Dekorasjonsideer for små hus: Fargevalg & Tilbehør

Innholdsfortegnelse:

Dekorasjonsideer for små hus: Fargevalg & Tilbehør
Dekorasjonsideer for små hus: Fargevalg & Tilbehør
Anonim
ekstrautstyrt stue
ekstrautstyrt stue

Å bo i et lite hjem handler ikke bare om størrelsen på huset ditt. Det er en forpliktelse til å redusere ubrukelige eller unødvendige gjenstander i hjemmet ditt og gi slipp på tingene du egentlig ikke trenger eller elsker. Tiny house living er en intens livsstilsendring til en enklere og mer kostnadseffektiv måte å leve på. Med mindre rot gjør de små aksentene og detaljene til et lite hjem det uimotståelig sjarmerende og innbydende.

Interiørfarger for et lite hjem

De reduserte kostnadene ved å bygge et lite hjem gjør at de fleste eiere kan tilpasse interiøret med utvalgte materialer fra gulv til tak.

Bakgrunnsfarger

Trepanel med fjær og riller er et populært alternativ for vegger og tak som vanligvis inneholder mange vinduer for å lysne opp den lille plassen inni. Å male både vegger og takpaneler i lyse nyanser av hvitt, krem, lys salviegrønn eller lyse, dempede blåtoner gir en følelse av romslighet.

naturlig trebakgrunn i en liten hjemmestue
naturlig trebakgrunn i en liten hjemmestue

En bakgrunn av lyse, naturlige tretoner bidrar også til et beroligende, behagelig fargevalg som enkelt knytter hjemmet til de naturlige omgivelsene utendørs. Nøytrale bakgrunnsfarger gir en enhetlig følelse til delte oppholdsrom individuelt definert av forskjellige, koordinerende farger på møbler og aksenter. Blanke hardtreplanker installert på gulvet blander seg sømløst med trefibrene på vegger og tak, uavhengig av en mørkere eller lysere finish.

aksentfarger

Med et interiør helt i tre, inspirerer aksentfarger av grønt og blått en naturlig, jordnær stemning. For en atmosfære med litt mer spenning, bruk dristige komplementære farger som blått og oransje eller rødt og grønt - nabojuveltoner som ametyst, turkis og safir ser fantastisk ut kombinert på stoffer og glassaksenter. Du kan også blande varme og kalde farger ved å bruke analoge farger eller de som sitter ved siden av hverandre på fargehjulet som oransje, gul og grønn. Hvis du foretrekker mer av en dempet, Zen-aktig følelse, passer dempede jordtonefarger på tilbehør perfekt med et naturlig trebakgrunn.

Aksentfarger og mønstre brukt på dekorativt tilbehør gir karakter og varme til et lite hjem. Nøkkelen til å lage et koordinert fargeskjema med to, tre eller til og med fire farger er å holde metningen, tonen eller intensiteten den samme eller lignende. Hent et rimelig fargehjul i en kunst- og håndverksbutikk for å hjelpe deg med å sortere ut nyanser, toner og nyanser, tertiære farger (gul-grønn, rød-oransje, blå-grønn) og måter å kombinere farger på du kanskje aldri har tenkt på før.

Du trenger ikke å spille det trygt med et helt nøytr alt fargevalg bare fordi hjemmet ditt er lite. Hvis du elsker lyse farger, kan du finne et sted for dem på noen av dine dekorative aksenter.

Vis aksentfarger med tilbehør

Vær veldig selektiv og ta bare med det du trenger eller virkelig elsker i det lille hjemmet ditt for å unngå en alt for rotete look med dekorativt tilbehør. Less is more når du legger til de siste detaljene.

  • Lysarmaturer - Vurder små hengende pendler eller vegglamper med fargerike glassskjermer
  • Møbeltrekk - Dekk til innebygde benker eller stolseter med ensfargede eller mønstrede puter
  • Aksentputer - Bruk spennende, morsomme eller lekne mønstre i koordinerende farger for å fremheve benker, sofaer, stoler og senger
  • Gardiner - Kle opp vinduer eller bruk dem som dører til skap eller separate oppholdsrom
  • Innrammet veggkunst - Fargerike bilder av blomster, stilleben eller landskap kan hjelpe til med å inspirere rommets aksentfarger
  • Solfanger i farget glass - Lys opp et vindu med fargerikt innrammet kunstglass
  • Små tepper - Bidra til å definere separate oppholdsrom med farge, tekstur og mønster
  • Sengetøy og tepper - Kos deg under fargene du elsker

Noen huseiere velger å legge til karakter til sine bittesmå hjem med lyse farger på utvendig maling, pynt, dører eller inne i en nedfelt veggkrok. Personalisering er et viktig dekorasjonselement i et miniherskapshus som bare kan inneholde et begrenset antall dekorative aksenter.

Dekoreringsstiler

Små hjem kommer i dusinvis av arkitektoniske stiler, fra sjarmerende små hytter i engelsk, viktoriansk eller landlig stil, rustikke tømmerhytter, miniatyrgårdshus og moderne, kantete hjemdesign. I likhet med et hjem i standardstørrelse, har den arkitektoniske utformingen av et lite hjem en tendens til å påvirke dekorasjonsstilen inni.

De geometriske formene til et moderne lite hjem påvirker interiøret med rene linjer, mange naturlige finisher, nøytrale farger og minim alt med tilbehør. Små huseiere er også frisinnede dekoratører, som stimulerer til en eklektisk, bohemsk stemning med eksotiske aksenter som marokkanske lykter og fargerike indiske tekstiler.

Overgangsstiler kan også finnes i små hjem der lysarmaturer i industriell stil og veggpaneler i korrugert stål deler samme plass med rustikke, gjenvunnede tregulv og moderne trykk eller mønstre på tekstiler og polstrede puter. Å holde et rent, minimalistisk utseende der alt har sin plass, hjelper til med å binde det hele sammen.

Multifunksjonelle møbler og funksjoner

Moderne designstil med innebygd skuffeoppbevaring
Moderne designstil med innebygd skuffeoppbevaring

Enten du jobber med en byggmester eller har en snekker i familien, sørg for å inkludere møbler og arkitektoniske funksjoner som utfører doble oppgaver i små rom.

  • Innebygde benker og sittegrupper langs vegger eller innvendige kroker gir utmerkede muligheter for skjult oppbevaring med hengslede seter som åpner ut i hulrom.
  • Et sammenleggbart bord montert på veggen kan fungere som både spisebord og hjemmekontorpult.
  • En smal trapp som fører opp til et loft i andre etasje gir ekstra, smart designet lagringsplass med innebygde skuffer under trinnene.
  • Innebygde hyller under en trapp kan tjene som en interessant bokhylle for oppbevaring og noen dekorative småting.
  • Tå-kick-skuffer installert under skap eller skap utnytter hver tomme ledig plass.

Gjør god bruk av vertikal plass

Bilde
Bilde

For å unngå rot på benker og begrenset gulvplass, installer hyller og åpne cubbies på ubrukt veggplass. På kjøkkenet gir åpne hyller rask tilgang til servise, drikkeglass eller ofte brukte kokekar. En liten innfelt veggkrok med en fjærgrønn bakvegg utgjør et sjarmerende lite krydderhylle.

Vegghyller tjener også det dobbelte formålet med oppbevaring og dekorative skjermer. Legg til noen av følgende gjenstander blant bøker eller andre små gjenstander som lagres.

  • Inkluder noen av aksentfargene dine med keramisk keramikk, fargede glassflasker, stearinlys eller nyplukkede blomster som vokser i hagen din eller en skogseng som fungerer som bakgård.
  • Silkeblomster kan gi en lignende, munter atmosfære når friske blomster ikke er tilgjengelig.
  • Husplanter stående på hyller og vindushyller hjelper til med å resirkulere luften og friske opp plassen med grøntområder.

Bring varme og komfort til soveloftene

Hovedsoverommet eller hovedsoverommet i et lite hjem er nesten alltid plassert på en hems i andre etasje. Et takvindu installert i taket bringer inn rikelig med naturlig lys i løpet av dagen, samt frisk luft når det åpnes. Om natten kan du nyte stjernekikking eller måneskinn til bestemte tider av måneden. Hvis loftet blir for varmt i sommermånedene, kan en solskjerm kutte ned på varmen samtidig som det slipper mykt lys inn i rommet.

takvinduer bringer lys og frisk luft til hemsene
takvinduer bringer lys og frisk luft til hemsene

Dekk til sengen (vanligvis bestående av en tykk madrass eller luftmadrass i futonstil) med en myk dyne eller dyne og rikelig med puter og puter for et komfortabelt tilfluktssted. Veggmonterte lysarmaturer fungerer som nattbordslamper og gir myk aksentbelysning om natten. En liten kurv kan brukes til å holde lesestoff eller personlige gjenstander som briller, nettbrett eller smarttelefon.

Utvid boarealet ditt

utendørs oppholdsrom
utendørs oppholdsrom

Gjør god bruk av en liten veranda eller terrasse ved å lage et utendørs oppholdsrom som kan innredes som du ønsker. Franske dører som svinger utover, går over innendørs/utendørs oppholdsrom uten å ta opp ekstra gulvplass inne.

Avhengig av størrelsen og hvordan du planlegger å bruke uterommet ditt, kan det innredes med et lite terrassebord og stoler for utendørs servering. Stoler og benker dekket med komfortable puter gir et ekstra samtaleområde, et rolig sted å lese eller nyte en spektakulær utendørsutsikt. Noen få plantekasser fylt med planter eller blomster gir et personlig, innbydende preg.

Organisasjon, moderasjon og kjærlighet

Den største utfordringen med å dekorere et lite hjem er å vite hvordan man holder det enkelt og ikke roter for mye. Hvis du kan mestre kunsten å organisere og fremheve hjemmet ditt med måte med innredning du virkelig elsker, vil hjemmet ditt sikkert gjenspeile det.

Anbefalt: