Langtidseffekter av jordforurensning

Innholdsfortegnelse:

Langtidseffekter av jordforurensning
Langtidseffekter av jordforurensning
Anonim
Bilde
Bilde
ekspert sjekket
ekspert sjekket

Langtidseffektene av jordforurensning er mange og kan være vanskelige å håndtere, avhengig av forurensningens art.

Hvordan jord blir forurenset

Jord er et slags økosystem for seg selv, og det er relativt følsomt for fremmedlegemer som påføres det. Det er bra for oss i tilfelle vi ønsker å legge til jordforurensning, gjødsel og kompost for å gjøre jorden sunnere, men ikke så bra når det gjelder jordforurensning.

Det er mange forskjellige måter jord kan bli forurenset på, for eksempel:

  • Siver fra et deponi
  • Utslipp av industriavfall i jorda
  • Perkolering av forurenset vann i jorda
  • Ruptur av underjordiske lagertanker
  • Overflødig bruk av plantevernmidler, ugressmidler eller gjødsel
  • Siver av fast avfall

De vanligste kjemikaliene som er involvert i å forårsake jordforurensning er:

  • Petroleumshydrokarboner
  • Tungmetaller
  • Pesticider
  • Løsemidler

Jordforurensning skjer når disse kjemikaliene fester seg til jorda, enten ved å bli sølt direkte på jorda eller ved kontakt med jord som allerede er forurenset.

Når verden blir mer industrialisert, blir de langsiktige effektene av jordforurensning mer av et problem over hele verden. Det antas at hele 150 millioner miles av Kinas jordbruksland er forurenset.

Problemer med jordforurensning

Selv når jord ikke brukes til mat, kan spørsmålet om forurensning være et helseproblem. Dette er spesielt tilfelle når den jorda finnes i parker, nabolag eller andre steder der folk tilbringer tid.

Helseeffekter vil være forskjellige avhengig av hva slags forurensning som er i jorda. Det kan variere fra utviklingsproblemer, for eksempel hos barn som er utsatt for bly, til kreft fra krom og noen kjemikalier som finnes i gjødsel, enten disse kjemikaliene fortsatt brukes eller har vært forbudt, men fortsatt finnes i jorda.

Noen jordforurensninger øker risikoen for leukemi, mens andre kan føre til nyreskader, leverproblemer og endringer i sentralnervesystemet.

Dette er bare de langsiktige effektene av jordforurensning. På kort sikt kan eksponering for kjemikalier i jorda føre til hodepine, kvalme, tretthet og hudutslett på eksponeringsstedet.

Langsiktige miljøeffekter av jordforurensning

Når det kommer til selve miljøet, er belastningen av forurenset jord enda mer alvorlig. Jord som har blitt forurenset bør ikke lenger brukes til å dyrke mat, fordi kjemikaliene kan sive seg inn i maten og skade folk som spiser den.

Hvis forurenset jord brukes til å dyrke mat, vil jorden vanligvis gi lavere avlinger enn den ville gjort hvis den ikke var forurenset. Dette kan igjen forårsake enda mer skade fordi mangel på planter i jorda vil føre til mer erosjon, og spre forurensningene til land som kanskje ikke har vært tilsmusset før.

I tillegg vil forurensningene endre sammensetningen av jorda og typene mikroorganismer som vil leve i den. Hvis enkelte organismer dør ut i området, vil de større rovdyrene også måtte flytte bort eller dø fordi de har mistet matforsyningen. Dermed er det mulig for jordforurensning å endre hele økosystemer.

Håndtere jordforurensning

Det er noen måter å få jord tilbake til sin uberørte tilstand eller å fjerne den ødelagte jorda slik at jorden kan brukes til jordbruk igjen. Forurenset jord kan transporteres til et sted hvor mennesker ikke vil bli eksponert for kjemikaliene, eller jorda kan luftes for å fjerne noen av kjemikaliene (som kan legge til problemet med luftforurensning hvis kjemikaliene kan slippes ut i luften).

Andre alternativer inkluderer det som er kjent som bioremidiering, der mikroorganismer brukes til å konsumere de forurensningsfremkallende forbindelsene, samt elektromekaniske systemer for utvinning av kjemikalier, og inneslutning av kjemikalier ved å asf altere det forurensede området.

Ingen av disse er en ideell løsning. Å forhindre forurensning i utgangspunktet er den beste veien å gå. Det vil ikke eliminere alle potensielle forurensningsproblemer, men å velge å dyrke økologisk er en god måte å beskytte jorda (og deg selv) mot kjemikalier som finnes i plantevernmidler og andre vanlige hagekjemikalier.