Planlegging og tips for regnhagedesign

Innholdsfortegnelse:

Planlegging og tips for regnhagedesign
Planlegging og tips for regnhagedesign
Anonim
Regnhagedesign
Regnhagedesign

Et regnhagedesign bør gi en måte å drenere vann på, vanligvis fra takavrenning. Et bassengdesign brukes til å midlertidig holde dette vannet til det kan trekke inn i jorden. Mens den opprinnelige hensikten med denne utformingen fungerte som en måte å inneholde og filtrere avrenning av overvann, inkluderer mange huseiere en regnhage i det generelle landskapsdesignet.

Vurdere steder for regnhagen din

Vurder eventuelle lavtliggende områder i hagen din. Et naturlig grunt område hvor avrenning, for eksempel vann som dreneres fra taket, terrassen eller innkjørselen, er en ideell kandidat for en regnhage. Det kan hende du må berme skrånende områder for å lage en jevn hage.

Basin Criteria

Bassengkriterier
Bassengkriterier

Hvis det er et naturlig deprimert område i hagen din, kan det være lurt å bruke det, så lenge det ikke er dypt. Du vil ikke ha et dypt basseng, siden vannet i stedet vil tømmes ordentlig.

  • Ikke alle gårdsplasser vil ha et naturlig basseng eller depresjon, så det kan hende du må lage en.
  • Den ideelle dybden for et regnhagebasseng er åtte til ti tommer og ikke mindre enn fire tommer.

Bestemme hageplassering

University of Minnesota Extension presenterer praktiske retningslinjer for å bestemme plasseringen av regnhagen din.

  • En regnhage bør bygges minst 10 fot unna hjemmet ditt og andre bygninger. Dette vil beskytte hjemmet ditt mot vannlekkasje og skade.
  • En annen vurdering er plasseringen av en septiktank og avløpsfelt. Regnhagen bør være minst 35 fot unna.
  • Hvis drikkevannet ditt kommer fra en brønn, sørg for at stedet du velger er minst 50 fot unna brønnen.

Jordprøve for drenering

Ifølge University of Minnesota Extension (UME), er den beste måten å finne ut hvor godt vann trenger ned i jorden å utføre en test.

  • Du må grave et hull omtrent tre eller fire fot bredt og 10 tommer dypt.
  • Fyll hullet med vann til det når kanten.
  • Tid hvor lang tid det tar før vannet forsvinner. Det ideelle er at vannet renner ut innen 48 timer.
  • Du må kanskje prøve en annen side til du finner en som består 48-timers testen.

Hvordan bestemme hagestørrelse

Hvordan bestemme hagestørrelse
Hvordan bestemme hagestørrelse

Du bør finne den passende størrelsen som trengs for å imøtekomme mengden avrenning. University of Minnesota forklarer at gjennomsnittsstørrelsen på en regnhage er mellom 100 og 300 kvadratmeter. En regnhagekalkulator kan hjelpe med en mer presis bestemmelse av hagestørrelsen som kreves.

Størrelse på hard overflate

Mengden vann som dreneres inn i hagen din avgjør størrelsen som trengs. UME råder: "Hager vil håndtere avrenningen fra en hard overflate som er omtrent tre ganger størrelsen." Dette inkluderer tak, uteplass, oppkjørsel eller andre harde overflater.

Velg hageform

Velg hageform
Velg hageform

Når du har bestemt hvilken størrelse du trenger, kan du velge formen for hagen din. Hvis du går for et mer naturlig utseende, bør du vurdere å integrere regnhagen din med andre landskapsplanting. Du må også bestemme om hagen skal være en formell eller uformell design.

Noen former å vurdere inkluderer:

  • En nyreformet hage er et av de mest populære valgene.
  • En sirkel eller rektangelform kan brukes som et fokuspunkt i hagen.
  • En lang eller buet stripe kan også integreres i den generelle landskapsdesignen.

Tips for å lage en regnhagedesign

Det er et par ting du bør vurdere når du forbereder designet ditt. Disse inkluderer:

Bestem jordtype

Finn ut hvilken type jord du har. Finn ut om jorda er sand, silt, leire eller leirjord og gjør justeringer/endringer slik at den har god drenering. Sand hjelper leire og silt til å drenere bedre, mens leire og silt forbereder sandjord for dyrking av planter.

Lag det rette bassenget

Fyll kummen i følgende rekkefølge for best resultat. Det første laget av kummen er underdreneringsgrus/sand, etterfulgt av hagejord, deretter planten i det som kalles pooling level.

Vurder landhellingen

Hvis hagen din har en skråning, kan det hende du må berme den skrånende siden, slik at hagen blir jevn. Bruk landskapsmaterialer, som stein og kanter for å holde jorden inne, spesielt det bermede området.

Velge og legge til planter

Velge og legge til planter
Velge og legge til planter

Velg planter som er egnet for fuktigheten i en regnhage og mengden sollys hagen din gir. Skulle du bestemme deg for å bygge mer enn én regnhage, kan du bruke de samme plantene for å legge til dybde og kontinuitet til hagen din.

Omdiriger vannstrøm

Du kan omdirigere vann fra nedløpsrenner ved å installere fleksible avløpsrør som fører til regnhagen din. Annen avrenning fra terrasser og innkjørsler kan omdirigeres ved hjelp av en berm (liten jordhaug, steiner og planter) eller en fransk avløp (grusgrøft for rør med hull).

Designe en regnhage

Planlegg regnhagedesignet ditt på samme måte som enhver hage, men med hensyn til bassengkriterier, drenering og andre aspekter nevnt ovenfor som er spesifikke for denne typen hage. Tilpass den med aspekter som passer dine hagepreferanser, men husk at de beste hagene er de som passer inn i eksisterende landskapsarbeid.

Anbefalt: