Hvordan designe et kjøkken med upassende skap

Innholdsfortegnelse:

Hvordan designe et kjøkken med upassende skap
Hvordan designe et kjøkken med upassende skap
Anonim
Kjøkken med upassende skap
Kjøkken med upassende skap

Et kjøkken med matchende skap skaper et rent polert utseende; et mer interessant design er imidlertid å jobbe med skap som ikke stemmer overens. Denne typen design kan være morsom og gi en fantastisk unik kjøkkenlook.

The lokke av feilaktige kjøkkenskap

Det er mange grunner til at du kanskje velger å bruke et skapdesign som ikke samsvarer med kjøkkenet ditt. Denne stilen gjenspeiler en fri ånd tilnærming til design. Du kan tilpasse og tilpasse kjøkkenet ditt for å passe din personlighet og smak.

øy med feilaktige farger
øy med feilaktige farger

Hvis du har et stramt budsjett, kan det være et godt alternativ å kjøpe skap som ikke stemmer overens. Kansellerte bestillinger, utgåtte stiler og til og med redde skap er måter å kutte kostnadene for et kjøkkendesign på.

Hvis shabby chic er stilen din, så er umatchede kjøkkenskap et must, men du er ikke begrenset til denne designstilen. Du kan bruke denne designtilnærmingen med landlig, kolonial, moderne og omtrent hvilken som helst annen designstil.

Lag upassende utseende med maling og beis

Bruk av maling for å forvandle utseendet til kjøkkenet ditt er en billig og enkel måte å oppnå et nytt utseende på. Du kan bruke en kalkmalingsmetode eller gå med en mer konservativ tilnærming. Alt avhenger av din personlige smak og designstil.

Bruk forskjellige farger for skap og øy

En populær trend for å lage uoverensstemmende skap er å male eller beise øya med en aksentfarge. Dette kan være hvilken som helst farge du ønsker å introdusere i kjøkkendesignet ditt. Du kan velge å blande fargede kirsebærskap med en m alt øy eller omvendt.

upassende kjøkkenøy
upassende kjøkkenøy

For eksempel, hvis de eksisterende skapene dine er farget mørke, kan du bestemme deg for å bryte opp monotonien med farger. En middels til mørk nyanse er et godt alternativ slik at fargeendringen blander seg med flekken. Lys til middels beiset skap kan pares med en farge av enten en mørkere eller lysere nyanse for å gi kontrast. Hvis du ønsker et mer dramatisk utseende, velg en mørk øy med lyse skap eller en lys øy i kontrast til mørke skap.

Slike skapfinisher kan være svært attraktive og effektive når fargen tjener til å flytte det generelle designet i en ny retning. Det er en utmerket designendring for alle som ønsker å pusse opp et kjøkken uten bekostning av totalrenovering.

Mal topp- og underskap forskjellige farger

limegrønne skap
limegrønne skap

En annen fin måte å spille opp skap som ikke stemmer, er med maling. Bestem deg for hvilken type maling du vil bruke, og om skapene skal ha høyglans, matt finish eller et urolig utseende. Du vil da male over- og underskap i forskjellige farger.

Bruk komplementære farger

Du kan trekke mer oppmerksomhet til upassende skap ved å male overskapene i en komplementærfarge til underskapene. Dette kan være så enkelt som hvitt og svart eller ekte komplementærfarger:

  • Blå og oransje
  • Rød og grønn
  • Gult og lilla

Hvis dette fargeskjemaet er for levende for din smak, velg mer subtil fargeendring, for eksempel mørk og lyseblå, medium og lyseblå, eller mørk og mellomblå. Du kan også variere fargenyansene noen få nyanser for å gi en effektiv, men svært subtil forandring. Mal de nederste skapene mørkere enn overskapene for å opprettholde et balansert og jordet utseende.

Belegg for maling av skuffer

upassende skuffer
upassende skuffer

Hvis du bare vil ha en fargeklatt, vurder å male kun skuffeoverflatene. Du kan male disse med en eller flere farger. Du foretrekker kanskje å male annenhver skuff vekslende mellom to farger. Hvis du er usikker på fargene og hvilke skuffer du skal male, så mal papirbiter og teip dem til skuffene med malertape. Dette vil gi deg en klar idé om kreasjonen din vil bli slik du så for deg.

Ikke samsvarende skapstiler

Det finnes andre måter å ha skap som ikke stemmer overens, og det er å bruke skapdesignet som fokuspunktet. Enten du jobber med et stramt budsjett eller livsstilen din dikterer kunsten å gjenbruke og gjenbruke, kan du ha et eklektisk, shabby chic eller virkelig moderne utseende ved å velge skap som ikke samsvarer med kjøkkenet ditt.

Kunsten å jobbe med skap som ikke stemmer overens har to tilnærminger.

Skap sammenheng med farger

Den første er å male eller beise alle skap i samme farge og la de forskjellige skapdesignene være fokuspunktet. Dette fungerer veldig bra når du maler skapene.

upassende øy- og glassdørskap
upassende øy- og glassdørskap

Et flott utseende er shabby chic ved å lage en distressed finish på skapene. Dette kan oppnås med både beiset og m alte skap. Bytt ut noen av dørene på ett sett med glassdører for å unngå å overvelde designet med for mange heltre dører. Denne endringen lar deg også introdusere andre farger i designet med farget porselen, glass, boller og annet designtilbehør som vises i skapene. Du kan også male bak hyllene for å lage en overraskelse med farger.

Gå med sjablonger

Det andre alternativet er å bruke sjablonger for å fremheve skapene. Det er uendelige muligheter når du går med denne dekorasjonsstilen. Du kan male eller beise skapene i samme farge og bruke forskjellige fargede sjablonger på hver skapstil. Du kan velge å bruke samme fargede sjablong på alle skap. Lek med ideer før du bestemmer deg for det beste valget for designet ditt.

Andre uoverensstemmende skapideer

Det finnes andre måter å skape utseendet til skap som ikke samsvarer, som er billigere enn å installere komplette sett med skap og raskere enn å male om for å skape utseendet.

Legg til et stykke oppbevaringsmøbel

oppbevaringsmøbel med sjablonger
oppbevaringsmøbel med sjablonger

Du kan oppleve at det å legge til et porselenskap eller en hytta er en billigere vei enn å erstatte eksisterende skap. Hvis du har plass på kjøkkenet til å inkludere et annet møbel, så kan du behandle det som om det var et skap når det kommer til finishen. Dette møbelet kan da tjene som en kontrastseksjon i kjøkkendesignen din.

Umatchede dørtrekk og knotter

Skapdesign eller malingsfarger er ikke de eneste måtene du kan lage et kjøkken som ikke samsvarer. Du kan også bruke forskjellige skapdørtrekk/håndtak og skuffeknotter/håndtak. Å bruke maskinvare som ikke samsvarer, er en rask måte å skape et utseende som ikke samsvarer.

  • Mal treknotter i forskjellige farger eller annenhver knott i en annen farge.
  • Håndtakene kan ikke matche, men i samme metallfamilie, for eksempel forskjellige mønstre i antikk bronse eller et elegant moderne utseende med skinnende krom- eller nikkelfinish.

Bytt noen dører og skuffer

Den kanskje enkleste måten å gi et skaputseende som ikke stemmer overens, er å bytte ut dører og skuffebelegg på eksisterende skap. Du kan omarbeide alle kjøkkenskap og skuffer, eller du foretrekker kanskje å erstatte disse i et tilfeldig mønster.

Få det uoverensstemmende utseendet til å fungere

Det er én designregel som garanterer et vellykket design når man jobber med en mismatch-tilnærming. Pass på at du er konsekvent i designet; selv om ting ikke samsvarer med vilje, bør du likevel nærme deg designstilen med en plan. Konsistens i design oversettes til bevisst hensikt, og dette resulterer i et vellykket design.

Anbefalt: