Hjemmeinnredning i indianerstil

Innholdsfortegnelse:

Hjemmeinnredning i indianerstil
Hjemmeinnredning i indianerstil
Anonim
innfødt amerikansk rominnredning
innfødt amerikansk rominnredning

Indianerinteriørdesign er en fin måte å nærme seg enten et enkeltromsinnredning eller et helt hjem. De kulturelle verdiene til de indianske nasjonene formidles gjennom bruk av symboler og mønstre som finnes i kunst og tekstiler.

Arkitektoniske funksjoner for interiør

En hytte, innredning i sørvestlig eller skogstil med store synlige stokker som brukes til støttesøyler og bjelker, er passende valg for en arkitektonisk tilnærming til å designe et hjem i indianerstil. Adobe-hjem eller veggfinish er også gode valg. Fremhev arkitektoniske trekk eller fremhev følgende i hjemmet ditt for å skape en base for resten av innredningen:

  • Sørvestlig arkitektonisk stil
    Sørvestlig arkitektonisk stil

    Benytt deg av moderne materialer som er lett imitert tre hvis du vil spare penger sammenlignet med å kjøpe ekte tre eller erstatte de nåværende funksjonene dine. Du trenger et høyt tak for å gjøre denne designstilen effektiv. Hvis du arbeider med et mindre rom, bruk mindre skalerte imiterte treelementer for estetisk balanse.

  • Runde rom er spesielt ideelle rom siden disse gjenspeiler hvordan seremonielle sammenkomster ble plassert i tipi (tipp).
  • Adobe-hus ble også bygget av Pueblo-indianerne. Hvis du ikke bor i et Adobe-hjem, kan du bruke gips eller maling for å formidle denne designfunksjonen. Interiørmalingene Riviera, Bousillage Rustique, Intuel og Aura kan fungere bra.
  • Store rom, for eksempel flotte rom som inkluderer kjøkken, spisestue og stue, er perfekte for en indianerlivsstil. Tradisjonelle indianerhjem er åpne og designet for å underholde et stort antall mennesker.

Inkorporerer indianske kulturelementer

Det er noen vanlige elementer som deles av de fleste indianerklaner som kan brukes i denne interiørstilen. En av de beste måtene å bestemme farger, motiver og stil på er med det hellige medisinhjulet. Dette hellige hjulet kan brukes som en guidepost for å sikre at du forblir tro mot den indianske kulturen med spesiell oppmerksomhet til de fire retningene, elementene, totemdyrene, plantelivet og andre aspekter.

Medicin Wheel Eksempel som Interior Design Guidepost

Medisinhjulet, eller Sacred Hoop, representerer de fire retningene som anses som hellige og brukes til helbredelser og helse, ifølge U. S. Library of Medicine's Native Voices Exhibition. Hjulet viser de fire retningene nord, sør, øst og vest. Hver retning er knyttet til en bestemt farge, planteliv, totemdyr, element, årstid og attributt.

Mesa Creative Arts uttaler at "Det er ingen 'riktig måte' å bygge et medisinhjul på". Ulike klaner bruker forskjellige farger, totemdyr, hellige planter, elementer og andre egenskaper for de fire retningene.

Nedenfor er en representasjon av flere medisinhjul som skal brukes som et eksempel på veiledning. Eiendommene ble hovedsakelig valgt fra de som er oppført med Native Voices Exhibition, Mesa Creative Arts og andre. Hvis medisinhjulet ditt er annerledes, følg de samme prinsippene som er beskrevet nedenfor.

Eksempel på medisinhjulegenskaper

Egenskaper Nord Sør Øst Vest
Farge Hvit Rød Gul Svart
Planteliv Cedar Sweetgrass Tobakk Sage
Totem Animal Buffalo Ulv Eagle Bear
Element Air Vann Brann Earth
Sesong Vinter Sommer Vår Høst
Attributt Mental Følelsesmessig Åndelig Fysisk

Ideer for bruk av medisinhjul i interiørdesign

Når du har bestemt de fire retningene til hjemmet ditt, kan du bruke dem til å velge farger og andre egenskaper for hjemmet ditt. Forslagene nedenfor er basert på eksempelsamlingen brukt ovenfor.

North Room

Design et nordrom for å gjenspeile egenskapene som er tildelt Medisinhjulet. Du er ikke begrenset til disse, men de er et utmerket utgangspunkt.

  • Farge: Den fremtredende fargen for denne romretningen er hvit. Legg til to aksentfarger for å gi dybde til rommet ditt, for eksempel brun (bøffelfarge) og grønn (cederfarge).
  • Stor hornskål
    Stor hornskål

    Totem dyre- og planteliv: Totemdyret bøffel og tildelt planteliv av sedertre kan finnes i designmotiver for malerier, kunst, puter, tepper, sengetøy, dekorative skåler, og skulpturer.

  • Element: Luftelementet kan formidles med en vindklokke med bøffeldesign for å reflektere elementet.
  • Sesong: For å fange følelsen av vinter, velg et hvitt shag-teppe, hvite kunstgjenstander og malerier, eller gjenstander fra vinterscener. Drapere et par ikoniske kast over en sofa eller seng.
  • Attributt: Legg til en buet trebokhylle fylt med bøker for å fullføre diagrammet for denne retningen. Sørg for å inkludere bøker om indiansk historie.

Sørrom

For et sørrom velg teksturer, farger, kunst og møbler for å formidle disse egenskapene. Pass på å velge indianermønstre og stiler.

  • Rødt indiansk hengende teppe
    Rødt indiansk hengende teppe

    Farge:Den fremtredende fargen for dette rommet er rød. Legg til to aksentfarger for å gi dybde til rommet ditt, for eksempel grønn, lysebrun (søtt gress) og grå, eller hvit og brun (ulv).

  • Totem dyre- og planteliv: Totemdyrulven og tildelt planteliv av sweetgrass kan brukes som designmotiver for stoffer og gjenstander. En ulveskulptur eller statue eller serie med foto/malerier er et godt valg for aksentstykker. Sweetgrass og annet gress brukes til å veve kurver, så husk å inkludere en fin samling håndvevde kurver med dekorative mønstre
  • Element: Vannelementet kan brukes i bilder eller malerier. Det kan være lurt å plassere et relatert vannelement i dette rommet.
  • Sesong: For å fange følelsen av sommer, legg til blomsteroppsatser, fargerike sommerfarger for møbeltrekk og gardiner. Bruk fargerike indianske tepper i tradisjonell design.
  • Attribut: Legg til en samling med innrammet kunst og bilder som skildrer livets emosjonelle natur. Bilder av fulle regalier stammekostymer samt kunstgjenstander, for eksempel en hodeplagg rekreasjon. Legg til familiebildene dine i dette rommet ved hjelp av rammer med indianermotiver.

Østrom

Design for et rom i østlig retning gir deg mange forskjellige valg for farger og mønsterstiler.

  • Fargerike sørvestlige puter
    Fargerike sørvestlige puter

    Farge:Den fremtredende fargen for dette rommet er gul. For de to andre hovedfargene bruk grønn og brun (tobakk) eller gå med svart/brun og hvit (ørn).

  • Totem dyre- og planteliv: Totemdyrsørnen og tildelt planteliv av tobakk gir interessante kunstobjekter og motivideer. Velg et maleri eller en unik ørndanserskulptur. Bruk fjærmønstre i valg av putestoff. Et gult blomsterarrangement, tobakksfarget teppe vil lyse opp ethvert rom. Tremøbler i en fyldig tobakksfarge blir midtpunktet i en stuedesign.
  • Element: Ildelementet (symbolet på sol) kan introduseres via en peis med en mantel for å vise noen av disse totemdyrekunstobjektene. Bruk brannsymbolet i ulike designvalg, for eksempel en solminneboks. En tradisjonell pipe kan henges på veggen eller plasseres på et stativ for visning.
  • Sesong: Våren er sesongen for fornyelse, så pass på å legge til elementer i designet som fornyer, for eksempel planteliv og blomster som har betydning for indianere.
  • Attributt: Bruk et månemandala veggdekor eller heng en drømmefanger for å representere den åndelige naturen til denne retningen. Bilder, malerier eller faktiske kunstneriske seremonielle gjenstander som brukes i ulike åndelige seremonier av indianerlivet kan plasseres i dette rommet.

Vestrom

Du kan legge til flere ikoniske deler til den eksisterende innredningen din hvis du ikke ønsker å foreta en fullstendig ombygging av rommet. Du kan fortsatt nyte effekten av indiansk stil med bare noen få tilbehør.

  • Farge: Den fremtredende fargen for dette rommet er svart. Du kan legge til brun (bjørn) og grønn eller blågrønn (salvie). Hvis du ønsker å legge til en annen farge, gå med en maisgul eller brannrød.
  • Totem Dyre- og planteliv: Totemdyrbjørnen er et morsomt tillegg til enhver innredning som dekorative gjenstander, spesielt de som har skog eller rustikk tema. Disse to stilene egner seg til indiansk interiør. Salvie blir ofte brent i hellige seremonier. Plasser en smusspinne i en keramisk smusskål på et bord, mantel eller nattbord.
  • Indiansk keramikk
    Indiansk keramikk

    Element:Jordelementet finnes i dekorativ indiansk keramikk. Tilsett forskjellige tørkede gress i pottene og urnene for et dekorativt preg. Lag en nysgjerrig utstilling av keramikk eller vis frem en samling på et bord, en bokhylle eller en peis.

  • Sesong: Høsten er en høsttid. Sørøst Cherokee var bønder og fiskere. De visste hvordan de skulle forberede seg til høsten. Legg til høstfarger med tørkede ører av fargerik mais, maiskrans eller pute og diverse indiansk håndverk for å formidle denne ferdigheten.
  • Attributt: Denne retningen tilskrives å være sprek og sterk. Legg til utskjæringer av indianere eller malerier av jaktfester eller en visning av pilspisser og forskjellige våpen.

Ideelle møbelstiler

Møbelstilene som passer best for indianerinnredninger reflekterer de arkitektoniske stilene til Old Spanish Mission, Southwest, Meksikansk, rustikk hytte og skog. Hent stykker fra følgende forhandlere for å lage en hel romgruppering eller legge til dine nåværende møbler:

  • Hacienda-stil: Legg til antikke møbler i gammel spansk misjonsstil til rommene for et snev av historie.
  • Lone Star Western Innredning: Mange av disse vestlige møbeldesignene kan brukes i et hjem i indianerstil.
  • Great Southwest Furniture Design, Inc.: Du kan oppnå en autentisk Southwest-stil med disse møblene og tilbehøret.
  • El Paso Saddleblanket Co., Inc.: Denne 2-acre store butikken har alt mulig for en sørvestlig/vestlig innredning.
  • Tres Amigos-møbler: Gå for et meksikansk og rustikk utseende med spesiell stil og appell for en spisestue, soverom, kontor og andre rom.
  • Svartskogsdekor: Dette selskapet har flere stiler av rustikke møbler og hyttemøbler for stuer, soverom og spiserom, sammen med aksentmøbler og veggkunst.
  • Rocky Mountain Hytteinnredning: Velg mellom rustikke møbelstiler med hår-på-skinn-trekk, gyngestoler med skinn og mer.
  • Woodland Creek-møbler: Du kan finne flere unike tremøbler og andre design for hvert rom.

Ytterligere indianersymboler og motiver

Bortsett fra å bruke fargehjulet til å bestemme ulike designelementer, kan du også bruke et medisinhjul som henger i et soverom, hule eller et annet rom. Vis et medisinhjul over en peis eller over en sofa. Dette er bare ett av de mange symbolene du kan bruke for å lage en indianerinnredning.

Andre symboler og motiver du kan bruke i din indianerinnredning inkluderer:

  • Symbolsk skilpaddestatue
    Symbolsk skilpaddestatue

    Skilpadder er et hellig symbol som fort alt i tradisjonen for muntlig historie. Etter flommen skapte Den Store Ånd Nord-Amerika (Turtle Island) på baksiden av skilpadden.

  • Sirkelformer representerer jorden og kan fremheves med ulike designelementer, for eksempel runde bord, tepper, kunstgjenstander og stoffmønstre. Du kan gjenskape denne formen med en buet sofa og halvsirkelstoler for å lage en stueoppsett.
  • Sandmalerier brukes i Navajo-helbredelsesseremonier og kan ta dager å lage av medisinmannen eller sjamanen.
  • Trommer spiller en viktig rolle i indianske seremonier og er et åndelig verktøy som håndteres med ærbødighet.
  • Tordenfuglen forbindes ofte med krigssymbolikk, men er også et symbol på beskyttelse, styrke og målbevisst ånd. Den finnes i indiansk kunst og tekstiler.
  • Geometriske mønstre er vanlige i indianerkunst og tekstiler.

Native American Design Choices

Det er ubegrensede valg når det gjelder å inkorporere indianerkunst og tekstiler i hjemmeinnredningen. Ta deg tid til å søke etter autentiske kopier eller invester i antikke gjenstander for å fullføre hjemmedesignet ditt.

Anbefalt: