Antikke kommoder for soverom: Identifisere populære stiler

Innholdsfortegnelse:

Antikke kommoder for soverom: Identifisere populære stiler
Antikke kommoder for soverom: Identifisere populære stiler
Anonim
Engelsk rekkehus med interiør i landlig stil med en antikk kommode
Engelsk rekkehus med interiør i landlig stil med en antikk kommode

En antikk kommode på soverommet er høydepunktet på mange samlers soverom, men gjennomsnittlige møbelelskere kan finne det å identifisere antikke kommodestiler som en skremmende oppgave. Siden disse brikkene var plassert utenfor de viktigste oppholdsrommene i historiske hjem og ble bygget for å være solide, har mange eksempler fra flere forskjellige design-epoker overlevd i utmerket stand. Ta en dypere titt på hvordan disse antikke kommodestilene på soverommet endret seg over tid, og hvordan du best vurderer en når du ønsker å legge en til din egen samling.

Antikke kommodestiler

De fleste antikke kommoder du kommer over ble bygget under viktoriansk tid eller senere; Dette er delvis fordi soverommene på 1700-tallet ikke var utstyrt med samme type møbler som brukes i moderne soverom. De fleste kolonifamilier brukte teppekister til oppbevaring i stedet for konvensjonelle kommoder. Her er en rask guide for å identifisere antikke møbelstiler som kan hjelpe deg med å gjøre ditt eget søk gjennom online oppføringer og antikke hyller.

Soveroms kommode
Soveroms kommode

Kommoder i viktoriansk stil

Den viktorianske kommoden var ofte liten og delikat i utseende, og de hadde vanligvis ikke mer enn tre skuffer. Kroppen til kommoden satt ofte på bena og ble toppet med et speil i en proto-forfengelighet-stil. Noen av de senere viktorianske kommodene hadde til og med marmortopper, og andre stilte ut de utsmykkede utskjæringene som var populære i perioden. Kommoder i viktoriansk stil ble ofte produsert frem til 1920-tallet, da kulturelle endringer påvirket en endring i design og førte til utviklingen av Art Deco-stilen.

Kunst- og håndverkskommoder

Møbler for kunst og håndverk begynte faktisk på 1890-tallet og ble skapt som svar på de altfor utsmykkede dekorasjonene fra den viktorianske perioden. På grunn av deres bruk av husholdningsskog og solid og diskret konstruksjon, ble kommoder i denne stilen kjøpt av mange gjennomsnittlige amerikanske familier. Nærmere bestemt er denne stilen definert av sine brede skuffer og hamrede eller støpte metalldetaljer rundt nøkkelhullene. Faktisk fortsetter en rekke moderne håndverkere å lage møbelsett laget i Arts and Crafts-stilen.

Art Deco-kommoder

Art Deco-design var fokusert på slanke linjer, intrikate krumninger og inkorporering av moderne materialer. Kommoder fra denne perioden forsøkte å gjenspeile denne moderne stilen ved å avrunde kantene og legge til linjedetaljer rundt skuffene og håndtakene. Treverket som ble brukt til å lage kommoder i art deco-stil var ofte lettere enn de som ble brukt i tidligere epoker, noe som gjorde at familier kunne flytte rundt på møblene sine mye lettere, slik at de trengte lite hjelp til å pusse opp rommene sine.

Midcentury Modern Dressers

Møbler fra midten av århundret har et utrolig særegent utseende, ofte tilskrevet bruken av blonde treslag, avsmalnende ben og lavtliggende møbler. Charles og Ray Eames revolusjonerte møbelproduksjon med sin evne til å forvandle kryssfiner til fantasifulle møbelformer, og Eames kommoder er noen av de mest ettertraktede moderne kommodene fra Midcentury på markedet.

Velge en antikk soveromskommode

Å velge en antikk kommode kan være vanskelig. Det kan være mange valg i ditt område. Her er noen ting du bør vurdere når du ønsker å legge til en antikk kommode til hjemmet ditt.

Soverom i en fredet periodebolig
Soverom i en fredet periodebolig

Budsjett

Dessverre er moderne møbler en av de dyreste husholdningsartikler du kan kjøpe, og antikke møbler er ikke annerledes. Selv om du definitivt kan finne relativt billige møbler i dine lokale antikvitetsbutikker - norm alt for under $500 - vil flertallet av antikke kommoder av høy kvalitet du kommer til å være verdt tusenvis, om ikke titusenvis av dollar. For eksempel er denne Midcentury Modern-kommoden med marmortopp oppført for nesten $13 000 på én auksjon, og denne viktorianske mahogny-kommoden er oppført for $1 250.

Tilstand

Se nøye på stykket for å fastslå tilstanden. Ta ut skuffene og undersøk svalehalen. Sjekk om det er utført reparasjoner, eller om stykket har blitt lakkert ettersom dette kan svekke verdien. Imidlertid er tegn på slitasje norm alt for antikke møbler, og et stykke som ser for godt ferdig kan være en reproduksjon av høy kvalitet. Derfor er dette noen egenskaper du kan forvente å finne på en antikk kommode.

  • Uregelmessig falming i treet
  • Speil som har flekker eller reflekterer merkelig
  • Utskjæringer med uregelmessigheter og inkonsekvens
  • Spåner i kantene og hjørnene
  • Slitasjetegn

Preferanse

Fremfor alt annet er din preferanse hovedkriteriet å ta i betraktning. Det spiller ingen rolle om du vil ha en viktoriansk kommode utstyrt i det ultra-slanke moderne industrielle soverommet ditt, din preferanse er det viktigste av alt. Så sørg for at du lytter til mageinstinktene dine og velger noe du elsker.

Hvor finner man antikke kommoder

Gitt størrelsen deres, er det kanskje ikke rimelig å sende en antikk kommode for folk flest. Derfor bør du se etter å handle lok alt når du kan for store møbler som kommoder, bord og skap. Dette lar deg også få en hånd på inspeksjon av et stykke du er interessert i, og det gir deg en unik sjanse til å vurdere eventuelle ulikheter i oppføringen og dens faktiske tilstand. Her er noen få steder du kan gå til først for å begynne å lete etter en antikk soveromskommode.

  • Antikvitetsbutikker
  • bruksbutikker
  • Møbelgjensalgsbutikker
  • Garasjesalg
  • Craigslist-innlegg
  • Avisannonser
Louis XV kingwood antikke skrivebord
Louis XV kingwood antikke skrivebord

Husk å være tålmodig

Det kan ta litt tid å finne den perfekte antikke kommoden til rommet ditt. Du kan også finne en gammel kommode for å gjenbruke. Det er absolutt verdt tiden å vente til du finner stykket som snakker til deg. Nå, fortsett og begynn å trekke opp auksjonskatalogene og ring opp antikvitetsbutikkene dine - du har en kommode å finne.

Anbefalt: