Farge alternativer for maling for familierom: Gjør det riktige valget

Innholdsfortegnelse:

Farge alternativer for maling for familierom: Gjør det riktige valget
Farge alternativer for maling for familierom: Gjør det riktige valget
Anonim
Interiørdesign av Familierom Kule malingsfarger
Interiørdesign av Familierom Kule malingsfarger

Når du dekorerer et av de mest populære rommene i huset, lurer du kanskje på hvilke som er de beste fargene for familierommet ditt. Det er tre grunnleggende kategorier som de fleste malingsfarger faller inn i: nøytrale, varme og kalde toner. Bestem hvilken nyanse som er riktig for familierommet ditt.

Lag et bakteppe med nøytraler

Lette, nøytrale veggfarger er trygge; de matcher alle typer møbler eller innredning og får et lite rom til å se større ut. De bidrar til å forbedre gjensalgsverdien til hjemmet ditt, fordi ikke alle kan sette pris på et mørkt plommerom. Vær forsiktig når du velger en nøytral nyanse; det er mange flere varianter av hvit, brun og grå enn du kanskje forestiller deg. I følge Breslow.com inkluderer de bestselgende fargene for familierom av Benjamin Moore Lenox Tan, Barely Beige og Stone House.

Familierom Nøytral Vegg
Familierom Nøytral Vegg

Bra for sammenkobling

For å velge riktig nøytral for rommet ditt, begynn med å se på treverket og møblene. Mens nøytrale fungerer med alt, passer noen nøytrale bedre sammen med varme og kalde farger. Se etter en nøytral som har en undertone av fargene i resten av rommet. Noen nøytrale som fungerer godt på veggene i et familierom inkluderer:

  • Smokey Taupe
  • Linvolang
  • Arizona Tan
  • Mesquite
  • Kilim Beige

Varme malingsfarger

Familien er ofte knutepunktet for mange aktiviteter, inkludert de av elektronisk natur, som å se på TV, spille videospill eller bruke en datamaskin, i tillegg til uhyggelighet i det virkelige liv. Familierom fungerer også som hjemmekontor, treningsrom og gjesterom. Med alle disse forskjellige bruksområdene er det ofte mange familiemedlemmer i rommet samtidig. Hvis du ønsker å skape en varm, innbydende atmosfære som omfavner den aktive energien i rommet, bør du vurdere å velge en varm malingsfarge.

Familierom varme malingsfarger
Familierom varme malingsfarger

Legg til dynamiske farger

Varme malingsfarger ser ut akkurat slik de høres ut: gule, røde, oransje og brune farger gir deg den varme og uklare følelsen. Disse fargene er imidlertid dynamiske, så resten av innredningsoppsettet må kanskje følge etter (eller bli mer nøytrale for å unngå overbelastning av stimulering). Husk også at mørke, varme farger kan få små rom til å føles enda mindre; lysere varme nyanser som blekgul kan få et rom til å føles solrikt og åpent. Varm, fyldig rød er alltid et klassisk valg.

Varme farger kan noen ganger være overveldende; For å være sikker på at fargen din henger sammen med familierommets design uten å overvelde den, prøv å finne en aksentfarge i møblene og dra den for veggene. Varme farger fungerer også bra hvis møblene dine er nøytrale eller mørke i tone, fordi de lyser opp rommet, for eksempel en brent sienna-vegg bak en sjokoladebrun trener.

Varme farger som fungerer godt i familierom inkluderer:

  • Gresskarkrydder
  • Eastlake Gold
  • Eksotisk honning
  • Sjokoladegodteri brun
  • Fieldvalmue
  • Vintage Wine
  • Gamle Burgund

Kule malingsfarger

Hvis du vil at familierommet skal være litt mer lavmælt, velg en kul malingsfarge. Nyanser som blått, grønt eller grått skaper en rolig, beroligende atmosfære. Det vil hjelpe barna til å slå seg til ro og gjøre leksene sine, eller i det minste vil det få rommet til å føles mer tilrettelagt for slike rolige aktiviteter. For de som ikke har barn og bruker familierommet som et sted å samles, lese og slappe av, er kule farger definitivt fornuftige. Kule farger trekker seg også tilbake fra øyet og gjør at rommet føles mer ekspansivt; bruk dem i mindre familierom for å åpne opp rommet.

Interiørdesign av Familierom Kule malingsfarger
Interiørdesign av Familierom Kule malingsfarger

Balanserte farger

Kole farger gir en utmerket folie mot sterkere møbler og mørkere rom. Dette gjelder både mørkere kjølige toner og lysere; balanser alltid de kalde tonene dine med de varmere i rommet for å sikre at rommet ditt ikke føles for kaldt og lite innbydende. Tilpass nyansen av dine kjølige malingsvalg til samme metning som resten av møblene dine for å bidra til å lage et målrettet design.

Kule farger som fungerer vakkert i familierom inkluderer:

  • Lily Lavender
  • Hunter green
  • Nantucket Grey
  • Tempo Teal
  • Svelte Sage
  • Blue Sky
  • Robins Egg Blue
  • Silken Pine

Velge riktig farge

Velge riktig farge for veggen min
Velge riktig farge for veggen min

Nå som du har en ide om du vil gå nøytral eller holde deg til den varme eller kjølige siden av fargepaletten, er det på tide å begrense fokuset til noen få spesifikke malingsfarger.

  1. Besøk en malingsbutikk og hent noen malingsprøver for å begrense avgjørelsen din.
  2. Hold fargeprøvene mot eksisterende møbler. Se etter aksentfarger, komplementære og tertiære farger som kan fungere i rommet.
  3. Velg to eller tre farger og kjøp malingsprøver av hver.
  4. Mal en liten lapp på hver av veggene i familierommet ditt, og se dem i alle lys. Ta hensyn til hvordan de koordinerer med dine eksisterende møbler, gulv og tilbehør.

Ikke forhast deg med avgjørelsen. Når du har valgt din favoritt fra familierommets malingsfarger, forplikter du deg og gjør disse malerpenslene klare.

Finn din perfekte farge

Å bruke fargetone er en utmerket måte å begrense valgene for hvilken malingsfarge som er riktig for ditt familierom. Husk at det er varme og kalde nyanser av nesten alle farger, inkludert nøytrale. Ta deg god tid og vurder både den varme og kjølige versjonen av samme farge som du bestemmer deg for. Med tiden vil du finne den perfekte fargen for rommet ditt.

Anbefalt: