Er energi en god karrierevei? Finn ut om det passer for deg

Innholdsfortegnelse:

Er energi en god karrierevei? Finn ut om det passer for deg
Er energi en god karrierevei? Finn ut om det passer for deg
Anonim
vindparkingeniør i felt
vindparkingeniør i felt

Energi er en stor markedssektor som spiller en viktig rolle i hverdagen til mennesker over alt. Energijobber innebærer å finne, raffinere, produsere eller levere kraft eller drivstoff. Hvis du liker ideen om å være en del av en viktig industri som berører alle aspekter av livet, kan dette feltet være det perfekte stedet for deg. Med muligheter som spenner fra faglært og ufaglært arbeidskraft til svært tekniske ingeniørstillinger, og flere roller i mellom, er det mange alternativer å vurdere. Utforsk noen av de mest bet alte og etterspurte energijobbene. Betalingsdata er gjeldende fra og med 2021.

Energiingeniør

Ingeniører er etterspurt i alle aspekter av energisektoren, inkludert atomingeniører, miljøingeniører, geologiske ingeniører, elektroingeniører, industriingeniører og mer. De er involvert i å identifisere de mest effektive og effektive måtene å utnytte og behandle ulike typer energi, basert på den spesifikke sektoren de er ansatt i. Å jobbe som enhver type ingeniør krever minst en bachelorgrad i feltet, og en ingeniørlisens. Medianlønnen på tvers av alle ingeniørfelt er over $90 000 per år. Mange energiingeniører tjener sekssifret lønn.

Ingeniørteknikere

Energianlegg ansetter vanligvis ingeniørteknikere, som jobber tett med og under tilsyn av ingeniører. Selv om disse jobbene ikke krever en ingeniørgrad, krever de spesialisert ekspertise og opplæring. Mange roller krever minst en førsteamanuensis. Noen personer som jobber i disse rollene er elektronikkteknikere, mens andre er dataassisterte tegningsoperatører (CAD). Arbeidsoppgaver involverer ting som å designe, montere og/eller inspisere industrielt utstyr eller arbeidsprosesser. I gjennomsnitt betaler disse stillingene rundt $27 per time.

Planteoperatører

Det er muligheter for anleggsoperatører i alle aspekter av energisektoren. Anleggsoperatører jobber direkte med industrielt utstyr og prosesser på steder der energi utnyttes, behandles og/eller lagres. For eksempel bruker kjernekraftselskaper operatører av kjernefysiske reaktorer. De er ansvarlige for drift, overvåking og kontroll av kjernefysiske operatører. Median timelønn for denne risikable jobben er over $50 per time. Kraftverksoperatører jobber med utstyr og systemer som er nødvendige for å generere elektrisitet, mens naturgassanleggsoperatører jobber med utstyr knyttet til gasslagring og rørledninger. Medianlønnen for disse jobbene er rundt $30 per time.

Power Line Installers

elektriker som jobber på elektrisk pylon
elektriker som jobber på elektrisk pylon

Elektrisitetsleverandører ansetter kraftledningsinstallatører som er ansvarlige for å installere, vedlikeholde, reparere og erstatte kraftledninger. De jobber med overjordiske og underjordiske kraftledninger som brukes til å lede energi til boliger og bedrifter, samt til å belyse veier og broer. De fungerer over alt hvor det er behov for strøm, i alle slags værforhold. De jobber ofte lange dager og må være komfortable med å jobbe i høyden, ettersom en god del av arbeidet deres gjøres via bøttebiler fra kraftselskapet. Disse jobbene utføres vanligvis av elektrikere. Mediankompensasjonen for installatører av kraftledninger er rundt $30 per time.

Vindturbinteknikere

Vindenergi er et voksende segment av energiindustrien. Ethvert vindenergiselskap trenger ansatte som vet hvordan de skal installere og vedlikeholde vindturbiner, samt feilsøke og reparere dem. De fleste som jobber innen dette feltet går gjennom et spesialisert korttidsopplegg ved en handelsskole; noen fullstendige grader i vindenergiteknologi. Dette er en dyktig arbeidsstilling som krever å kunne jobbe utendørs. På grunn av utformingen av vindturbiner, må folk som utfører dette arbeidet være komfortable med å jobbe høyt fra bakken og i trange rom. Gjennomsnittslønnen for vindturbinteknikere er rundt $27 per time.

Solarpanelinstallatører

Solenergi er et annet voksende aspekt av den totale energiindustrien. Med flere og flere hjem og bedrifter som går til solenergi, er det etterspørsel etter folk som har ferdighetene som er nødvendige for å installere solcellepaneler. Denne typen arbeid krever ikke en grad, selv om arbeidsgivere foretrekker å ansette personer som enten har fullført et opplæringsprogram spesifikt for solcelleinstallasjon, eller som har relatert arbeidserfaring (som kraftledningsinstallasjon) som kan bygges på via on-the -jobb trening. Gjennomsnittlig kompensasjon for installeringsteknikere for solcellepaneler er rundt $22 per time.

Olje- og gassproduksjon

Det er mange karrieremuligheter i olje- og gasssektoren i energiindustrien, inkludert stillinger som involverer boring eller fracking for å få tilgang til fossilt brensel eller tilgang til og rørledningskilder for naturgass. Det er mange typer jobber i dette omfattende segmentet av energiindustrien, fra ulike olje- og gassjobber på innstegsnivå til høynivåstillinger for geologer og andre forskere. Lønn varierer basert på stilling og erfaring, fra mindre enn $25 000 per år til mer enn $160 000.

Er energi en god karrierevei for deg?

Hvis du leter etter en karriere innen et felt der forbrukernes etterspørsel alltid vil være høy, er energi definitivt en god vei å vurdere. Det er mange alternativer, inkludert noen innen olje- og gassproduksjon og andre innen fornybare energikilder, som vind og sol. Mens energitypene som brukes sannsynligvis vil utvikle seg etter hvert som tiden går, vil det alltid være behov for kraft og drivstoff. De best bet alte energijobbene er vanligvis de som krever omfattende utdannelse og kompetanse på høyt nivå, men lønningene er sterke på tvers av alle typer energijobber.

Anbefalt: