11 plassbesparende små soveromsmøbler layouttips

Innholdsfortegnelse:

11 plassbesparende små soveromsmøbler layouttips
11 plassbesparende små soveromsmøbler layouttips
Anonim
Moderne soverom med blomsterdekor
Moderne soverom med blomsterdekor

Små soverom trenger ikke å bli neglisjert eller nedskalert for å ha et flott designoppsett. Du kan lage et innbydende og varmt soverom enten det er et kort og sm alt, kvadratisk eller langt og sm alt soverom, avhengig av hvordan du arrangerer møblene.

Begynn med mellomrom rundt sengen

Pass på at du lar nok plass rundt møblene slik at soverommet ikke virker trangt.

Meng plass å legge igjen

Plass rundt sengen er spesielt viktig. En generell tommelfingerregel er å la rundt 18 til 24 tommer rundt sidene og foten av sengen være med 36 tommer som det ideelle. Hvis du ikke har råd til minst 18 tommer plass, så gå med en mindre seng.

Møbler å inkludere

Som med alle romdesign, ikke rot et lite soverom med for mange møbler. Du trenger en seng og minst ett nattbord med lampe. Hvis plassen tillater det, kan du legge til en kommode, kommode eller et skap. Andre møbler du kanskje har plass til å inkludere kan være en komfortabel stol eller muligens et vindussete, men pass på at alt kan passe komfortabelt.

Design et kort og sm alt soverom

Kort, sm alt soverom
Kort, sm alt soverom

Smale soverom byr på designutfordringer som krever kreative løsninger for et stilig og innbydende soverom. Det første målet med design er å dra nytte av romstørrelsen. Ikke skaler møblene dine ned til det punktet at de ikke lenger er funksjonelle, langt mindre komfortable. Lag et design som gir mer brukbar gulvplass og gir allsidighet til aktivitetene på soverommet, som søvn, arbeid, slapper av og lesing.

Multifunksjonelle møbler

Se etter multifunksjonelle møbler, for eksempel en divan, futon eller sovesofa. Disse sengestilene gir et sm alt soverom en illusjon av plass i tillegg til å gi et annet utseende når det ikke brukes til en seng. Plasser dette møblet på en av de lange veggene i rommet.

Det skal være plass til en kommode eller garderobe på motsatt vegg. Du kan legge til en komfortabel stol og bord på endeveggen eller kanskje et skrivebord og stol om nødvendig.

Tilbehør rommet

Tilbehør soverommet
Tilbehør soverommet

Når du har valgt og plassert møblene, er det på tide å utstyre rommet. Dette er en del av soveromsdesignet ditt der du kan skalere ned gjenstander for å få rommet til å se større ut.

  • Smale høye lamper er utmerkede valg for mindre rom for å gi de optiske effektene av høyden. Å plassere dem på et sm alt bord understreker forlengelsen av de vertikale linjene.
  • Benytt deg av en polstret hodegjerde, lag en baldakin, eller design en falsk vinduseffekt bak sengen for ekstra designinteresse.
  • Nedskalert innrammet kunstverk fullfører utseendet.

Ideer for små kvadratiske soverom

Et firkantet soverom byr på sine egne utfordringer med møbellayout, men for det meste er senger rektangulære i form og passer lettere i rektangelformede rom.

Design alternativer for dronning og full seng

Seng med montert dyne
Seng med montert dyne

Du kan ha plass til en queen size seng, men i noen tilfeller vil en full size seng være den største du kan komme komfortabelt inn i rommet. Plasser sengen på en solid vegg for å forankre den til rommet. Tilbehør med følgende elementer:

  • Legg til flytende hyller i stedet for nattbord med vegglamper eller lampetter i stedet for bordlamper.
  • En tilpasset dyne vil bidra til å minimere størrelsen på sengen ved å skape et renere og mer kompakt utseende.
  • Et par strøtepper på hver side av sengen eller et teppe med runde områder vil bidra til å bryte opp den firkantede formen på rommet.

Andre senge alternativer og romdesign

Tomannsenger eller en enkeltseng er gode design alternativer, det samme er køyesenger. En loftsengkombinasjon som de som selges på Pottery Barn optimaliserer plassen med et skrivebord og oppbevaringsområde under loftsengen.

En murphy seng er en annen ideell løsning, spesielt en som har et innebygd skrivebord eller en hel veggenhet som har skap og skuffer. Hvis du kun trenger å bruke plassen til et gjesterom eller som et spill over til gjesterom, så kan en sovestol være det beste alternativet.

Du kan legge til et skrivebord og en stol for å fullføre oppsettet. En annen mulighet er å legge til en kommode og et enkelt nattbord som kan brukes som sidebord med stolen. Hvis plassen tillater det, legg til en kommode eller et skap.

Ytterligere møbler og aksenter

ekstra hyller
ekstra hyller

Velg et sammenleggbart/utvidbart skrivebord, et veggmontert sammenleggbart skrivebord eller et flytende skrivebord for å spare verdifull gulvplass. Noen av de veggmonterbare skrivebordene kan slås sammen når de ikke er i bruk. Andre aksenter og møbler å vurdere inkluderer:

  • Gulv- og veggmonterte lamper og lampetter sparer gulvplass.
  • Minimer vindusbehandlingene med persienner, romerske skjermer eller topp-ned/nedenfra-up skjermer. Bruk kun en kappe for å slippe inn mer lys i rommet.
  • En kommode kan plasseres på veggen ved siden av sengen, slik at plassen foran sengen forblir åpen og gir en illusjon av en større plass.
  • Vegghyller kan legges til for å spare gulvplass og plassere skuffer eller kurver der for ekstra lagringsplass.

Langt og sm alt soveromsoppsett

Et langt, sm alt soverom kan gi deg mer plass enn du kanskje er klar over hvis du utnytter lengden på rommet.

Senge- og møbler alternativer

Langt og sm alt soverom
Langt og sm alt soverom

Begynn med en sengstørrelse som har nok plass på hver side for å tillate enkel bevegelse inn og ut av sengen. En god soveromsdesign unngår å plassere sengen på langs mot veggen, bortsett fra senger designet for dette som divaner.

Avhengig av sengens størrelse kan du plassere en loveseat, stol eller benk i enden av sengen. Bruk bredden på sengen for å finne ut hvilken størrelse soveromsmøbler du skal plassere her. Velg møbler med lav rygg slik at du ikke overmanner eller hindrer sengen. Hvis rommet er stort nok, legg til to stoler og et bord i stedet. Det kan være lurt å investere i en elektrisk eller gasspeis for den motsatte enden av rommet. Plasser den rett overfor loveseat eller stoler for en virkelig koselig, varm romdesign.

Lagring

Hvis du trenger lagringsplass i stedet for stemning, så plasser en garderobe eller kommode i den andre enden av soverommet. Hvis plass er en premie i hjemmet ditt og du trenger et arbeidsområde og dette er det eneste stedet for en, så velg et stilig skrivebord og stol i stedet for oppbevaringsmøbler.

Legg til vertik alt tilbehør

Soverommet kan gis en illusjon av høyde med draperier eller en høy sengegavl med innrammede trykk over. Bruk mini-lysekroner eller andre hengende lamper eller vegglamper for å frigjøre bordplass og gi en illusjon av at nattbordet er større enn det er.

Layer Accents

Lagdeling er spesielt effektivt for det lange, smale soverommet fordi det skaper en følelse av dybde og reduserer den lange, smale effekten.

  • Ikke vær redd for å behandle sengen og sofaen på samme måte som du ville gjort i et større rom. Lag puter for å skape dybde med teksturer, størrelser og farger. Dyner og kast er også en del av lagdelingseffekten.
  • Et par innrammede trykk kan henges i en forskjøvet layout over et nattbord for å lage en vignett som kan legges i lag foran det. En høy lampe plassert på nattbordet bidrar til å ramme inn vignetten ytterligere. Stabler med esker eller til og med bøker kan plasseres i midten og foran lampen.

Designtips for et lite soverom

Soverom fremstår som større med nattbord og et lite skrivebord
Soverom fremstår som større med nattbord og et lite skrivebord

For å skape mer plass, plasser andre møbler på samme vegg som sengen. For å få flere møbler på rommet ditt, reduser til et mindre nattbord slik at du kan plassere et skrivebord med en stol på den ene siden av sengen. Legg til matchende bordlamper for å holde øyet i bevegelse langs veggen og gi symmetri til designet. Disse tilleggene vil også få soverommet til å virke større.

Det er andre ting du kan gjøre for å lage soveromsdesignet ditt:

  • Bruk flytende hyller til oppbevaring og bruk minim alt med gulvplass.
  • Veggmonterte cubbies med oppbevaringskurver holder gulvet klart.
  • Vinkling av sengen fra et hjørne skaper noen ganger mer plass.

Lag et lite soveromsoppsett fungere

Enten soverommet ditt er kort og sm alt, firkantet eller langt og sm alt, sørg for at du alltid har nok ledig plass rundt møblene slik at du kan bevege deg rundt uten å snuble i tærne eller snuble. Overfylte møbler er verken tiltalende eller enkle å flytte rundt på. Det endelige målet ditt bør være et soveromsdesign som er så sjarmerende, komfortabelt og innbydende at ingen legger merke til størrelsen.

Anbefalt: