Hvordan lage vakre Shibori-stoffer til hjemmet ditt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage vakre Shibori-stoffer til hjemmet ditt
Hvordan lage vakre Shibori-stoffer til hjemmet ditt
Anonim

Lær shibori-teknikken for å lage lekre tekstiler som du kan bruke i hjemmeinnredningen.

kvinnes hender som holder shibori-klut
kvinnes hender som holder shibori-klut

Vær kreativ og omfavn skjønnheten i kunstnerisk ufullkommenhet med shibori tie-dye-stoffer. Lær trinnene for shibori-teknikken selv og hvordan du bruker shibori i designskjemaet ditt for en trendy dekordetalj som virkelig er unik.

Hvordan farge stoffer med Shibori-teknikken

Før du kan begynne å vise shibori-tekstiler i hjemmet ditt, må du først forstå hvordan du kan oppnå denne slips-fargingsteknikken selv. Ikke bare er denne typen farget stoff populær i hjemmet, men det er også en terapeutisk og morsom prosess hvis du lager det selv. Shibori skiller seg fra din typiske tie-dye fordi den er avhengig av ulike teknikker for å oppnå et resist-dye-utseende. Målet er å skape negativ plass når du bretter, folder eller pakker stoffet før du påfører fargestoffet. Denne prosessen gir et ufullkomment, men vakkert sluttresultat.

Trinn én: Bestem deg for din teknikk

shibori nærbilde
shibori nærbilde

Det er mange alternativer for å bruke shibori-teknikken på tie-dye DIY. Start med en enkel teknikk som trekkspillfolder, sammenklemte folder, eller en innpaknings- og krusningsteknikk hvis du er nybegynner. Når du vet hvilken tilnærming du vil prøve, kan du fullføre verktøysjekklisten og komme i gang.

Trinn to: Samle verktøyene dine

kvinne farger stoff
kvinne farger stoff

For denne DIY-en bruker du verktøy som ligner på de som brukes i andre slips-dying-teknikker. Du trenger et naturfibertekstil, ditt valgfrie universalfargestoff, et stort badekar eller annen beholder og gummihansker. De fleste shibori-tekstiler er indigo, men det er ingen rettigheter eller feil med fargevalg, så velg det fargestoffet som passer best til hjemmet ditt. Pass på at du har et verktøy for omrøring som ikke vil flekker eller absorbere fargestoffet. Du trenger kanskje også hyssing eller garn, en sylinder som et PVC-rør, saks og noen få gummibånd. Beskytt arbeidsområdet ditt med en presenning eller engangsduk eller ta prosjektet med ut for å unngå å lage søl.

Her er hele listen:

  • Presenning eller engangsduk
  • Naturlig stoff
  • Fargestoff (indigo er klassisk, men velg din egen farge)
  • Noe å røre med
  • Snor eller hage
  • PVC-rør
  • Saks
  • Gummibånd

Trinn 3: Forbered stoffet

person som lager indigoklut
person som lager indigoklut

Med en bestemt bretteteknikk og alle verktøyene dine samlet, kan du begynne å forberede stoffet for fargeprosessen. Du kan teste teknikken din på et stykke stoff først for å være sikker på at planen din vil gi resultatet du leter etter.

For en trekkspillfold:

  1. Brett stoffet tett i like deler.
  2. Begynn brettingene med en innoverrettet brett, brett deretter den brettede delen utover, alternerende retninger mens stoffet får utseendet til en trekkspillvifte.
  3. Knyt et gummibånd løst rundt stoffet for å holde alt på plass, pass på at det er nok plass til at fargestoffet kan nå det båndede området.

Klyppletteknikkener lett for nybegynnere og kan tilpasses for å passe stilen din.

  1. Mens stoffet ditt ligger flatt, klyp ganske enkelt seksjonene du vil binde og gi dem en liten vri.
  2. Når du har en samlet del av stoffet, pakk den godt inn med en gummistrikk.
  3. For å skape flere detaljer, fortsett å binde den rynkede delen med ekstra gummibånd til det dannes en lang, vridd fold.
  4. Gjenta denne prosessen til du oppnår ønsket mønster.

wrap and ripple-teknikken kan se ut som om den krever ekspertise, men det er en ganske enkel prosess.

  1. Bruk et PVC-rør eller lignende verktøy, rull stoffet rundt sylinderen.
  2. Når du ruller alt stoffet rundt røret, knytter du en tråd eller hyssing til enden av røret og begynner å pakke stoffet tett med tråden til du kommer til den andre siden av røret.
  3. Til slutt, krymp det innpakkede stoffet fra midten av røret så tett du kan for å sikre at krusningsmønsteret er konsistent over stoffet.

Trinn 4: Farg stoffet

nærbilde av farget stoff
nærbilde av farget stoff

Forbered fargestoffet med vann i henhold til pakkens instruksjoner i et stort badekar eller en vask. Plasser de innpakkede eller plisserte stykkene i fargebadet, og pass på at du senker hver del av stoffet i fargen. Hvis stoffet ditt er en naturlig fiber, forvent å la delene ligge i fargebadet i opptil en time slik at de kan absorbere fargen fullt ut. For andre stoffer bør 10 til 30 minutter være nok. Når stoffet har absorbert ønsket mengde farge, fjerner du delene og lar dem stivne i opptil 24 timer. Jo lenger stoffet sitter, jo mer levende vil stykkene dine være.

Trinn 5: Skyll stoffet

skylling av farget stoff
skylling av farget stoff

Etter at det fargede stoffet har stivnet og før du fjerner hyssing eller gummibånd, skyll delene grundig i kaldt vann. Skyll bitene til vannet er klart for best resultat.

Trinn 6: Vask det fargede stoffet

hender som berører shibori-stoff
hender som berører shibori-stoff

Når du har skylt bitene dine, fjern omslagene og gummibåndene for å avsløre Shibori-trykkene dine. Gi stoffet en siste vask i varmt vann for å sikre at du fjerner alle fargestoffrester. Når du har vasket, skylt og tørket stoffet ditt, er du klar til å dekorere hjemmet ditt med din DIY shibori.

Nydelige Shibori-tekstiler til bruk i hjemmet

Når du har fullført din shibori og la den tørke, er den klar til bruk i hjemmeinnredningen din. Enten du lager duker, veggtepper, gardiner eller noe helt annet, kan du vekke visuell interesse til rommet ditt med dine tie-fargede shibori-stykker.

Anbefalt: