Brandy Alexander Recipes: The Classic and Making It a Shake

Innholdsfortegnelse:

Brandy Alexander Recipes: The Classic and Making It a Shake
Brandy Alexander Recipes: The Classic and Making It a Shake
Anonim
Den klassiske Brandy Alexander
Den klassiske Brandy Alexander

Dessertcocktailer er en overbærende måte å tilfredsstille søtsuget uten å gjøre kvelden for full. Du tenker kanskje på espresso eller sjokolademartini først, men en brandy Alexander er like deilig. Servert rett opp eller frosset, vurder å blande en av disse neste gang.

Brandy Alexander

Brandy Alexander
Brandy Alexander

Historien til denne drinken kan være skummel, men heldigvis er det ikke noe mysterium om hvordan man skal riste opp denne lekre klassikeren.

Ingredienser

  • 1½ unse konjakk
  • 1¼ unse mørk crème de cacao
  • 1¼ unse krem
  • Ice
  • Revet muskatnøtt til pynt

Instruksjoner

  1. Chill et martini glass eller coupe.
  2. I en cocktailshaker, tilsett is, konjakk, mørk crème de cacao og fløte.
  3. Rist for å slappe av.
  4. Sil over i et avkjølt glass.
  5. Pynt med revet muskatnøtt.

Frozen Brandy Alexander

Frossen Brandy Alexander
Frossen Brandy Alexander

Nyt klassikeren, men i en deilig og kald blandingsform.

Ingredienser

  • 1½ kopper vaniljeis
  • 1½ unse konjakk
  • 1½ unser crème de cacao
  • Pisket krem og revet muskatnøtt til pynt

Instruksjoner

  1. I en blender, tilsett vaniljeis, konjakk og crème de cacao.
  2. Bland til jevn.
  3. Hell i steinglass.
  4. Pynt med pisket krem og revet muskatnøtt.

History of the Brandy Alexander

Loren bak konjakken Alexander er historie og variert. Bare basert på rykter, sier noen at den oppsto i 1922 ved det kongelige bryllupet til prinsesse Mary, tanten til dronning Elizabeth II. En dramatiker og dramakritiker, Alexander Woollcott, hevder at han er navnebroren. Andre hevder at navnet skyldes en russisk tsar, Alexander II. Noen få hvisking fortsetter at opprinnelsen og kilden kommer fra Troy Alexander, en bartender som pisket opp en hvitfarget cocktail for å servere på et middagsselskap til ære for Phoebe Snow, en velkjent reklamekarakter fra begynnelsen av 1900-tallet.

I dag er det bare to Brandy Alexander-fakta fra dens historie som kan verifiseres: oppskriften dukket først opp på trykk rundt 1916, og etter å ha prøvd den første gang nøt John Lennon drinken nok til å gi den en entusiastisk sammenligning med en milkshake.

Beste konjakk for Brandy Alexander

Mens konjakken Alexander er sprit-forward, trenger du ikke å øse med dekadente, dyre flasker for å nyte denne cocktailen. Tenk på en konjakk som er glatt, med toner av vanilje eller karamell som komplement til crème de cacao og fløte.

  • Argonaut Fat Thumb drives av noter av ristet eik, muskatnøtt og vanilje som ville være en utmerket cocktail.
  • Fundador Brandy har en litt mer nøtteaktig smak, noe som gjør den til en flott kombinasjon med revet muskatgarnityr.
  • Deau Cognac VS har en mer subtil vaniljesmak, men en silkemyk kropp.

Pynt

Revet muskatnøtt
Revet muskatnøtt

Som mange dessertcocktailer er det rom for variasjoner og endringer for å passe personlige preferanser. Det tradisjonelle garnityret er revet muskatnøtt, enten drysset direkte på drinken eller brukt til å lage et design eller mønster. Hvis muskatnøtt ikke er noe for deg, er revet kanel også et alternativ.

For en mer uvanlig tilnærming, vurder et sitruspreg med appelsinskall eller dehydrert hjul. Skallet tilfører et subtilt skjær av sitrusskall og lyshet, mens det dehydrerte appelsinhjulet øker den visuelle appellen. Andre atypiske garnityrvalg inkluderer en kanelstang, en sjokoladesirupsvirvel eller sjokoladespon. For å virkelig trappe opp garnityret, dypp kanten i smeltet sjokolade, la den avkjøles og stivne før servering.

En skål for Alexander

Til tross for den notorisk mystiske historien til konjakken Alexander, er det en cocktail som er vel verdt å nippe til. Selv om det er treg til å dukke opp etter middagen, og lever i skyggen av andre dessertmartinier, er det en velsmakende drink. Hvis du vil ha en ny slurk etter middagen, vurder å piske opp en brandy Alexander-oppskrift eller kanskje en av de andre deilige konjakk-drikkene du ikke har prøvd ennå.

Anbefalt: