vask full av vann.
  3. Jobb med rørleggeren, se på hvor kommoden må modifiseres for å få plass til vasken og rørene. Fjern skuffeboksene eller forkort dem etter behov.
  4. Når modifikasjonene er utført, samarbeid med rørleggeren for å installere vasken.

Lag kommodeskuffeplantere

urter i kommodeskuff
urter i kommodeskuff

Hvis du har en gammel m alt vintage-kommode i dårlig stand, kan du bruke skuffene som plantekasser. Disse kan fungere inne eller ute, selv om eksponering for vær ikke vil være bra for treet eller malingen.

  1. Fjern skuffene fra en gammel kommode og bytt ut utstyret hvis du ønsker det.
  2. Velg en beholder som passer inni skuffen, for eksempel en lav plastkasse eller potte.
  3. Fyll beholderen med jord og legg til favorittplantene dine.
  4. Vis skuffekassen med maskinvaren synlig.

Bruk en m alt vintage-kommode som stellebord

baby på stellebordskommode
baby på stellebordskommode

Du kan male en vintage kommode på nytt for å matche fargene på babyrommet og deretter gi den et nytt formål som stellebord. Kommoder tilbyr flott oppbevaring av babyklær og bleier.

  1. Begynn med å velge en kommode som er bredere enn 36 tommer. Du trenger plass til stelleputen på toppen av den.
  2. Plukk opp et stellepute. Fest et stykke bånd til bunnen av stelleputen.
  3. Fest den andre enden av stroppen til kommoden med en skrue.
  4. Sett et vakkert stelledeksel på puten.

No End to Vintage Dresser Makeover Ideas

Det er så mange ting du kan gjøre med en antikk kommode. Fra å legge til et nytt malingslag til å oppdatere kommodeutstyr, det er mange måter å gi et gammelt møbel et helt nytt utseende. Med litt oppfriskning kan den være et utstillingsvindu for ethvert rom i hjemmet ditt.

Elsker du å resirkulere vintageartikler? Prøv disse ideene for å gjenbruke en gammel dør.

Anbefalt: