Foreldre-barn Icebreaker-spill for å starte familiebegivenheter på en morsom måte

Innholdsfortegnelse:

Foreldre-barn Icebreaker-spill for å starte familiebegivenheter på en morsom måte
Foreldre-barn Icebreaker-spill for å starte familiebegivenheter på en morsom måte
Anonim
Dansende foreldre og småbarn
Dansende foreldre og småbarn

Hvis du har et kommende foreldre-barn familiebegivenhet, for eksempel en campingtur, brunsj med storfamilien eller en grillfest, varm opp gjengen med en morsom isbryteraktivitet. Disse spillene fremmer gruppedeltakelse og gir familier en sjanse til å bli bedre kjent med hverandre. Velg mellom flere typer foreldre-barn-isbryterspill som barn, tenåringer, unge voksne og foreldre alle vil like.

Bli kjent med deg

Før arrangementet, be foreldrene og barna (unge eller voksne) fylle ut et spørreskjema om hverandre. På arrangementet leste de svarene høyt for gruppen. Noen eksempler på spørsmål inkluderer: "Hva er favorittbutikken til dine foreldre/barn?" og "Hva er foreldrenes favoritt ting å gjøre hjemme?" Små barns svar på disse isbryterspørsmålene kan være veldig underholdende. Hvis arrangementet består av tenåringer og deres foreldre, kan du stille mer avanserte spørsmål for å lære noe nytt om hverandre. Spør for eksempel foreldrene: "Hvem er tenåringens favorittmusiker?" og "Hvilket land drømmer tenåringen din om å besøke?" Spør tenåringene: "Hva er favoritthøytiden (eller årstiden) til foreldrene dine?" eller "Hva ville foreldrene dine bli når de ble store?"

Eggkast

Eggkastingen er et fysisk spill som er perfekt for et utendørs foreldre-barn-arrangement, for eksempel en piknik. Still opp foreldrene og barna mot hverandre i parallelle rader. De starter med å stå bare en fot fra hverandre og rygger opp et trinn etter å ha ført egget frem og tilbake. Det vinnende foreldre-barn-laget er det som kan kaste egget lengst frem og tilbake uten å bryte det ved et uhell.

kjente mødre

Hvis arrangementet ditt har mødre med barna sine, spill en isbryter om kjente mødre. De berømte mødrene kan være ekte eller fiktive og kan inkludere kjente kvinner som Mother Teresa eller karakterer som Mother Goose. Skriv ned navnene til mødrene på små notatkort. Tape kortene til deltakernes rygg uten å fortelle dem hvem de har. De må be de andre deltakerne gi dem ledetråder om navnet på ryggen for å fastslå identiteten deres.

Voksne og barn spiller spill
Voksne og barn spiller spill

Pass ballen

Dette spillet krever små grupper med mennesker. Hvis du har en stor gruppe foreldre og barn, del gruppen opp i mindre, mer håndterbare grupper. Hver gruppe får en stor badeball. Badeballen har tonnevis med generelle "bli kjent med deg" -spørsmål skrevet på den. Eksempler på spørsmål kan omfatte:

  • Hva er favorittsporten din?
  • Hvor ble du født?
  • Hvor var favorittferien din?
  • Hvem var favorittlæreren din?
  • Hva er din favoritt og minst favorittmat?

Barn og foreldre kaster ballen til folk i gruppen deres. Personen som fanger ballen svarer på spørsmålet som er nærmest til høyre eller venstre tommel (avhengig av hvilken tommel som avgjøres). Selv små barn som ennå ikke kan lese dyktig kan få hjelp av voksne i gruppen og svare på de generelle spørsmålene.

Handfull godteri

Når foreldre og barn først får plass på arrangementet, legg rundt en bolle med små godterier som M&M's. Be gruppen ta en håndfull, men vent med å spise godteriet til du får ytterligere instruksjoner. Etter at bollen har blitt sendt rundt i rommet, fortell dem at de må oppgi ett faktum om foreldre/barn for hver godteri i hendene. Eksempler på fakta kan inkludere: "Min far er regnskapsfører", eller "Datteren min spiller fløyte." Deltakere som tok en stor håndfull godteri må oppgi masse fakta, så det kan være morsomt for de andre deltakerne. Hvis arrangementet er utendørs, for eksempel en foreldre-barn campout eller en familiegjenforening retrett, send rundt toalettpapir i stedet. Fortell alle: "Ta så mye du trenger" for å starte spillet. Deltakerne må oppgi ett fakta per kvadrat toalettpapir.

Hender til barn som tar flerfargede sjokoladegodterier fra bollen
Hender til barn som tar flerfargede sjokoladegodterier fra bollen

Animal Mama and Baby Game

Alle i forsamlingen din får en tilfeldig lapp. På hver lapp står navnet på et mordyr eller et babydyr. Eksempler på dyreforeldre-barn-par kan omfatte:

  • Gås og gåsling
  • And og andunge
  • Bjørn og unge
  • Rev og kit

Personene i gruppen må da bevege seg rundt og lete etter deres matchende dyr. Når alle har funnet foreldre- eller barnedyret som parer seg med dem, hilser de på hverandre og sier hei.

Line It Up

Del opp samlingen din i grupper på seks. Sørg for å inkludere en blanding av voksne og barn. Hver gruppe tildeler en innringer. Den som ringer ringer så ut ordre om å stille opp! De kan velge å fortelle gruppen sin:

  • Sett opp fra korteste til høyeste
  • Sett opp fra yngste til eldste
  • Oppstill i alfabetisk rekkefølge
  • Sett opp etter bursdagsmåned (med 1. januar som starten på bursdagene)
  • Sett opp fra personen med kortest hår til lengste hår

Folkene som spiller må kommunisere med hverandre mens de finner ut hvordan de skal utforme linjene via instruksjonene de får.

Familien stilte opp kortest til høyeste, yngste gutten ser over skulderen på resten av familien
Familien stilte opp kortest til høyeste, yngste gutten ser over skulderen på resten av familien

To sannheter og en løgn

Gjør deg klar for fnising og smil. To sannheter og en løgn er et flott isbrytende spill å spille med eldre barn og voksne. Alle samles og bytter på å dele to sannheter om seg selv, samt én løgn. Folk stemmer på det de tror er løgnen. Når et barn tar en vending med to sannheter og en løgn, er det barnets forelder automatisk ute, da de lett vil kunne oppdage løgnen. Dette er en fin måte å lære interessante fakta om menneskene i familien din.

Velge isbryteren

Å samles i større grupper kan noen ganger føles upersonlig. Å spille enkle, morsomme isbryterspill og -aktiviteter er en utmerket måte å knytte bånd på og ha mer personlige samtaler og interaksjoner.

Anbefalt: