Billige bohemske dekorasjonsideer: trinn-for-trinn-veiledning

Innholdsfortegnelse:

Billige bohemske dekorasjonsideer: trinn-for-trinn-veiledning
Billige bohemske dekorasjonsideer: trinn-for-trinn-veiledning
Anonim
bohemsk gardinstil
bohemsk gardinstil

En bohemsk innredning kan oppnås uten å måtte bruke mye penger. Selve naturen til denne eklektiske stilen kan dra nytte av å gjenbruke og gjenvinne gjenstander for å bruke i designet for svært liten kostnad. Andre møbler kan kjøpes og brukes for en brøkdel av prisen det kan ta for en konvensjonell hjemmeinnredning. Spill opp den frisinnede formen til dette designet ved å slippe kreativiteten og fantasien løs.

Retningslinjer for bohemsk dekorasjon

Bohemske dekorasjonsideer
Bohemske dekorasjonsideer

Den kunstneriske stilen til et bohemsk hjem er ukonvensjonell og henter mange av stilideene fra ulike regioner og kulturer. Noen av disse inkluderer India, Marokko, Asia og andre østlige påvirkninger. Bohemske dekorer har en gammeldags atmosfære som er lagdelt og rik på farger og mønstre. De mest fremtredende egenskapene til bohemsk design er dristige, levende farger og en blanding av mønstre etterfulgt av teksturer. Du kan gå med alle intensitetsnivåer med dette designet. Billige dekorasjonsartikler betyr at du også kan få mer igjen for pengene.

1. Sammenstøtende farger og mønstre

Farge er nøkkelen til en flott bohemsk innredning. Ikke vær redd for å sprute farge gjennom rommene. Du vil også blande disse fargene. Det er ingen forsiktighet mot sammenstøtende farger siden mange av stoffene som brukes i denne stilen kombinerer farger som rosa og oransje. De fleste mønstrene er tradisjonelle etniske som finnes i mange tekstiler:

  • Sjablonger:Legg til mønster og farger på vegger, stoffer og til og med trappetrinn med en marokkansk sjablong. Dekorer møbler med innlegg eller afrikansk Kuba-design for bord, skap, kommoder og stoler.
  • Duker: En bohemsk solsikke eller Phoenix multi-stripete duk er en flott måte å sette farge på en spiseplass.
  • Puter: Gå med billige puter eller spar enda mer ved å sy nye trekk til eksisterende puter.

    Applikasjon brodert med perler og broderi
    Applikasjon brodert med perler og broderi

2. Billige vindusbehandlinger

Unngå fancy gardiner og skreddersydde nyanser og prøv i stedet å henge enkle tøypaneler. Du kan til og med bruke duker, perlestrenger og laken; de kan alle kjøpes for svært lite penger. Husk å inkludere farge og mønster, da vinduer har en tendens til å være et sterkt fokuspunkt.

  • Bambus:Bruk rimelige roll-up nyanser av bambus.
  • Perlegardiner: Velg enten én farge eller flerfargede perlegardiner.
  • Halvvindusgardiner: Et populært kjøkkenvindusgardin kan brukes til å legge til farger og mønstre til designet ditt.
  • Fargerike sheers: En flott vindusbehandling er å bruke tre eller flere fargede skjær sammen for en flott fargeklatt og tekstur.
  • DIY gardinsøm: Velg et paisleystoff i bohemstil og sy dine egne gardiner. Bruk enkle stanglommegardiner for en billig og rask løsning for alle dine vindusbehov.
  • Blondepaneler: Velg et blondegardinpanel med innebygd valance for en elegant bohemsk touch.

    Perlegardin
    Perlegardin

3. Utsmykning og pynt legger til dybde

Det bohemske designet engasjerer sansene. Bruk stoffer som har en taktil appell, som silke, fløyel og brokade. Utsmykning og pynt på stoffer og tilbehør vil gi en økt følelse av design samtidig som det gir større dybde til designet ditt. Disse inkluderer:

  • Perler og krystaller:Kjøp strenger med perler eller streng dine egne tråder for å henge som girlandere over vinduer, dingle fra lampeskjermer, eller bruk som trekk for takvifter.
  • Lampeskjermer: Bruk eksisterende lampeskjermer og limperler langs bunnen. Draper et fargerikt stoff, som et gjennomsiktig skjerf over skyggen.
  • Apotekerkrukker: Fyll apotekkrukker med fargede falske edelstener eller edelstener av glass.
  • Smykker og stoffer til kostymer: Bruk kostymesmykker som dekortilbehør. Heng en haug med halskjeder, skjerf og sarier på en dekorativ stige lent mot veggen. Vis armbånd i en bolle på salongbordet eller kommoden.
  • Dusker: Heng fargerike dusker på dørhåndtak og skapbeslag.

    lampeskjerm i bohemstil
    lampeskjerm i bohemstil

4. Vintage møbelløsninger

Vintagemøbler og gjenbruksbutikkfunn er den bohemske dekoratørens beste venner. Prøv å finne slitte deler som viser litt slitasje. Utsmykket treverk er et pluss. Disse gjenstandene kan deretter males med dristige farger og mønstre, eller til og med stå "som de er" for et autentisk bohemsk utseende. Handle lokale loppemarkeder, garasje-/loftssalg og auksjonssider som eBay for de beste tilbudene på brukte og vintagemøbler.

  • Gjenopplive møbler:Gjenoppliv en gammel kommode, nattbord eller skap ved å male og plage. Du kan også lime striper av forskjellige tapetmønstre på skuffefronter og deretter påføre en fugemasse for en smart bohemsk look.
  • Senger med himmelseng: Legg til mystikken med glatte stoffer som strømmer fra høye stolper eller draperes over sengehimmelen.
  • Høye plakatsenger: Gled deg med gauzy eller silkestoffer langs lengden av høye stolper og bind med lange båndslyngebånd til toppen av stolpene.

    Distressed m alt skap
    Distressed m alt skap

Lag dine egne kunstideer

Når du lager dine egne kunstkreasjoner, bruker gjenstander, møbler og stoffer, kan du bruke sjablonger, decoupage og til og med lime falske juveler på stykker.

  • Lamper og belysning:Mal gamle lamper for en morsom look. Miks og match lampestiler og materialer. Marokkanske lanterner vil også være et flott alternativ hvis du finner dem på loppemarkeder eller bruktbutikker.
  • Malingrammer: Gjenbruk gamle rammer med livlige spraymalingsfarger. Dekorer vanlige rammer med harpiksmotiver, og mal deretter.
  • Gjør-det-selv-kunst: Mal ditt eget lerret, ram inn stoffstykker eller tapeter eller finn billig kunst gjennom nettsteder som Etsy og eBay.

    Boho kunstverk
    Boho kunstverk
  • Legg til metallobjekter:Ta med en metalllampe eller -skål for en skinnende reflekterende overflate. Mal et sidebord med en metallisk farge.
  • Tepper: Bruk flere tepper i fargerike mønstre for en autentisk bohem-look. Flettede tepper er et flott og billig alternativ.
  • Gjør selv gulvklut: Hopp over teppene og forvandle i stedet en billig duk til en gulvduk for tregulv, fliser eller betonggulv. Blogger Laura Hayestone hos Design Share gir instruksjoner for denne billige og enkle måten å lage en på.
  • Benk: Gjenbruk en gammel sengegavl på baksiden av en benk, mal og dekorer eller decoupage om ønskelig.
  • Quilt, sengeteppe eller duk: Gjenbruk et gammelt teppe, lett sengeteppe eller etnisk duk for en duk. Bruk mer enn én for en lagdelt effekt.
  • Lysestaker: Mal lysestaker av varierende høyde og lim deretter falske juveler og dinglende perler til dem for en morsom look.
  • Liten kiste: Mal, sjablong og dekorer en liten trekiste for et smykke, krydderskap eller annen oppbevaringsboks.
  • Farget glass: Sett farge inn i innredningen din med tre, fem eller syv fargede vaser i forskjellige former i en gruppe. Legg til silkeblomster (valgfritt).

    lamper i bohemstil
    lamper i bohemstil

Hvordan kombinere ideer til et sammenhengende utseende

Velg noen av ideene ovenfor for å begynne å dekorere hjemmet ditt i en bohemsk design. Som med ethvert interiørdesignprosjekt ønsker du å lage et fargevalg, et tema og en plan for hvor mye av hvert du inkorporerer i designet ditt.

1. Velg dine farger

Start med tre hovedfarger. Du kommer til å legge til mange andre farger, men disse tre vil bære designtemaet ditt gjennom hele hjemmet ditt fra ett rom til det neste for å holde designet ditt sammenhengende i stedet for et virvar av farger og gjenstander. Velg en som skal brukes litt mer enn de to andre fargene, for eksempel på stoffer eller andre gjenstander, for å gi dominerende farge.

nyanser av blått
nyanser av blått

2. Finn et tema

Selv om bohem er en blanding av alle ting, vil du fortsatt ha et tema. Dette kan være en vektlegging av et metall eller motiv. Du kan for eksempel velge sølv som et tema og velge sølvfargede gjenstander å plassere i hele hjemmet ditt. Du kan bestemme deg for at motivet ditt skal være fugler og gå med fuglelamper, noen få fuglemønstrede stoffer, fuglekeramiske figurer og noen andre fugleobjekter.

Nøkkelen til et tema, det være seg et materiale eller motiv, er å holde det i balanse ved å bruke det i oddetall. Ikke gå over bord med hundrevis av fugleobjekter eller alt tilbehør i sølv i farge og materiale.

Naturlig boho-stil
Naturlig boho-stil

3. Start med gulv og vegger

Du må bestemme hvor mye mønster og farge du vil bruke. Vil veggene og gulvene bare være bakgrunner for elementene du bruker i designet ditt, eller vil de bli fokuspunkter i designet ditt? Med andre ord, vil veggene være ensfargede, tapetserte eller stensilerte? Hva med gulvene? Er de hardtre, teppebelagte eller flislagte? Hvis hardtre, vil du bruke en distressed effekt, male gulvene eller legge til en sjablongkant?

boho vegg
boho vegg

4. Bestem deg for møbler og behandlinger

Når du har bestemt deg for behandlingen av gulv og vegger, vil du fokusere på hovedmøblene. Hvis du maler, sjablonger og pynter på eksisterende møbler, må du huske å inkludere de tre hovedfargene dine i tillegg til å legge til andre farger.

boho bakteppe
boho bakteppe

5. Vindusbehandling

Ditt valg for vindusbehandling vil bli diktert av noen av teksturene, mønstrene og fargene du har brukt i vegg-, gulv- og møbelvalgene dine. Ikke vær redd for å gå med en mønstret gardin siden bohem går mot mye av designkornet om å blande mønstre og farger. Hvis du ikke føler deg trygg på å gå med et annet mønster, velg flere ensfargede skjær for å holde fargepaletten i live.

boho vindu
boho vindu

6. Lag design for dybde og interesse

Du er nå klar til å begynne å legge romrammene dine på lag med ulike eklektiske kunstverk, gjenstander, malerier og annet tilbehør. Tenk på alt klart i rommet ditt som lerreter som trenger skygger av mørkere og lysere farger for å legge til dybde og dimensjon. Husk at dette er bohemsk stil, så du kan aldri ha for mye dybde eller for mange gjenstander.

Rachels Adelaide Bohemian-hjem
Rachels Adelaide Bohemian-hjem

Tidløs bohemstil

Hvis du fokuserer på farger, mønstre og teksturer ved å legge disse så ofte du kan, vil din bohemske stil være noe du kan glede deg over i flere tiår. Bytt ut tilbehør, men la veggene, gulvene og behandlingene være borte for å holde endringer rimelige.

Anbefalt: