Hvordan polere sølv: Tips for å rengjøre det som en proff

Innholdsfortegnelse:

Hvordan polere sølv: Tips for å rengjøre det som en proff
Hvordan polere sølv: Tips for å rengjøre det som en proff
Anonim
Kvinne rengjøring sølvtøy
Kvinne rengjøring sølvtøy

Bestikk og serveringsstykker i sterling sølv er vakre, men det kan være utfordrende å holde dem fri for anløp. Lær hvordan du polerer sølv ved hjelp av hjemmemetoder og kommersielle rengjøringsmidler. Få tips og triks fra en ekspert på området for å finne ut hvor ofte du bør polere sølv og den beste måten å oppbevare det på. Undersøk de beste måtene å forhindre at sølvet ditt blir anløpet.

Hvordan polere sølv hjemme

Over hele internett kan du finne hacks for å gjøre sølv skinnende. Men en av de enkleste hackene for å polere sølv krever:

  • Aluminiumsfolie
  • Gryte
  • Natron
  • S alt
  • Kokende vann
  • eddik
  • Tannkrem (ikke-gelé, ikke-slipende)
  • Cloth

Hvordan polere sølv med natron

Med natronblandingen klar er det på tide å begynne å rengjøre sølvet.

  1. Legg et stykke aluminiumsfolie i en gryte.
  2. Legg til sølvet ditt i potten.
  3. Bland ¼ kopp natron og 2 ts s alt i det kokende vannet.
  4. Legg blandingen til kjelen.
  5. Sett en topp på potten.
  6. La den sitte i opptil 5 minutter.
  7. Trekk ut sølvet ditt.

    Profesjonell rengjøring av smykker
    Profesjonell rengjøring av smykker

Polering av sølv med eddik

Selv om natron og s alt kan gjøre mirakler på sølvet ditt, er de ikke den eneste anløpsfjerneren der ute for sølvsmykker og -bestikk. Du kan også bruke eddik til å polere sølv.

  1. Lag en 4:1-blanding av hvit eddik til natron i en panne.
  2. Bløtlegg sølvet i blandingen i opptil tre timer eller til anløpet er borte.
  3. Skyll og poler med en klut for et perfekt polert utseende.

Hvordan polere sølv med kommersiell sølvpolering

I tillegg til hjemmelagde sølvrensemidler kan du bruke kommersiell sølvpuss. Når det gjelder bruk av sølvlakk, er det viktig å følge instruksjonene på flasken. Vanligvis bruker du sirkulære bevegelser som arbeider ett område om gangen. I tillegg bemerker Amy Gebhardt, direktør for PR for Oneida-sølvpoleringsprodukter, at "Connoisseurs og Hagerty er to anerkjente produkter som har vært tilgjengelige i mange år." Andre tips hun ga for å polere sølv med produkter inkluderer:

  • " Poleringskluter er flotte for å fjerne lett anløp."
  • " Hvis stykkene dine er kraftigere anløpet, er det best å bruke en poleringsmiddel eller en pasta med en myk børste for å komme inn i mer forsenkede områder med dekorasjon."

Sølvrengjøringsfeil å unngå

Når det gjelder rengjøringsfeil, "er det viktig å forstå at sølv er et mykt metall," ifølge Gebhardt. "Det er påvirket av høy varme og sterkt trykk. Noen få ting du bør huske på når du tar vare på sølv inkluderer:

  • Bruk en myk ren klut når du polerer.
  • Bruk en myk børste kun på dekorerte områder, ikke på de glatte delene, da dette kan forårsake riper.
  • Ha aldri sterling sølv i oppvaskmaskinen. Dette er et for tøft miljø for dette myke metallet. Sølvbelagt bestikk tåler oppvaskmaskin, men ikke sterling.
  • Plasser aldri rustfritt og sølvbelagt bestikk sammen, da dette vil føre til misfarging."

    Kvinne polerer sølv
    Kvinne polerer sølv

Hvor ofte bør du polere sølv?

Ifølge Gebhardt, "Det vil variere avhengig av hvordan du oppbevarer det og hvor du bor. Steder med høyere luftfuktighet har en tendens til å føre til at sølv anløper raskere. Hvis du har sølvbestikk, jo mer du bruker det og vasker det, jo mindre smusser den."

Hvordan vet du når sølv bør poleres?

Det er lett å se når du trenger å pusse sølvet. I følge Gebhardt er "sletting en synlig endring som er lett å se. Rengjør gjenstandene før hver bruk basert på synlig anløpning."

Hvordan holde sølv fra å anløpe

For å forhindre at sølvet ditt blir anløpet, uttaler Amy Gebhardt å "vaske og tørke delene umiddelbart etter bruk. Ikke la mat forbli direkte på sølv så lenge som syrer og svovel i mat vil føre til anløpning. Sølvbiter bør oppbevares i stoff som er spesielt laget for å minimere anløpning."

Hvordan lagre sølv for å forhindre anløpning

Sølvlagring er viktig når det kommer til sølvfarging. Gebhardt bemerker at det er fordeler med å oppbevare sølv i en bestikkkoffert fordi, "De fleste sølvtøyskrinter er foret med et spesialbehandlet stoff som bidrar til å redusere anløpstiden. Disse typer kister bidrar også til å holde brikkene sikre slik at de ikke gnis mot hver annet mye, reduserer potensialet for riper."

Lagring for større sølvgjenstander

Mens bestikkvesker er perfekte for mindre gjenstander. Større gjenstander kan være vanskeligere å lagre for å redusere anløpning. I disse tilfellene utt alte Gebhardt at de beste oppbevarings alternativene for større gjenstander inkluderer oppbevaringsposer. «Oppbevaringsposer kan kjøpes i det samme spesialbehandlede stoffet som oppbevaringskistene er foret i. Disse finnes i mange forskjellige størrelser for å passe nesten alle størrelser. Vi anbefaler å oppbevare én vare per pose med posen så nært som mulig. Dette eliminerer ikke bare potensialet for å skrape mot et annet stykke, det reduserer også mengden luft i posen. Mindre luft betyr mindre anløp eller i det minste lengre tid før gjenstanden anløper."

Hvordan polere sølv

Det er flere forskjellige måter du kan pusse sølvet ditt på, inkludert hjemmelagde metoder eller ved å kjøpe sølvlakk. Uansett hvilken metode du velger, husk å forhindre anløpning er også nøkkelen til å holde sølvet ditt skinnende. Deretter kan du lære hvordan du rengjør aluminium slik at du kan få disse kjøkken- og servisevarene til å se fine ut til å passe med sølvet ditt.

Anbefalt: