Antik veggdekor ideer for å inspirere deg

Innholdsfortegnelse:

Antik veggdekor ideer for å inspirere deg
Antik veggdekor ideer for å inspirere deg
Anonim
Antikvitetsforhandlere stue
Antikvitetsforhandlere stue

Gi hjemmet ditt en følelse av historie og stil med disse nydelige antikke veggdekorasjonene. Du er ikke begrenset til standard veggdekor som malerier. Antikviteter tilbyr mange måter å bringe personlighet til hjemmet ditt.

Vis små etsninger og graveringer

I den første tiden av bok- og magasintrykking ble de fleste bildene trykket ved hjelp av graveringer eller etsninger. Disse små etsningene og graveringene kan være rimelige å kjøpe, ofte for rundt $25 stykket. Selv om noen er håndfarget, er de fleste nøytrale i fargen. De passer til enhver innredning, og de kommer i alle forskjellige temaer. Du finner portretter, landskap, botaniske tegninger, dyr, store nyhetshendelser fra tiden og mye mer. Du kan til og med finne fantastiske bilder fra eventyrbøker. Å ramme flere små etsninger og graveringer sammen gir en nydelig antikk veggdekor, spesielt hvis du bruker antikke bilderammer for å binde utseendet sammen.

Små etsninger og graveringer
Små etsninger og graveringer

Vis frem flere antikke speil

Antikke speil kommer i alle forskjellige former og størrelser, fra store utsmykkede gulvspeil til mindre håndspeil. Samle flere speil og lag en speilvegg i hjemmet ditt for å vise dem frem. En ekstra bonus med denne typen installasjon er at den vil reflektere lys og få rommet til å føles større. I tillegg reflekterer speil bare fargene de ser, noe som gjør dem perfekte hvis du leter etter nøytral gårdsveggdekor.

Speil på oransje vegg
Speil på oransje vegg

Mount arkitektoniske antikviteter på veggen

Når gamle boliger rives, jobber bergingsselskaper ofte med å redde de spesielle arkitektoniske detaljene de inneholder. Dette kan være alt fra utskårne dører til peiser og glassmalerier. Dørfronter, eller spesiallister som gikk over døråpninger, kan fungere spesielt godt som antikk gårdsveggkunst for å gi en følelse av historie i et moderne hjem. Det er ingen regler når det kommer til antikk veggdekor i tre; hvis du liker det, passer det godt.

Vegg antikk display tre
Vegg antikk display tre

Bruk innrammet broderi for å legge til tegn

Broderiprøvetakere og andre spesielle håndarbeid er en fin måte å legge til vintage sjarm og unik karakter. For viktoriansk veggdekor, ramme inn håndarbeidsstykker fra 1800-tallet. Du finner disse tilgjengelige på loppemarkeder og auksjonssider, ofte for under $30. Selv en liten sampler, når den er matteret og innrammet, gir et stort utsagn.

Oval innrammet vintage petit point korssting
Oval innrammet vintage petit point korssting

Vis frem antikke Kina

Antikk porselen er også flott veggdekor. Du kan vise dine favoritt antikke porselensmønstre i spisestuen, kjøkkenet eller et hvilket som helst annet rom i hjemmet ditt. Mye antikk porselen er håndm alt, så det kan være veldig dekorativt og leses som kunstverk når det henges på veggen.

Herregård spisestue
Herregård spisestue

Heng antikke metallbrett på veggen

Hvis du samler på antikke brett, kan du vise samlingen din på veggen. Enten du samler på kobberbrett eller sølvbelagte fat, fungerer den reflekterende overflaten som et speil uten en tydelig refleksjon. De skinnende skuffene kan maksimere lyset i ethvert rom, og de er et nøytr alt valg som passer til ethvert interiør.

Marokkanske kobberbrett på veggen
Marokkanske kobberbrett på veggen

Ramme antikke vifter

Fans var en gang en viktig del av dameensembler, og du kan fortsatt finne dem i antikvitetsbutikker. De er et flott vintageelement å samle på, spesielt hvis du vil vise dem frem. En idé om antikk veggdekor er å ramme inn vifter i spesielle skyggebokser og deretter henge skyggeboksene sammen på en vegg. Dette er fantastisk på et soverom eller stue.

Fine antikke møbler
Fine antikke møbler

Mount Antique Tools

Antikke håndverktøy, som sager eller hammere, kan lage en rustikk veggutstilling i en hytte eller et gårdshus. Fordi verktøyene har en tendens til å være nøytrale i fargen, fungerer de med alle interiørmønstre eller nyanser du bruker. For å montere dem, bare ordne dem i en gruppering og bruke spiker eller knagger for å støtte dem sikkert.

Gamle rustne håndsager hengende på veggen
Gamle rustne håndsager hengende på veggen

Vis kjøkkensamlinger

Hvis du samler på vintage kjøkkengjenstander, for eksempel tekanner eller antikke Jello-former, kan du gi kjøkkenet litt vintagesjarm ved å vise samlingen din på veggen. Bruk hyller til å vise frem ting som mugger, tekanner og andre frittstående deler. For ting du kan henge på veggen, grupper gjenstandene sammen for maksimal effekt.

Utstyr på kjøkkenet
Utstyr på kjøkkenet

Heng gamle familiebilder

En annen antikk veggdekoridé er å henge opp gamle familiebilder. Det er ingen vits i å holde disse vakre delene av familiehistorien i en boks. I stedet kan du ramme dem og henge dem som en gruppe. De ser vakre ut i en gallerivegg ved trappen din eller i foajeen din. Hvis du er bekymret for falming, monter bildene bak UV-bestandig glass.

To fotografier henger på veggen
To fotografier henger på veggen

Sett antikke klær på veggen din

Klær er et unikt og nydelig alternativ for antikk veggdekor, spesielt når du henger en gruppe med flere gjenstander sammen. Du finner alt fra antikke barneklær til forklær i bruktbutikker og antikvitetsbutikker. Heng flere stykker på en stor vegg, heng dem opp fra trehengere. Dette er et nydelig valg på soverommet eller badet.

Antikke kjoler og skjorter i lin
Antikke kjoler og skjorter i lin

Dekk veggen din med antikke tekstiler

Hvis du har antikke tepper, veggtepper, dyner eller andre tekstiler, kan du bruke dem som veggkunst. Bare heng opp tekstilene fra en stang eller stang for å fordele vekten jevnt over stykket. Heng deretter stangen på veggen. Dette er en perfekt måte å legge til antikke veggdekorasjoner med høy effekt til ethvert rom, siden disse brikkene har en tendens til å være store og uttalende.

Guineveres antikvitetsbutikk
Guineveres antikvitetsbutikk

Riktig ramme kan hjelpe

I mange tilfeller kan du lage en antikk veggutstilling av alle typer samleobjekter hvis du viser den i riktig ramme. Lær om forskjellige stiler av antikke bilderammer du kan bruke til å gjøre alt fra en samling skjelettnøkler til antikke postkort til en nydelig veggskjerm.

Anbefalt: