16 beste busker for fronten av huset ditt for å skape demping

Innholdsfortegnelse:

16 beste busker for fronten av huset ditt for å skape demping
16 beste busker for fronten av huset ditt for å skape demping
Anonim
Bilde
Bilde

Du vil at hagen din skal se attraktiv og innbydende ut hver gang du kommer hjem. Naboene dine vil sette pris på det også! I tillegg, hvis du noen gang bestemmer deg for å selge, er utsiden av hjemmet ditt det første en kjøper ser! En av de raskeste og mest budsjettvennlige måtene å forbedre hjemmets fortauskant appell på er med litt buskmagi. Plant noen av disse vakre buskene foran huset ditt for å gi det en ansiktsløftning.

Forsythia

Bilde
Bilde

Forsythia er en blomstrende busk som gir en fantastisk gylden gul farge tidlig på våren. Plant den i full sol (tidlig vår eller sen høst) som en frittstående eller 4-6 fot fra hverandre for en hekk. Du kommer til å elske den flotte fargen den legger til landskapsarbeidet ditt.

Hydrangea

Bilde
Bilde

Vi er besatt av hortensiaer som en frodig statement-plante. De kommer i en rekke vakre farger og kan bli enorme (opptil 15 fot!). De liker morgensol og ettermiddagsskygge, og vil blomstre gjennom sommeren til høsten.

Soft Touch Holly

Bilde
Bilde

Soft touch kristtorn er en søt eviggrønn busk som bare vokser til 3 fot maksim alt. Den forblir grønn året rundt, slik at du kan ha litt farge selv i vintermånedene for bedre fortauskantsappell.

Adam's Needle Yucca

Bilde
Bilde

Det unike utseendet til Adams nål-yucca gjør den til det perfekte tillegget til landskapsarbeidet ditt. Det ser faktisk mer ut som en sukkulent eller kaktus og vokser en høy blomsterstilk som kommer i forskjellige farger. Plant den i full sol med godt drenerende jord, så tar den seg godt av seg selv derfra!

Vintergrønn buksbom

Bilde
Bilde

Hvis du vil ha en busk som tåler kaldt vær og som fortsatt ser pen ut om vinteren, gå for en vintergrønn buksbombusk. Du kan dyrke den som en hekk eller kant for landskapet i forgården for umiddelbar fortauskant. Den liker enten full sol eller delvis skygge og er relativt lett å holde i live.

Pieris Mountain Fire Plant

Bilde
Bilde

Pierisfjellbrannplanten er en nydelig blomstrende busk som blomstrer ildrøde blomster om våren. Om sommeren forvandles den til en nydelig grønn busk for å forskjønne hagen din. Den trenger ikke for mye beskjæring, men plant den i filtrert eller delvis sol.

Tri-farget sprakket pil

Bilde
Bilde

Den trefargede piletre er en flott hekk eller frittstående plante for landskapet ditt. Den er oppk alt etter sine spraglete blader, som er rosa og hvite om våren og hvite og grønne om sommeren og vinteren. Den liker full sol (selv om den kan takle delvis skygge) og vil trenge litt beskjæring for å holde den frisk. Vi sier det er verdt det!

Rhododendron

Bilde
Bilde

Rhododendron produserer store løkblomster, men de er dypere i fargetonen, som ligner hortensia. Denne planten trenger omtrent 6 timers skygge og litt mer vedlikehold enn noen av de andre buskene på denne listen, men de er absolutt vakre. Plant dem på en pen rad eller for seg selv for et frodig tillegg til plenen din.

Ivory Halo Spraglete Dogwood

Bilde
Bilde

De elegante spraglete bladene av elfenbensglorikornell vil gi øyeblikkelig visuell interesse til plenen din. Litt beskjæring er nødvendig for å holde det sunt, og det vil gjøre best med minst 3 timer med direkte sollys.

Sunjoy Tangelo Berberis

Bilde
Bilde

Sunjoy tangelo berberis er en nydelig oransjerød busk som ser attraktiv ut i enhver hage og bryter opp et grønt landskap perfekt. Fargene blir dypere etter hvert som den modnes, noe som gjør den hyggelig fra vår til høst. Plant den i full sol for de mest fargerike resultatene. Utover det, vil du elske at det er enkelt å vedlikeholde og tåler dårlige forhold. Det er et bedre alternativ til den brennende busken, som er vakker, men kan være invasiv.

Lilla

Bilde
Bilde

Lilacs er klassiske busker som er elsket av mange for sin herlige duft og nydelige lilla farge. Lag en fortryllende hekk ved å plante dem på rad, eller legg til noen få frittstående syrinbusker i hele hagen din for å spre kjærligheten. De vil klare seg best i full sol, og du kan plante dem på senhøsten for en vårblomstring. Syriner er virkelig noen av de beste buskene foran huset ditt!

Dverg japansk sedertre

Bilde
Bilde

Plant en liten eviggrønn busk som en dverg japansk sedertre for et søtt tillegg til uterommet. Denne søta opprettholder en rund velstelt form naturlig, og vokser sakte, slik at du ikke trenger å gjøre mye beskjæring. Den ser flott ut i steinhager eller mulchlandskap og liker hel eller delvis sol.

Purple Leaf Sand Kirsebær

Bilde
Bilde

Bryt opp det grønne landskapet ditt med et lilla bladsandkirsebær. Som navnet antyder, har denne busken dype lilla blader som beholder fargen fra vår til høst for å gi deg en fortauskant appell som varer hele vekstsesongen. Denne planten foretrekker full sol fremfor delvis skygge og vil blomstre lysere fargede blomster om våren, noe som gjør den til en av de beste buskene på forsiden av huset ditt!

Camelia

Bilde
Bilde

Camelia-planten blomstrer elegante blomster om høsten, så det er et flott alternativ for å øke fortauskantens appell i de senere månedene av året og bryte opp det brune. Selv om noen varianter kan blomstre i januar, er de ikke nødvendigvis vinterharde planter og kan trenge vinterbeskyttelse hvis du bor i et område med veldig kalde temperaturer. Gi dem delvis skygge, og de vil blomstre!

Baby Gem Boxwood

Bilde
Bilde

Pris opp uteplassen din med noen få buksbomplanter. De er enkle å vedlikeholde - bare plant dem i solen eller delvis skygge; ellers kan de overleve under forskjellige forhold. Denne korte, runde hekken vil legge til en nyp av grønt til landskapsarbeidet ditt.

Weigela

Bilde
Bilde

En blomstrende busk som weigela bringer sjarmen til hagen din. Dens liljelignende blomster gjør den til en vakker hekk for fortauskant appell og privatliv (bonus!). Den kan bli opptil 6 fot høy, og til og med løvet kan komme i forskjellige nyanser av rødt, gull og grønt. Mens den kan leve i delvis sol, vil weigela virkelig trives i full sol.

Bland og match busker for å gjøre fronten av huset vakkert

Bilde
Bilde

Det beste med å bestemme hvilke busker som skal inkluderes i landskapsarbeidet, er at du kan mikse og matche hvor mange planter du har plass til. Enten du foretrekker det rene utseendet til en eviggrønn hekk eller det fargerike utseendet til blomstrende blomsterbusker, vil du garantert forbedre hjemmet ditt drastisk med litt hagearbeid.

Anbefalt: