13 organisasjonsideer for inngangspartier for et innbydende hjem

Innholdsfortegnelse:

13 organisasjonsideer for inngangspartier for et innbydende hjem
13 organisasjonsideer for inngangspartier for et innbydende hjem
Anonim
Bilde
Bilde

Hold hjemmets entré ryddig og funksjonell med ekspertorganisasjonsideer. Enten du har en stor entré, en liten foaje eller en inngang som åpner rett inn i stuen din, kan du lage et organisasjonssystem som holder timeplanen i orden og tar imot gjester med en ryddig invitasjon.

Heng veggkroker for å spare plass

Bilde
Bilde

Få frakker av stuestolen og på en skikkelig veggkrok for enkel, men effektiv organisering i hjemmets inngang. Nøkkelen til å holde veggkroker funksjonelle er å sørge for at de holder seg ryddige. En overflod av jakker og vesker på veggen vil bare få plassen til å føles overveldende. Prøv å holde deg til ett strøk og en veske som brukes mest per familiemedlem og oppbevar annet yttertøy i et skap.

Lagre sko diskret

Bilde
Bilde

Hvis det er fornuftig for familien å ha sko nær inngangen din, så ikke legg til mer arbeid i livet ditt ved å kaste dem alle i skap. Finn heller en skjult måte å holde de mest brukte skoene dine i nærheten av inngangsdøren. Du kan prøve det virale Ikea skooppbevaringsskapet som utallige mennesker har brukt til DIY-prosjekter for å gjøre skooppbevaring mer visuelt tiltalende. Andre alternativer kan inkludere en liten oppbevaringspuff eller benk nær inngangen din. Interiøret kan huse alle skoene dine mens sitte alternativet gir deg et sted å sitte mens du knyter lisser.

Legg til et skap

Bilde
Bilde

Bytt ut konsollbordet med noe med mer dybde og skapdører, slik at du kan gjemme bort alle gjenstandene du liker å ha i foajeen. Oppbevar sko, vesker, hundebånd og bilrengjøringsverktøy i skapene dine for enkel tilgang til gjenstander som er helt ute av syne. Unngå glassdører her siden du ikke vil at gjestene skal se gjennom dem til alle sjanser og mål. Se etter et skap som gir visuell interesse eller komplementerer innredningen din.

Prøv en overflod av kurver

Bilde
Bilde

Organisasjon krever ofte å samle massevis av oppbevaringsartikler for å holde plassen din så ryddig som mulig. Hold en høy kurv nær døren for paraplyer eller kjæledyrleker. Legg mellomstore kurver inne i inngangsskapet for å oppbevare sko, eller bruk dem under et konsollbord for å gjemme bort vesker og ryggsekker. Kurver på hyller eller bordplater kan tilby skjult oppbevaring for ladere, nøkler og solbriller.

Installer vegghyller

Bilde
Bilde

Enten det er en heftig enhet eller en samling flytende hyller, er bruk av veggplass en fin måte å maksimere en liten entré eller holde rot fra gulvet. Bruk hyller til å vise hatter i nærheten av døren, hold pyntegjenstander og til og med oppbevar gensere og jakker pent brettet. Vegghyller med kroker på bunnen tilbyr en ekstra oppbevaringsmulighet for vesker, kåper og skjerf.

Skyv inn et lite bord

Bilde
Bilde

For mindre foajeer der et stort konsollbord eller skap ikke er et alternativ, er et lite sidebord et godt valg. Se etter et bord som tilbyr en hylle eller skuff for ekstra oppbevaring. Legg en kurv under for oppbevaring av sko og plasser en lampe på bordplaten for ekstra belysning i inngangspartiet.

Bruk en Cubby-enhet til å skille rom

Bilde
Bilde

For en boliginngang som åpner rett inn i husets hovedrom uten tydelig adskillelse, kan en cubby-enhet gi deg oppbevaringen og plassbetegnelsen du leter etter. Plasser en lang cubby enhet til venstre eller høyre for inngangen for å lage en vegg mellom stuen eller familierommet, og etablere din egen lille entré. Fyll enheten med kurver eller binger for å huse sko, ryggsekker og andre ting du liker å ha ved døren. Du kan male enheten i samme farge som veggene dine for å skape en illusjon av arkitektoniske detaljer.

Opprett et kommandosenter for familien din

Bilde
Bilde

Et kommandosenter er en del av veggen i et felles område av hjemmet ditt der ethvert medlem av familien din kan finne detaljer om timeplanen, middagsmeny, gjøremålslister og annen informasjon. Bruk korktavle, tørketavle, tavle eller til og med akryltavler for å lage basen til kommandosenteret ditt. Fyll ut resten av veggen med lommer, kurver, kroker og til og med en kalender. Organiser alle nøkler, regninger, utgående post og planleggingsdetaljer på kommandosenteret ditt slik at alle kan få et glimt av det de trenger å vite før de går ut for dagen.

Vurder lite lagringsplass for barn

Bilde
Bilde

En av de viktigste faktorene for å holde et område av hjemmet ditt organisert, er å få familien involvert i vedlikeholdet. Sørg for at barna kan holde alt ryddig selvstendig for å spare deg selv for noe stress. Bruk lave bord, oppbevaring under benker eller lett tilgjengelige kroker slik at barna kan legge fra seg sine egne sko, kåper og andre ting.

Bruk et skap i nærheten

Bilde
Bilde

Hvis du er så heldig å ha et skap i foajeen eller entreen, sørg for å dra nytte av hver tomme. Bruk skapskohyller eller skoholdere over døren for å holde fottøy ute av syne. Legg kurver inni for barneskolebøker eller bilrengjøringsutstyr. Oppbevar paraplyer og sportsutstyr du kan ha på vei ut døren. Hvis du ikke bruker opphengsplassen i skapet ditt, kan du legge til hyller for rengjøringsverktøy eller fremvisning av favorittveskene dine.

Bygg din egen organisasjonsenhet

Bilde
Bilde

Du vil kanskje oppdage at den perfekte enheten for alle familiens ting på farten ikke eksisterer ennå. Det er da DIY-ferdighetene dine kommer godt med. Bygg din egen benkenhet for sitteplasser i entréen din som fungerer som oppbevaring. Prøv en trendy gjør-det-selv som har en moderne skapstil for å gi en designertouch til entréen din. Du kan til og med bruke skapplass i inngangspartiet til å bygge ut en stor oppbevaringsenhet med all den plassen familien trenger.

Legg til skuffer for oppbevaring av alt

Bilde
Bilde

For de små tingene som lett går bort i en kurv eller brukes for ofte til å oppbevare i en skuff, er dekorative skuffer din beste venn. Store trebrett kan inneholde alle kjæledyrrelaterte gjenstander du trenger å ta hver morgen før en tur. Små metall- eller akrylbrett vil forhindre at nøkler, lommebøker, klokker og andre småting går tapt i hele hjemmet ditt. Du kan til og med bruke lagdelte brett for å holde smykker, leppestift og parfyme slik at du kan friske opp ved døren før du drar ut.

Declutter unødvendige elementer

Bilde
Bilde

Det siste du vil er at inngangspartiet skal føles overveldende, siden det er det siste du ser før du går ut for å starte dagen og det første du ser når du kommer hjem. Flytt alt som ikke er en nødvendighet i oppføringen din til et annet sted. Gjør vedlikeholdet av entréen din enkelt, med færre pyntegjenstander og mindre rot. For nødvendige gjenstander som raskt skaper rot, bruk alle de praktiske lagringshackene dine for å sørge for at entréen føles som den perfekte velkomsten når du endelig vrir om nøkkelen og går inn.

Skaper en velkomstinngang

Bilde
Bilde

Gå utover enkle rydde- og organisasjonstips for å gjøre inngangen din til den beste måten å hilse på din egen familie og dine kjære venner. Ved å legge til noen få nøye utvalgte dekorative detaljer kan du ta foajeen din fra blid til vakker.

  • Tenk nøye gjennom belysning. Overheadbelysning er et flott sted å starte. Inkluder én aksentbelysningsfunksjon som en bordlampe, gulvlampe eller lampe, slik at inngangen din alltid er godt opplyst.
  • Farge er en viktig detalj i ethvert rom. Sett scenen for hele hjemmets fargevalg ved å gi subtile forhåndsvisninger rett innenfor døren. Bruk mye av den nøytrale hovedfargen din, men legg til andre farger som gjestene vil se i detaljer som møbler, kunst, keramikk og til og med tapet.
  • Legg til tekstur til rommet for en ekstra varm velkomst når besøkende går inn. Se etter ulike teksturer i tepper, veggbekledninger, ottomaner, møbler og til og med gjenstandene du henger på knaggrekken.
  • Hver entré kan dra nytte av et speil. Hvis plassen din er stor nok, vil et overdimensjonert statementspeil som lener seg mot en vegg parallelt med døren trekke gjestenes øyne på den beste måten. Ellers kan du prøve et rundt speil over konsollbordet eller et langt speil i enden av salen.
  • Når venner går inn i hjemmet ditt, vil alle fem sansene legge merke til plassen. Sørg for at aromaene de finner er beroligende. Prøv stearinlys nær inngangen med subtile dufter som føles forfriskende, varme og trøstende.
  • Friske blomster er alltid et gledelig bilde, enten du skal ut for dagen eller bare kommer hjem. Hold en vase med sesongens blomster nær døren for den perfekte begynnelsen og slutten av hver dag.

Gjør inngangen til et elsket rom i hjemmet ditt

Bilde
Bilde

Plassen som de første få trinnene inn i hjemmet tar er viktig ikke bare for de som besøker, men også for de som bor der. Sørg for at plassen føles gjennomtenkt, ryddig og innbydende for alle som krysser terskelen. Bruk lagringshack og organisasjonspraksis for å holde rommet ryddig, mens enkle dekorative tips tar inngangen til neste nivå av gjestfrihet.

Anbefalt: