10 beste utendørs hengende planter for sommeren (i sol eller skygge)

Innholdsfortegnelse:

10 beste utendørs hengende planter for sommeren (i sol eller skygge)
10 beste utendørs hengende planter for sommeren (i sol eller skygge)
Anonim
fargerik hengende kurv
fargerik hengende kurv

Hengende kurver gir en flott måte å legge til blomster i landskapet ditt om sommeren. Enten du leter etter ideer for å fylle hengende kurver i full sol eller mer skyggefulle områder, er det en rekke spektakulære alternativer å vurdere. Oppdag 10 av de beste utendørs hengende plantene for sommeren, inkludert fem som krever full sol og fem som trives i mer skyggefulle områder.

Beste solelskende planter for sommerens hengende kurver

Har du et solfylt sted som kan ha nytte av noen hengende kurver? I så fall bør du vurdere disse vakre plantene som er oppført nedenfor. De elsker sol og vokser godt i hengende kurver.

Dragon Wing Begonia

dragevingebegonia i en hengende kurv
dragevingebegonia i en hengende kurv

Dragevingebegonia (Begonia x hybrida), også k alt vingebegonia, er et godt valg for å henge opp kurver i områder med full sol. Denne vakre hybridbegoniaen gir en imponerende visning av røde, hvite eller rosa blomster på fossende stilker gjennom de varmeste månedene av året. Dragevingebegonia begynner vanligvis å blomstre så snart temperaturen begynner å bli varm og fortsetter å produsere til første frost. De er veldig varmetolerante, så de fortsetter å produsere nydelige blomster i selv de varmeste områdene.

Million Bells

millioner bjeller petunia i hengende kurv
millioner bjeller petunia i hengende kurv

Million bjeller (Calibrachoa), også referert til som etterfølgende petunia, er en fantastisk fossende plante å vokse i hengende kurver om sommeren. Blomstene ligner miniatyrpetunia og kommer i en rekke farger, inkludert blå, magenta, rosa, rød, fiolett, hvit og gul. Denne planten blomstrer hele sommeren uten engang å kreve deadheading. Den trives i full sol. Du kan også dyrke den i delvis skygge, selv om den ikke blomstrer like mye.

Moss Rose

Portulaca Grandiflora Moss Rose i hengende kurv
Portulaca Grandiflora Moss Rose i hengende kurv

Moserose (Portaluca grandiflora) er et fantastisk valg for hengende sommerkurver. Den kan vokse opp til åtte tommer høy, men kan spre seg over to fot, en egenskap som gjør det til et perfekt valg å fosse over sidene på en hengende kurv. Denne planten krever minst seks timer med full sol daglig. Den vil tåle korte perioder med tørrhet, men den trenger regelmessig vanning gjennom hele sesongen.

Solpasienter

sunpatiens new guinea impatiens i hengende kurv
sunpatiens new guinea impatiens i hengende kurv

Sunpatiens (Impatiens hawkeri), også referert til som New Guinea impatiens, er et flott alternativ for helsolhengende kurver, noe som gjør dem ganske forskjellige fra andre typer impatiens (de foretrekker skygge). Disse plantene finnes i forskjellige størrelser; den kompakte serien med solpasienter er spesielt egnet for oppheng av kurver, da de ikke overstiger to fots høyde. Solpasienter kommer i en rekke farger, inkludert lilla, oransje, rosa, rød og hvit.

Wave Petunia

Bølge petunia i hengende kurv
Bølge petunia i hengende kurv

Du kan plante alle slags petuniaer i en hengende kurv, men bølgepetunia (Petunia x hybrida) er spesielt godt egnet for denne typen containere. De vokser bare til en høyde på seks tommer, men kan spre seg til opptil fire fot, så de lager en fantastisk fallende skjerm. De trenger full sol, men kan lide hvis de utsettes for lengre perioder med ekstrem varme. Det er best å sørge for at de er godt etablert i beholderen før de varmeste sommertemperaturene setter inn.

Flotte skyggeelskende planter for sommerhengende kurver

Ikke alle blomstrende planter som er egnet til å henge kurver krever full sol. Noen foretrekker delvis eller til og med full skygge. Bruk noen av alternativene nedenfor for å få mest mulig ut av skyggefulle områder i hagen din der du kan henge en kurv.

Double Impatiens

dobbel impatiens walleriana hengende kurv
dobbel impatiens walleriana hengende kurv

Double impatiens (Impatiens walleriana) lager et fantastisk skyggeelskende plantevalg for oppheng av kurver. De vokser opp til 16 tommer høye i en haug og produserer en overflod av blomster som ser veldig ut som roser. De kommer i et bredt utvalg av farger, inkludert oransje, orkide, rosa, lilla, rød og hvit. De er så lite vedlikehold at de ikke krever noen deadheading eller beskjæring. Sommerfugler og kolibrier blir tiltrukket av disse plantene.

Gigant Snowflake

sutra cordite gigantiske snøfnuggblomst hengende kurv
sutra cordite gigantiske snøfnuggblomst hengende kurv

Gigant snøfnugg (Sutera cordata) har nydelige hvite blomster som starter på begynnelsen av sommeren og går hele sesongen. Disse plantene er utrolig godt egnet for å henge kurver, fordi de vokser bare åtte tommer høye, men vil følge opp til tre fot. Så lenge de holdes i delvis skygge, vil de gi et fantastisk show selv under tørkeforhold. De krever ikke engang deadheading.

Lady's Eardrops

Lady's Eardrops fuchsia blomster hengende kurv
Lady's Eardrops fuchsia blomster hengende kurv

Hvis du ønsker å fylle et skyggefullt eller delvis skyggefullt område med en blomstrende hengende kurv, er planten som vanligvis kalles lady's eardrops (Fuchsia) et godt valg. Denne stauden har frodig, fossende løvverk som følger fargerike blomster av hvitt, lilla eller rosa. Dette er en flott plante å henge under høye skyggetrær eller å henge fra en skyggefull veranda, selv om det er en god idé å ta den med inn når temperaturen blir ekstremt varm. Du kan overvintre dame-eardrops som stueplante.

Nikkefiolett

Streptocarpella nikkende fiolett blomsterhengende plante
Streptocarpella nikkende fiolett blomsterhengende plante

Nikkende fiolette (Streptocarpella) planter gir en fin måte å legge til en liten snert av lilla til skyggefulle områder i landskapet ditt. Disse kompakte plantene fungerer veldig bra i hengende kurver og kan vises innendørs eller utendørs. De liker ikke direkte sollys, men vil blomstre mest produktivt når de blir utsatt for indirekte lys med jevne mellomrom. De vil begynne å blomstre rett før sommeren begynner og blomstre hele sesongen. Kolibrier tiltrekkes av denne planten.

Wishbone Flower

torenia Fournier wishbone blomst hengende kurv
torenia Fournier wishbone blomst hengende kurv

Ønskebeinblomst (Torenia fournieri) er en annen nyanseelskende blomst. Det er en buskete ettårig som holder seg under en fot høy, noe som gjør den til et alternativ i riktig størrelse for å henge kurver. Den har vakre tofargede trompetformede blomster. De kommer i en rekke farger, inkludert blå, rosa, lilla, hvit eller gul. Så lenge ønskebeinblomsten er etablert i beholderen før den brennende varmen setter inn, er denne planten varmetolerant.

Vis de beste utendørs hengende plantene for sommeren

Uansett hvordan den generelle hagen din ser ut, kan landskapet ditt alltid dra nytte av å legge til en hengende kurv (eller flere!). Hvis du har et solfylt sted eller et skyggefullt område som trenger en liten pop av noe spesielt denne sommeren, bør du vurdere å sette ut noen hengende kurver fylt med en eller flere av disse botaniske herlighetene. Følg disse tipsene for å installere og ta vare på de hengende kurvene dine.

Anbefalt: