10 nydelige stauder som blomstrer hele sommeren

Innholdsfortegnelse:

10 nydelige stauder som blomstrer hele sommeren
10 nydelige stauder som blomstrer hele sommeren
Anonim
flerårig hage med dagliljer og tusenfryd
flerårig hage med dagliljer og tusenfryd

Hvis du tar kloke avgjørelser om flerårig planting, kan du nyte en blomsterfylt hage hele sommeren, hver sommer. Det er en rekke langblomstrende stauder som setter på et blomstrende show gjennom de varmeste månedene av året. Utforsk ti alternativer, som hver blomstrer gjennom hele sommersesongen.

Teppeblomst

Gaillardia teppeblomst
Gaillardia teppeblomst

Blanket flower (Gaillardia) er en vakker staude som gir flertone rød, gul, oransje og/eller fersken (avhengig av variasjon) blomster gjennom de varmeste månedene av året. Disse vakre plantene kan bli to eller tre fot høye. De vokser i klynger som kan ha spredt seg fra én til to fot brede. Teppeblomster er hardføre i USDA sone 3 - 10.

Blue Clips Bell Flower

Campanula Carpatica Blue Clips Bell Flower
Campanula Carpatica Blue Clips Bell Flower

Blue clips klokkeblomster (Campanula carpatica) er vakre, lavtvoksende stauder som blomstrer hele sommeren. De når vanligvis mellom åtte tommer og én fot i høyden og vokser i kompakte klynger med en diameter på omtrent 18 tommer. De fungerer utmerket i polykulturhagebed, plantet foran høyere blomster eller busker. Blå klokkeblomster er hardføre i USDA-sonene 3 - 9.

Tranesebb

cranesbill geranium
cranesbill geranium

Tranenebb (Geranium), også kjent som ekte geranium eller hardfør geranium, er en flerårig plante som blomstrer gjennom hele sommeren. Dette er ikke den samme planten som ettårige pelargonier (Pelargonium) som brukes som sengeplanter. Cranesbill vil vokse i full sol eller delvis skygge. Det er mange varianter, som varierer i høyde fra seks tommer til tre fot. De fleste cranesbill varianter er hardføre i USDA sone 5 - 8. Begrensede varianter er også kaldharde i sone 3 og 4, mens noen få andre tåler sone 9 varme.

Daglilje

dagliljeblomst
dagliljeblomst

Dagsliljer (Hemerocallis) er ikke bare vakre, men de har ekstremt lite vedlikehold. Disse staudene foretrekker full sol, men vil vokse og blomstre hele sommeren selv i delvis skygge. De sprer seg aggressivt og må periodisk deles etter at de er ferdige med å blomstre på slutten av sommeren. Det er mange farger av dagliljer, inkludert gul, oransje, rød, rosa, lilla og mer. De er hardføre i USDA Zones 3 - 10.

Hardy Ice Plant

Delosperma cooperi isplanteblomst
Delosperma cooperi isplanteblomst

Herdig isplante (Delosperma cooperi) er en lavtvoksende flerårig sukkulent som gir fiolette/røde blomster hele sommeren. Denne planten tåler ekstrem varme, tørke og klarer seg til og med godt når den plantes i steinete jord. Dette er en kort plante, som bare vokser til en høyde på mellom tre og seks tommer høy. Disse plantene er flotte for border fordi de ikke bare er korte, de vokser også sammen i en tett matte som når opptil to fot bred. Isplanten er hardfør i USDA-sonene 5-11.

Purple Coneflower

Echinacea purpurera lilla solhatt
Echinacea purpurera lilla solhatt

Lilla koneblomst (Echinacea purpurera), også kjent som echinacea, er en vakker staude som viser seg hele sommeren. En sentral brun, svart eller oransje kjegle reiser seg over nydelige lyse lilla kronblader som henger tilbake. Denne nydelige blomsten har også medisinske egenskaper som antas å styrke immunforsvaret. Lilla coneflower når tre til fire fot i høyden. Denne langblomstrende stauden er hardfør i USDA-sonene 3-9.

Shasta Daisy

Leucanthemum superbum Shasta tusenfryd blomst
Leucanthemum superbum Shasta tusenfryd blomst

Shasta tusenfryd (Leucanthemum superbum) er vakre klassiske sommerblomster som har hvite kronblader og en gul senter. Disse langblomstrende sommerstaudene vokser i klumper og varierer vanligvis fra to til tre fot høye. De tåler varme og tørke. De foretrekker full sol, men vil også klare seg i halvskygge. Shasta tusenfryd er hardføre i USDA sone 5 - 10.

Tickseed

Coreopsis flåttfrø
Coreopsis flåttfrø

Tickseed (Coreopsis) er en langblomstrende staude som produserer nydelige gule eller gullblomster gjennom sommermånedene. Flåttfrø har en tendens til å vokse i hauger. Den når vanligvis mellom én og to fot i høyden. De fleste flåttfrøvarianter er hardføre i USDA-sonene 4-9. Hvis du bor i de kaldere områdene innenfor disse sonene, sjekk etiketten på eventuelle frø eller plantestarter du vurderer å kjøpe for å bekrefte hardførheten i området ditt.

Hvirvlende sommerfugler

Gaura lindheimeri virvlende sommerfugler blomster
Gaura lindheimeri virvlende sommerfugler blomster

Hvirvlende sommerfugler (Gaura lindheimeri), ofte referert til som gaura, er vakre flerårige markblomster som er delikate i utseende, men tøffe i konstitusjonen. Denne langblomstrende planten kan trives nesten hvor som helst. Den elsker full sol, men vil også i delvis skygge. Den tåler varme, fuktighet og jevn tørke. Den er hardfør i USDA-sonene 5-10.

Yellow Coneflower

Echinacea paradoxa gul coneflower
Echinacea paradoxa gul coneflower

Gul kjegle (Echinacea paradoxa) ligner på lilla kjegle, bortsett fra at den har gule kronblad og en mørkebrun kjegle i midten. Som med lilla kjegle, henger kronbladene tilbake fra den sentrale kjeglen. Denne vakre stauden blir tre til fire fot høy. Den blomstrer hele sommeren og til og med litt utover. Den er hardfør i USDA-sonene 3-9.

Nyt planter som blomstrer hele sommeren

De 10 blomstene ovenfor er kjent for å blomstre gjennom hele sommeren i de fleste områder, men de er ikke de eneste alternativene for å bringe farge inn i hagen din om sommeren. For maksimal sommerfarge bør du vurdere å supplere disse plantene med fargerike sommerplanter og.eller andre stauder som blomstrer deler av sommeren.

Anbefalt: