15 dusjrengjøringshack som sparer tid & innsats

Innholdsfortegnelse:

15 dusjrengjøringshack som sparer tid & innsats
15 dusjrengjøringshack som sparer tid & innsats
Anonim
Bilde
Bilde

Rengjøring av dusjen kan være en rask oppgave med lite eller ingen albuefett involvert hvis du bruker de riktige dusjrengjøringsmidlene og produktene. Bruk mindre tid på å rengjøre dusjen og mer tid på å slappe av med disse enkle dusjrengjøringstipsene.

Bruk oppvasksåpe

Bilde
Bilde

Ikke reserver den kraftige, men milde oppvasksåpen bare for kjøkkenrengjøring. Å dekke dusj- eller badekargulvet med en oppvaskmiddel som Dawn reduserer rengjøringstiden. Dekk dusjgulvet med oppvaskvæsken og la det trekke i noen minutter. Skrubb lett og skyll for å få et glitrende dusjgulv hver gang.

Bruk en kost til å skrubbe dusjgulvet

Bilde
Bilde

Red ryggen fra unødvendig belastning ved å skrubbe dusjgulvet med en kost. Denne metoden hjelper deg med å rengjøre dusjgulvet grundig uten å slite ut rygg og armer. Det lange håndtaket hjelper deg å utnytte mer skrubbekraft med liten innsats og hjelper til med å bryte ned gjenstridige dusjflekker.

Bruk en rengjøringsstav

Bilde
Bilde

Legg til en uttrekkbar skrubbestav til rengjøringsverktøysettet for enkelt vedlikehold av dusjen. Noen tryllestaver dispenserer såpe mens du går, og andre strekker seg til ekstra lange lengder for å rengjøre alle de vanskelig tilgjengelige områdene i dusjen.

Break Out the Borax

Bilde
Bilde

Denne dusjrengjøringshacket innebærer bare to enkle trinn fordi rengjøringsproduktet gjør mesteparten av jobben for deg. Legg et sjenerøst lag med Borax til dusjgulvet og skrubb forsiktig i alle retninger. La boraksen sitte i to til tre timer, og skyll deretter dusjen grundig. Pass på at du bruker hansker til denne prosessen, og se hvordan dusjen din glitrer når du er ferdig.

Invester i en damprenser

Bilde
Bilde

Dusjen eller badekaret ditt har sannsynligvis noen få hjørner eller sprekker som er vanskelig å få til og holde rene. Hopp over skrubbingen ved å bruke en kraftig damprenser. Et produkt som Bissell Steam Shot vil raskt rengjøre de vanskelig tilgjengelige områdene samtidig som det gir mange andre rengjøringsløsninger i hele hjemmet ditt.

Rengjør dusjdøren med en hjemmelaget løsning

Bilde
Bilde

Kombiner like deler varm hvit eddik og Dawn oppvaskmiddel for en kraftig rengjøringsløsning som vil få dusjdøren din ren med lite eller ingen albuefett. Bruk en sprayflaske til å påføre løsningen og tørk av med en mikrofiberklut.

Bløtlegg dusjhodet for en enkel rengjøring

Bilde
Bilde

Dette vil være den enkleste måten du noen gang har rengjort dusjhodet på. Knyt en plastpose, delvis full av hvit eddik, rundt dusjhodet ditt slik at det dykker dusjhodet helt ned i eddiken. La løsningen sitte i noen timer, og tørk deretter av. Hvis du har gjenstridig såpeskum på dusjhodet, påfør litt natron etter at du har fjernet posen og skrubb lett før du tørker rent.

Bli kvitt såpeskum en gang for alle

Bilde
Bilde

Hvis det har gått en stund siden siste dyprengjøring, kan det hende at dusjen eller badekaret har såpeskum som trenger oppmerksomhet. Håndter enkelt denne rengjøringshindringen med en hjemmelaget løsning med gjenstander du sannsynligvis har for hånden. Lag en pasta med natron, oppvaskmiddel og sitronsaft og påfør den på de gjenstridige såpeskumflekkene i dusjen. La det sitte i minst et par minutter før du skrubber med en svamp. Skyll dusjen for å avdekke en skumfri overflate.

Bruk tannpirkere på dusjhodet

Bilde
Bilde

For et tøft dusjhode med skitt og såpeskum, trenger du kanskje et ekstra trinn for å få det rent. Bruk noen få tannpirkere for å hjelpe deg. En tannpirker med litt natron eller rengjøringsmiddel på enden vil hjelpe deg med å komme inn i de små sprekkene i dusjhodet.

Sett dusjdøren i bløt

Bilde
Bilde

Hopp over alt det harde arbeidet med å rengjøre dusjdøren din ved å forberede med en forrengjøringsbløtlegging. Bløtlegg papirhåndklær i eddik før du legger dem på dusjdøren. Siden du har dynket dem i en væske, bør papirhåndklærne feste seg til dusjdøren på egen hånd. La dem sitte i omtrent en time før du fjerner dem og tørker glasset rent.

Bruk en blekepenn på fugemasse

Bilde
Bilde

Legg til dette hendige rengjøringsverktøyet i arsenalet ditt for det enkleste fugerengjøringshakket noensinne. En blekepenn vil hjelpe deg med å komme inn i de små mellomrommene mellom dusjveggen eller gulvflisen og til slutt gjenopprette fugemassen for et helt nytt og rent utseende.

Buff kranen for en skinnende finish

Bilde
Bilde

Gjenopprett dusjkranen og armaturene til den opprinnelige glansen med et rengjøringsgrep så enkelt at du ikke vil tro at det faktisk fungerer før du ser det selv. Bruk halvparten av en sitron til å pusse kranene og dusjavløpet forsiktig for en skinnende finish som ser ren og ny ut.

Rengjør mens du dusjer

Bilde
Bilde

Du er allerede i dusjen og vasker uansett, så du kan like godt takle flisen og dusjdøren mens du er der inne. Faktisk kan dampen fra dusjen hjelpe deg med rengjøringsprosessen. Hold en mikrofiberklut og en dusjnal innen rekkevidde, slik at du kan rengjøre dusjen din raskt før du hopper ut.

Skrubb fugemassen med en hjemmelaget løsning

Bilde
Bilde

Hydrogenperoksid og natron kommer sammen for en kraftig rengjøringsløsning som vil holde flisfugen din helt ny. Bruk denne kraftige pastaen som en forbløtlegging av fugemassen din, og skrubb deretter den samme løsningen med en bustbørste for en grundig rengjøring uten alle de ekstra produktene.

Restore your shower curtain

Bilde
Bilde

Ikke glem å rengjøre dusjforhenget når du tar fatt på sjekklisten for rengjøring av badet. Begynn med å dyppe dusjforhenget i en eddik- og oppvaskmiddelløsning for å få bort de tøffe såpeskumflekkene. Skyll den godt og heng den opp igjen til tørk. Hvis du vil oppdage ren mugg mens gardinen fortsatt henger, tilsett blekemiddel og vann i en sprayflaske og skrubb der det er nødvendig. Husk å ikke blande eddik og blekemiddel, da kombinasjonen kan avgi et skadelig kjemikalie.

Få ren dusjen uten å svette

Bilde
Bilde

Ikke bruk hele rengjøringsdagen på å skrubbe dusjveggene. Med disse enkle dusjrengjøringstipsene sparer du tid på rengjøring, slik at du kan komme tilbake til tingene du faktisk liker å gjøre. Som å ta et langt varmt bad på det nyvaskede badet ditt.

Anbefalt: