Hvordan drepe Crabgrass

Innholdsfortegnelse:

Hvordan drepe Crabgrass
Hvordan drepe Crabgrass
Anonim
Plen foran med krabbegress
Plen foran med krabbegress

Du kan drepe krabbegress med et ugressmiddel eller prøve naturlige typer ugressmidler. Siden krabbegress ikke er en flerårig plante, men frøs ut igjen, kan du også bruke en krabbegressforebygging.

Hvordan identifisere Crabgrass og hvorfor du ikke vil ha det

De fleste liker ikke utseendet til krabbegress i hagen deres. Crabgrass får skylden for å fortrenge mer attraktive plengress. Crabgrass har et mattet klumpete utseende som står i skarp kontrast til andre plengress.

Bredbladblad

Krabbegressbladbladene er brede og stråler ut fra midten for å lage en tykk matte med et klumpete utseende. Det er lett å skille fra andre gress, siden bladene er mye bredere enn de fleste plengress. Når krabbegress først begynner å vokse i hagen din, vokser midten av planten flatt på overflaten og sprer seg horisont alt. Etter hvert som flere blader dukker opp fra midten, vil de også forgrene seg til å vokse horisont alt.

Identifisering av krabbegress

Hvis du har noen bare steder i plenen din, vil krabbegress raskt flytte inn, spesielt i åpne solrike områder. Crabgrass er adaptiv og kan vokse vertikale bladskudd, noe som ofte gjør det vanskelig å identifisere hvis du ikke er kjent med det. En distinkt identifikator er imidlertid linjen som går langs midten av bladet, ofte referert til som en foldelinje.

Hvordan drepe krabbegress ved å bruke ugressmidler etter oppblomstring

Ofte referert til som post-emergent ugressmidler, krabbegress ugressdrepere kommer i spray eller pellets. Den brukes til å drepe krabbegresset som har slått rot i plenen din. For å bruke pellets eller granulat, må du bruke en kringkastingsspreder. Noen ugressmidler inkluderer en gjødselformel. Du bør bruke en hagesprøyte med håndpumpe for å rette sprayen på individuelle klumper av krabbegress.

Tips for bruk av ugressmiddel etter oppblomstring for krabbegress

Det viktigste å huske når du bruker ugressmiddel er å følge produsentens anvisninger. Vær spesielt oppmerksom på eventuelle advarsler siden ugressmidler henger igjen og barn og kjæledyr kan være sårbare for de skadelige kjemikaliene.

  • Typen plengress du bruker vil avgjøre hvor mye ugressmiddelspray eller pellets som trengs for å drepe krabbegresset.
  • Produktetiketten skal angi hvor lenge kjæledyr skal holdes borte fra plenen etter påføring.
  • Noen produkter krever at du venter ett år før du lar beitedyr komme tilbake på gressmatta.
  • Ikke spray hvis det blåser; dette vil forårsake kjemisk drift som kan skade prydplanter og trær.
  • Ikke bruk crabgrass pre-emergent eller post-emergent ugressmidler i blomsterbed eller grønnsaksbed!
Skadedyrtekniker
Skadedyrtekniker

Hva er en Crabgrass Preventer?

En krabbegressforebygging, også k alt et pre-emergent ugressmiddel, er ikke det samme som en krabbegressdreper. Et pre-emergent ugressmiddel hindrer krabbegressfrø i å spire.

Ugressmidler før oppstart dreper krabbegressfrø

Ugressmiddelforebyggende midler er spesielt utviklet for å drepe de spirende frøene, slik at de ikke kan dannes og spire til aktivt ugress i hagen din. Hvis det vokser krabbegress i hagen din, trenger du en ugrasmiddel i stedet for en forebygger. Du må sjekke med produktprodusenten om riktig bruk av en hvilken som helst krabbegressbeskyttelse. Noen egenskaper ved denne typen pre-emergent finnes imidlertid i de fleste tilgjengelige ugressmidler.

Tips for bruk av Crabgrass Preventer

Noen få enkle tips kan sikre suksess med å bruke en krabbegressforebygging (pre-emergent). Sørg for å lese produsentens etikettinstruksjoner for ytterligere informasjon om produktbruk.

  • Krabbegressbeskyttere er effektive på andre bredbladede ugressfrø som begynner å spire.
  • Du kan ikke bruke en krabbegressbeskytter samtidig som du sår gressfrø. Gressfrø kan bli offer for en krabbegressbeskyttelse. Se produktetiketten for instruksjoner om tidspunktet for plensåing og påføring av krabbegressforebygging.
  • De fleste gjødsel kan ikke brukes sammen med eller umiddelbart etter en forebyggende påføring.
  • Den beste tiden å påføre crabgrass pre-emergent (preventer) er når jorda er mellom 50°F og 55°F siden spiretemperaturen for crabgrass er 62°F.
  • Påfør krabbegressbeskyttelsen tidlig på våren før krabbegresset dukker opp fra bakken.
  • Hvis du bruker en forebygger om våren, må du så plenen med gressfrø midt på sommeren for å sikre at begge påføringene er effektive.
Glatt krabbegress
Glatt krabbegress

Plenugressmidler Kontroversielle helserisikoer

Ugressmidler er kontroversielle når det kommer til helserelaterte problemer for de som bruker og lever med behandlede plener. Dette er spesielt bekymringsfullt når plener gjentatte ganger behandles med ugressmidler.

Ugressmidler bidrar til avrenningsforurensning

En annen pause for bekymring når du bruker et ugressmiddel for å drepe krabbegress er potensiell avrenning til bekker, bekker og stormavløp. Byområder tilskrives avrenningsforurensning fra kjemikaliene som finnes i ugressmidler og plengjødsel.

Naturlige måter å drepe Crabgrass

Det er flere måter du kan drepe krabbegress uten behov for ugressmidler. Disse metodene kan kreve en liten mengde arbeid, men du kan slappe av når du vet at du ikke har tilsatt noen skadelige kjemikalier til plenen din.

Kokende vann

Kokende vann fungerer alltid som et ugressmiddel. Det varme vannet vil umiddelbart drepe ethvert planteliv det berører. Du kan bruke en sprøyte for bedre kontroll. Du kan dekke det døende krabbegresset med kompost eller kompost/jord-kombinasjon. Dekk komposten helt med gressfrø og dekk lett til frøene. Vann nok til å fukte jorden. Vann regelmessig til gresset kommer opp. Denne metoden sikrer at gresset vil fortrenge alt tilbakevendende krabbegress.

Pulling Up Crabgrass

En annen naturlig favorittmetode for å drepe krabbegress er arbeidskrevende. Trekk ugresset for hånd, bruk et lukeverktøy, hagegaffel eller en kniv for å grave rundt klumpene for å løsne jorda.

Bruke eddik for å drepe krabbegress

Du kan også bruke destillert eddik, full styrke med noen dråper ikke-vaskemiddel oppvaskmiddel helles i en hagesprøyte. Oppvasksåpen vil hjelpe eddiken med å holde seg til krabbegresset. Det kan være lurt å prøve en av hagebrukseddikene, for eksempel OSM Incs hageeddik med yuccaekstrakt tilsatt for å hjelpe eddiken med å feste seg til krabbegresset.

S altvann dreper krabbegress

Du kan blande husholdningss alt med vann i forholdet 1:1 og bruke en hagesprøyte til å påføre krabbegress. Rist godt for å blande løsningen. Du kan alltid varme opp vannet for å hjelpe til med å raskt løse opp s altet. Fullstendig mett de uønskede klumpene av krabbegress. S altvannet vil trekke ned i bakken og drepe alt det kommer i kontakt med.

Dyrk område med dødt krabbegress

Det viktigste trinnet i å drepe krabbegress med en hvilken som helst naturlig metode er gjensåing. Når krabbegresset har blitt drept, er det viktig å dyrke det området med gressfrø.

  1. Dekk det døde krabbegresset med kompost.
  2. Legg til en altfor generøs mengde gressfrø.
  3. Dekk lett med mer kompost.
  4. Vann med sakte strømning for å mette jorda.
  5. Hold nydyrkede områder vannet for å oppmuntre til spiring av gressfrø.
  6. Fortsett å vanne til de nye gressflekkene er godt etablert.
  7. Pass på at du fyller komposten med gressfrø for å sikre at det ikke er plass til nytt krabbegress.
  8. Gjenta etter behov om våren og høsten for å drepe krabbegress.
  9. Denne metoden kan ta litt lengre tid å drepe krabbegresset, men den eliminerer behovet for å bruke ugressmidler.

Handlingsplan for våren for å drepe Crabgrass

Du trenger en handlingsplan for å drepe krabbegress. Velg en av de mange metodene som passer best til hagestilen og -målene dine.

Anbefalt: