15 geniale vårrengjøringstips & Hacks for en morsom, rask prosess

Innholdsfortegnelse:

15 geniale vårrengjøringstips & Hacks for en morsom, rask prosess
15 geniale vårrengjøringstips & Hacks for en morsom, rask prosess
Anonim
Bilde
Bilde

Rengjør smartere, ikke vanskeligere! Gjør vårrengjøring til en lek med nyttige tips for å gjøre prosessen enklere, raskere og til og med morsom. Med noen få ekspertråd om vårrengjøring vil du finne deg selv spent på å ta på deg hanskene og starte prosessen.

Forberede dyprengjøringsområder

Bilde
Bilde

Ikke bruk all din dyrebare tid på å bruke unødvendig albuefett. Forbered de tøffe å rengjøre rom med en gang, slik at rengjøringsprodukter kan gjøre sitt. Få badekaret, ovnen eller teppet ditt i bløt mens du takler andre områder som føles mindre skremmende. Når du kommer tilbake for å skrubbe eller tørke, vil rengjøringsprodukter ha det meste av arbeidet ferdig for deg.

Bruk vaskemaskinen

Bilde
Bilde

Hold vaskemaskinen i gang gjennom hele vårrengjøringsplanen. Maskinen din kan rengjøre alt som kan vaskes i maskin mens du jobber i andre områder. Vask pledd, putetrekk, dusjforheng og duker i maskinen. Pass på å følge nøye med på etikettene og tørk tekstilene dine deretter. Gjør dette til et av de første vårrengjøringstrinnene dine, slik at du ikke sliter med å få vasket alt.

Arbeid fra topp til bunn

Bilde
Bilde

Når du støver, feier, tørker og polerer, sørg for å jobbe fra topp til bunn i hele hjemmet. Du vil absolutt ikke tørke smuler på det nymoppede gulvet ditt. Spar deg selv fra å gjenta oppgaver ved å starte fra toppen og jobbe deg nedover gjennom hele prosessen.

Still inn en timer

Bilde
Bilde

Unngå å bli sittende fast på én rengjøringsoppgave hele dagen. Still inn tidtakere for hver oppgave og gi deg selv en utsettelsesperiode på fem minutter. Når tidtakeren går av og utsettelsesperioden på fem minutter er ute, er det på tide å gå videre til en annen oppgave. Reserver en blokk med tid på slutten av dagen for å ta igjen oppgavene som ble avkortet.

Bruk en mopp for vegger og fotlister

Bilde
Bilde

Spar tid og ryggbelastning ved å bruke en feiemopp til å rengjøre vegger og fotlister. Fest en mikrofiberklut til feiemoppen og fyll en bøtte med varmt vann og oppvaskmiddel, og gi moppen en dunk etter behov. Arbeid deg fra topp til bunn mens du rengjør veggene dine på halve tiden.

Quickly Dust Ceiling Fans

Bilde
Bilde

Den mest fryktede vårrengjøringsoppgaven din ble akkurat den mest tilfredsstillende delen av oppgavelisten din. Alt du trenger for dette vårrengjøringshakket er et gammelt putevar du ikke lenger har tenkt å bruke. Bare plasser putetrekket over hvert vifteblad og trekk dekselet mot deg mens du tørker bladet rent. Tøm kassen for støv og vask etter å ha rengjort alle viftene i hjemmet ditt, og angi det som din offisielle takviftestøver.

Spar tid på rengjøringstepper

Bilde
Bilde

Kutt ut alle de ekstra produktene og trinnene når du skal rengjøre teppene i hjemmet ditt. Denne kjedelige oppgaven er plutselig morsom når du vasker teppene dine i stedet. Ta teppene dine ut og dekk dem med favoritttepperenseren. Gi dem en rask skrubb, og la deretter vanntrykket håndtere resten. Vask teppene dine med kraft for å frigjøre dem for tøffe flekker, støv og skitt.

Ikke bli sittende fast ved sortering

Bilde
Bilde

Sortering og organisering er deler av vårrengjøringen du må møte, og det kan til og med være de delene du elsker mest. Selv om du elsker sorteringsstadiet, ikke la det ta deg opp på rengjøringsplanen din. Lagre sorteringen til senere, og bruk en stor søppel eller til og med en skittentøyskurv for å holde alle elementene du trenger for å sortere og organisere når du er ferdig med rengjøringsfasen.

Erstatt noen gjenstander i stedet for å rense dem

Bilde
Bilde

Tid er penger, og når du prøver å få vårrengjøringen ferdig så raskt som mulig, er det vel verdt tiden de sparer å bytte ut noen ting. Rimelige ting til hjemmet du enkelt kan erstatte i stedet for å rengjøre vil gjøre oppgavelisten mye kortere. Bytt ut dusjforheng, komfyrbrett, snuskete håndklær og flekkete sengetøy i stedet for å bruke mye tid på å rengjøre dem.

Bruk en Paint Touch Up-penn

Bilde
Bilde

Fast raskt opp alle ripene og flisene på veggene og møblene dine med en hendig pen for smertebehandling. Behold en for hver malingsfarge som brukes i hjemmet ditt, og ta et blikk rundt i hvert rom for å finne flekkene som krever oppmerksomhet.

Rengjør vasken grundig

Bilde
Bilde

Rens og frisk opp vasken med enkle ingredienser du har for hånden. Dryss natron i vasken og hell eddik på toppen for å lage en boblende pasta. Litt lett skrubbing og en skylling er alt du trenger for å gi vasken din en grundig rengjøring og glitrende glans. Hell noen dråper av favorittoljen din eller til og med litt sitronsaft i avløpet for å holde den frisk og gi kjøkkenet ditt en ren duft.

Bruk tidsbesparende rengjøringsutstyr

Bilde
Bilde

Noen få nyttige rengjøringsprodukter og verktøy vil kutte ned på tiden din og gjøre vårrengjøringsprosessen mye morsommere. Sjekk ut små damprensere, effektive møbelstøvsugere, flerbruksrengjøringsprodukter og robotstøvsugere og mopper som gjør mye av jobben for deg.

Gjør vårrengjøring til et spill

Bilde
Bilde

Uansett hva som motiverer deg til å gjøre rent, omfavn det! Prøv å få rengjøringsoppgavene til å føles som et spill, eller lag et slags belønningssystem for å holde deg motivert til å fullføre oppgavene. Du kan til og med invitere venner for å takle ryddelisten sammen og gjøre den om til en morsom ryddefest.

Skru opp melodiene

Bilde
Bilde

Ingenting motiverer akkurat som musikk. Lag den perfekte ryddespillelisten du kan hakke til og skru den opp slik at du kan høre de beste dansefestsangene dine uansett hvilket rom du jobber i. Hvis musikk ikke er noe for deg eller du synes det er for distraherende, prøv en lydbok, motiverende podcast, eller en sann krim-podcast du kan gå deg vill i.

Motiver deg selv med ny innredning

Bilde
Bilde

Ingenting motiverer så mye som spenningen ved å bringe nye dekorative deler inn i hjemmet ditt. Ta deg noen morsomme puter, et nytt sett med kaffekrus eller et nydelig nytt teppe for å hjelpe deg med å bli glad for å gjøre rent.

Gjør vårrengjøring enkelt og spennende

Bilde
Bilde

Vårrengjøring trenger ikke å være en boring eller et drag. Med den riktige planen, nyttige hacks og noen morsomme ting å glede seg over underveis, vil vårrengjøringsopplevelsen gå fra en fryktet oppgave til en hyggelig oppgave.

Anbefalt: