Er boliginnredning en god karrierevei? Hvordan det egentlig er

Innholdsfortegnelse:

Er boliginnredning en god karrierevei? Hvordan det egentlig er
Er boliginnredning en god karrierevei? Hvordan det egentlig er
Anonim
Boliginnredningskarriere
Boliginnredningskarriere

Venter du å satse på en karriere innen boliginnredning? Hvis du liker ideen om å hjelpe folk med å velge og kjøpe varene de trenger for å gjøre hjemmet deres koselig, komfortabelt og funksjonelt, kan dette være en interessant karrierevei for deg å følge. Lær om noen av de forskjellige typene jobber og muligheter i dette yrket, slik at du kan avgjøre om det passer for deg.

Interiørdesigner

Interiørdesign har en tendens til å være det best bet alte yrket i boliginnredningssektoren. De anbefaler, velger og arrangerer møbler på vegne av kundene sine, og tilbyr andre tjenester knyttet til innredning og sikkerhet i innvendige rom. De fleste interiørdesignere jobber for designfirmaer eller arkitektfirmaer. Noen jobber i eksklusive møbelbutikker eller gjør hjemmeoppstillingsarbeid. En bachelorgrad er minimumskravet for å jobbe som interiørarkitekt. Noen få amerikanske stater krever at interiørdesignere er lisensiert. De er Florida, Louisiana og Nevada. Noen steder må interiørdesignere være registrert i staten; andre oppfordrer til frivillig registrering. Median årlig kompensasjon for interiørdesignere er over $57 000 per år.

Selger av boligmøbler

Den vanligste måten å gå inn på den profesjonelle siden av boliginnredningsbransjen er som salgsrepresentant i en boligmøbelbutikk eller et utstillingslokale. Folk som gjør dette arbeidet utfører internsalg i et detaljhandelsmiljø. De samhandler med kunder som kommer til butikken på jakt etter møbler. De samarbeider med kundene for å finne ut hvilke behov de har, og anbefaler passende varer som butikken har tilgjengelig eller kan bestille. Denne jobben krever ikke spesialisert opplæring, men den krever ferdigheter i salg og kundeservice. I følge Bureau of Labor Statistics (BLS) er gjennomsnittlig inntekt for detaljselgere i boliginnredningssektoren rundt $30 000 per år.

Inventar/ordremedarbeider

Noen møbelbutikker har også inventar og/eller lagermedarbeidere. De er ansvarlige for kontoroppgaver knyttet til inventar og levering. For eksempel bruker de datasystemet til å verifisere produkttilgjengelighet, legge inn bestillinger hos leverandører og kommunisere med kunder om produktankomster og/eller forsinkelser. De koordinerer også leveringstider med kunder og utarbeider leveringsplan og rute for sjåfører og arbeidere. Denne jobben krever ikke formell utdanning, men det er et pluss å være analytisk og organisert. BLS indikerer at medianlønnen for inventar- og ordreekspeditører i boliginnredningsbutikker er rundt $29 000 per år.

Frakt-/materialflytter

Å få møbler fra produsenter til varehus eller butikker, og derfra til kundenes hjem, krever manuelt arbeid. Det er muligheter for arbeidere og leveringssjåfører til å jobbe i boliginnredningsindustrien i jobber som krever flytting, lasting, transport, lossing og oppsett av møbler. Disse jobbene er fysisk krevende og krever evnen til å løfte og bære store, tunge gjenstander. Noen stillinger krever evnen til å betjene en gaffeltruck og/eller å kjøre en lastebil med panellevering. I følge BLS er gjennomsnittslønnen for disse jobbene rundt $29 000 per år.

Møbelbutikksjef

Som andre detaljhandelsbedrifter har møbelbutikker ledere i staben. De fleste butikker har daglig leder. Store butikker og forhandlere som har utvidede åpningstider kan også ha assisterende ledere, skiftledere eller ledere som fører tilsyn med spesifikke funksjoner, for eksempel salg eller lager. I en boligmøbelbutikk er ledere ansvarlige for å føre tilsyn med alle ansatte og håndtere den daglige butikkdriften. For eksempel håndterer de ansettelse, planlegging, administrasjon av anlegg, budsjettering og andre relaterte operasjoner. BLS indikerer at medianlønnen for møbelbutikkledere er rundt $50 000 per år.

Møbelprodusent

Ikke alle boliginnredningsjobber er i detaljhandel. Noen må lage møblene som selges i butikk; det er det folk som jobber med møbelproduksjon gjør. Folk som jobber i møbelproduksjon jobber vanligvis i store fabrikker. Jobber har en tendens til å være spesialiserte, for eksempel roller som er spesifikke for møbelmontering, møbelbehandling eller møbeltrekk. Disse jobbene krever spesifikke handelsferdigheter, som kan læres på handelsskolen eller, i noen tilfeller, på jobben. Gjennomsnittlig timelønn i møbelproduksjon er $24,75 per time, på tvers av alle jobber. Når veiledere fjernes fra regnestykket, er gjennomsnittslønnen litt over $20 per time.

Betraktninger for boliginnredningsindustrien

Hvis du liker ideen om å jobbe i produksjon eller detaljhandel, er boliginnredningsindustrien en god å vurdere. Markedet for boliginnredning vokser på verdensbasis. I følge en Research And Markets-studie fra 2021 forventes denne sektoren å vokse fra et verdensomspennende salg på nesten 373 milliarder dollar i 2020 til mer enn 481 milliarder dollar i 2025. Mens mange aspekter av detaljhandelen lider på grunn av drastiske økninger i kundenes avhengighet av nett. shopping, det er ikke tilfelle i boliginnredning. Dette skyldes sannsynligvis kostnadene og vanskelighetene med å sende store møbler, sammen med det faktum at det er vanskelig å måle kvaliteten på møbler via en virtuell butikk. Hvis du er klar til å begynne din boliginnredningskarriere, er det definitivt noen interessante alternativer å vurdere.

Anbefalt: