Antikke drop-Leaf-tabellverdier for forskjellige stiler

Innholdsfortegnelse:

Antikke drop-Leaf-tabellverdier for forskjellige stiler
Antikke drop-Leaf-tabellverdier for forskjellige stiler
Anonim
Antikt drop-leaf bord
Antikt drop-leaf bord

Enten du handler etter et nytt bord eller vurderer å selge et du allerede har, hjelper det å vite litt om verdier for antikke blader. De fleste av disse bordene selges for hundrevis av dollar, men det er mye variasjon i hvor mye et drop-leaf-bord er verdt. Å forstå faktorene som påvirker verdien kan hjelpe deg med å få en mer nøyaktig følelse av hva du har.

Hvordan identifisere antikke drop-leaf-bord

Et drop-leaf bord er et som har en mekanisme som lar deg senke de ytre bladene på bordet. Dette gir mer plass på en mindre plass, siden du kan legge ned bladene når du ikke bruker bordet eller når du har færre personer rundt det. Denne bordstilen har eksistert i århundrer, og dette er noen triks du kan bruke for å finne ut om et drop-leave-bord er en antikk:

  • Se på finishen på bordet for å finne ut om det har en alderspatina. Selv om den er i vakker form, skal den ikke se ny ut.
  • Du kan identifisere antikke møbler ved å se etter sagmerker, spesielt på bordplaten. Frem til tidlig på 1800-tallet vil sagmerkene være rette, og etter det kan de være sirkulære.
  • Se på de antikke møbelbeslagene som ble brukt i konstruksjonen av bordet. Firkantede spiker, skruer med spor som ikke er i midten og håndlagde hengsler kan indikere et antikt stykke.
  • Se også etter etiketter, signaturer, stempler og andre antikke møbelmerker som kan indikere en spesifikk produsent eller håndverker. Disse kan hjelpe deg med å identifisere bordet ditt.

Faktorer som påvirker antikke drop-Leaf-tabellverdier

Det er flere faktorer som kan ha innvirkning på verdien av antikke drop-leaf bord. Hvis du prøver å finne ut hvor mye bordet ditt er verdt, ta deg tid til å undersøke det nøye.

Tablets tilstand

Tilstand er alltid viktig når det kommer til antikke møbler, men det kan være spesielt viktig med drop-leaf bord. Fordi disse bordene har bevegelige deler, må de fungere skikkelig for å være mest verdt. Heves og senkes bladene som de skal? Holder de seg trygt oppe når de er oppdratt? Er maskinvaren original og i god stand? Undersøk i tillegg tabellen for følgende tilstandsproblemer som gjelder alle antikke møbler:

  • Sjekk for etterlakkering. Restaurering kan påvirke verdien av antikke møbler, og bord med original finish i god stand er verdt mest. Finishen skal vise tegn på alder.
  • Dype riper og groper vil redusere verdien, det samme vil sprekker, sprekker og ødelagte deler. Vannflekker eller tapt finish kan også føre til at et bord blir mindre verdt. Se etter reparasjoner også, siden selv pene reparasjoner noen ganger kan gjøre et møbel mindre verdifullt for samlere.
  • Pass på at bordet er solid, ikke løst eller vaklende. Det må være et funksjonelt møbel for å ha mest mulig verdi.
Antikt valnøtt drop leaf bord
Antikt valnøtt drop leaf bord

Spesielle funksjoner og detaljer

Se etter ting som gjør et antikt drop-leaf bord spesielt, for eksempel følgende:

  • Vakre tresorter som mahogni, kirsebær og andre kan øke verdien av et bord. Dette gjelder spesielt for fine møbeltre og tresorter som er vanskelige å finne i dag, for eksempel kvartsagt eik, amerikansk kastanje og lønn.
  • Håndskjæring kan øke verdien av et drop-leaf bord, spesielt hvis utskjæringen er av svært høy kvalitet og er godt bevart.
  • Antikke drop-leaf bord med kloeføtter og annen dekorasjon kan være verdt mer enn enkle alternativer.
  • Håndmaling eller innlagt dekorasjon kan gjøre et bord mer verdifullt.

Størrelse på bordet

Generelt sett er større drop-leaf-bord mer verdifulle, selv om andre faktorer kan være viktigere enn størrelsen. Et antikt spisebord med blader er vanligvis mer verdt enn et sidebord.

produsent av bordet

Noen designere og produsenter kan øke verdien av bordet. Se etter etiketter under bordplaten for å se om du kan finne noen indikasjon på hvem som har laget den. Vintage Duncan Phyfe og Ethan Allen stiler kan være verdifulle, og det samme kan bord laget av kjente møbelsnekkere.

Dato bordet ble produsert

Generelt vil eldre bord være verdt mer enn nyere eksempler. Å lære å datere et antikt drop-leaf-bord handler om å undersøke konstruksjonen og maskinvaren som brukes i den. Du kan også få noen ledetråder fra stilen på bordet, siden visse stiler var populære på bestemte tider i historien.

Verdien av forskjellige antikke drop-leaf bordstiler

Antikke drop-leaf bordstiler varierer fra spisebord til spesialstiler som spillebord. Verdien av et bord er avhengig av størrelsen og stilen, så det er viktig å vite hva slags type du har.

Antikke drop-leaf sokkelbord

Det er ganske vanlig at antikke drop-leaf spisebord har sokkelbunn. Det er fordi sokkelen tar minim alt med plass på gulvet. Når du slipper bladene, er bordet enda mer plasseffektivt. Disse selges for en rekke priser, men de er ofte i området fra $300 til $900. Ett eksempel fra ca 1900 solgt for $435 på eBay.

Antikt Gateleg drop-leaf bord
Antikt Gateleg drop-leaf bord

Vintage Gateleg Drop-Leaf-bord

Et gateleg drop-leaf bord har ben som kan foldes ut for å støtte toppen. Selv om denne stilen har eksistert i århundrer, var den spesielt populær på 1900-tallet for bruk i mindre spiserom og leiligheter. Du kan finne moderne eksempler fra midten av århundret som fungerer godt i dagens hjem, og de kan være verdt hundrevis av dollar. For eksempel, et moderne gateleg-bord og fire stoler fra midten av århundret solgt for rundt $650.

Antikke sidebord med blader

Sidebord kan være ganske verdifullt, spesielt hvis de har spesielle funksjoner som utskårne ben eller sjeldne tresorter. Selv om disse bordene er mye mindre enn spisebord, selger de verdien fordi de er så nyttige i moderne hjem. Et sidebord av engelsk tiger eik med drop-leaf sidebord med bygg vri-ben selges for rundt $750 på eBay.

Drop-leaf sidebord
Drop-leaf sidebord

Antikke salongbord med dråpeblad

Drop-leaf sofabord er preget av lavere høyde enn spisebord. De fungerer godt i dagens stuer, siden du kan løfte bladene for å gi deg mer plass til å spille spill eller sette mat og drikke eller senke bladene for å få stuen til å føles større. Du vil se vintage alternativer, samt antikviteter. De eldre delene med bedre detaljer har en tendens til å være mest verdt. For eksempel, et salongbord fra tidlig 1900-tall med messingføtter selges for rundt $400.

Drop-Leaf Spillebord

Antikke og vintage-drop-leaf-spillbord har vanligvis et dam- eller sjakkbrett innlagt i toppen. Noen ganger er det skuff for å holde spillebrikker. Eksempler av høy kvalitet kan være ekstremt verdifulle. For eksempel, et vintage drop-leaf sjakkbord med to skuffer solgt på eBay for rundt $450.

Drop-Leaf Spillebord
Drop-Leaf Spillebord

Vurder en vurdering

Hvis du skal selge antikke møbler som du mistenker kan være spesielt verdifulle, er det en god idé å investere i en profesjonell taksering av antikke møbler. På den måten vet du verdien av slipp-bladsbordet ditt og vil ikke nøye deg med mindre enn verdien.

Anbefalt: