Vestindia-stil hjemmeinnredning

Innholdsfortegnelse:

Vestindia-stil hjemmeinnredning
Vestindia-stil hjemmeinnredning
Anonim
Vestindia stuedesign
Vestindia stuedesign

Påvirket av det tropiske klimaet så vel som de multinasjonale selskapene som slår seg ned på øyene, handler innredningsstilen i Vestindia om å holde seg kjølig. Mens britiske, franske og nederlandske nybyggere tok med seg litt hjemmeinnredning og møbler, lærte de raskt av lokalbefolkningen hvordan de skulle designe hjem. Dette innebar å lære hvilke tresorter og andre materialer som var best for det fuktige klimaet. Resultatet ble en blandet kolonistil som er kjent som Vestindia.

To essensielle dekorasjoner

To nødvendigheter kreves for å lage alle vestindia-innredninger for å sikre at huseierne nyter en komfortabel livsstil. Livet uten takvifter og myggnetting ville vært uutholdelig.

Takvifter

himmelseng med myggnetting
himmelseng med myggnetting

Noen få andre funksjoner som gjorde livet mer behagelig i tropene inkluderte takvifter dreid med en håndsveiv og laget av bambus, vevd flettet fra sjøgress eller strimler av vevd rotting.

Myggnetting

Myggnetting er et must for enhver komfortabel natts søvn. Dette er drapert over en baldakin eller himmelseng. Hvis du ikke har noen av sengene, kan du lage denne looken med et nett som festes i taket og henges opp fra en liten sirkulær ramme.

Materialer brukt i vestindia-innredning

Handelsrutene var godt etablert før kolonitiden. Vestindia-møbler reflekterte denne eklektiske blandingen av påvirkninger fra andre kulturer, som Kina, India, Afrika, Sørøst-Asia og selvfølgelig Karibia.

Lokale skoger for hus og møbler

På grunn av den høye luftfuktigheten i klimaet, er den vestindiske stilen sterkt avhengig av de lokale skogene som finnes på øyene, som mango, mahogni og teak. Disse treslagene absorberer fuktigheten og lar skogen utvide seg og trekke seg sammen tilsvarende. Håndverkere ble ansatt for å lage møbler med europeiske designstiler.

Inkluder for eksempel disse skogene og vestindia-stilen i et kjøkkenskapdesign.

Bruk av gress, rør, bambus og planter

vevde møbler
vevde møbler

Sisal, rotting og diverse gress, som sjøgress, var bærebjelker i byggingen av boliger og møbler. For eksempel:

  • Sisalmatter dekket mahogni-, teak- og bambusgulv.
  • Rottingmøbler og vevde sjøgresskurver var hverdagsting i et hjem i Vestindia.
  • Det gamle egyptiske designet med siv for å lage kurvmøbler ble satt stor pris på i Vestindia.

Gress ble ofte blandet med tremøblene for å skape unike design.

  • Dette er veldig populære valg i Vestindia for sengegavler og andre møbler.
  • Vevede kurver var en verdifull vare for å frakte alt av avlinger og husholdningstøy, i tillegg til å tjene som nødvendig oppbevaring.
  • Gresset ble også brukt i møblene som stokk for stolseter og -rygger.

Farger, stoffer og vindusbehandlinger

For å gjenskape en autentisk vestindia-innredning, må du inkludere den riktige kombinasjonen av farger, stoff og vindusbehandlinger. Alle disse tre spilte viktige roller i ikke bare estetikk, men skapningskomfort for dette veldig varme og fuktige miljøet.

Vestindias farger

Vestindia-hjemmene ble ofte m alt hvite, off-white eller bleke farger, som grønt, gult og blått. Bleke farger formidlet en følelse av åpenhet, lys og luftighet og m alte fint over stukkaturvegger. De lyse fargene var avgjørende for en følelse av kjølighet i et veldig varmt klima.

Disse lyse fargene tjente også til å oppveie de mørkere tretonene på gulv og møbler. Denne kontrasten mellom lys og mørke skapte en skarp og behagelig stil som roper vestindia-innredningen. Hvis hjemmet ditt ikke har stukkatur, kan du lage fuske stukkaturvegger med forskjellige malingsprodukter.

Mønstre og stoffer som puster

Den lokale bruken av korall- og koboltfarger ble også omfavnet og fremhevet med like strålende og fargerike stoffer. Valg som spenner fra fin silke og chintz til bomull og lin er populære. Blomstermønstre og eksotiske tropiske plantetrykk var spesielt populære valg for møbler, draperier, puter, puter og sengetøy.

Disse to forhandlerne kan ha valg som passer din spesielle smak:

  • Hjemmeinnredningsfirma: Finn tropiske gardiner og kapper samt sengetøy som er fargerikt og stilig.
  • Pauls hjemmemoter: Tropiske mønstre og kystmønstre vises med flere fargerike design som er ideelle for soveromsstiler i Vestindia, sammen med noen dekorative baderomskolleksjoner.

Vindusbehandlinger

Plantasjehjem hadde verandaer eller verandaer for å hjelpe til med å blokkere solen og avkjøle hjemmet. Vinduene er enkle i design og rommene hadde svært høye tak for å fange varmen og forhindre at huset blir overopphetet.

Treskodder ble brukt på utsiden og hengslet på toppen for å gi en vinkel som lot vinden strømme inn gjennom de åpne vinduene samtidig som den varme tropiske solen holdt seg ute. Plantasjeskodder ble også brukt til innvendige vindusbehandlinger, det samme er bambusfarger som er designet for å gi ekstra solblokkering når det er nødvendig.

Møbelvalg for en vestindia-look

Det finnes møbelvalg for hvert rom i hjemmet ditt som vil gi et vestindia-utseende. Noen få møbelprodusenter gir denne stilen sin rett med fantastiske stiler.

Samlinger

  • Tommy Bahama - En av de fremste møbelprodusentene av møbelstiler på øya og i tropene, Tommy Bahama gir Vestindia sin rett med Island Estate og Landara-kolleksjonene.
  • Sligh Furniture - Bal Harbor-kolleksjonen inkluderer møbler for hjemmekontor, spillebord, stoler og en mediekonsoll.
  • West Indies Home Collection - West Indies Home Collection (ligger i Naples, Florida) har tropiske møbelstiler. Bortsett fra bambus, rotting og andre tremøbler, tilbyr butikken også polstrede møbler og vestindiske puter fra fargerike trykk i thailandsk silke og broderte bomulls- og linstoffer. Ta kontakt med firmaet for å få mer informasjon om stykk og bestilling.
  • Capris-møbler - Capris-møbler har Seagrass, Abaca og 695 samlinger av tropiske møbelstiler. De vevde møbelrammene viser frem de fargerike stoffputene og putene.

Individuelle møbler

Det er flere måter å innrede rommene på. Du er ikke begrenset til å kjøpe møbelsamlinger. Bland det sammen med individuelle møbler for å skape større interesse.

  • Sjøgress-hodegavl
  • Mørkfarget bambusdetaljert bryst

Inkorporerer vestindia-funksjoner i alle rom

Det er enkelt å innlemme utseendet til Vest-India i ethvert rom så lenge du holder deg til det grunnleggende om teksturer for tre, gress, tekstiler, vindusbehandlinger og viktigst av alt, farger. Legg til et personlig preg med gjenstander og tilbehør for å gjøre denne stilen virkelig din egen.

Anbefalt: