Morsomme og enkle frivillige ideer og muligheter

Innholdsfortegnelse:

Morsomme og enkle frivillige ideer og muligheter
Morsomme og enkle frivillige ideer og muligheter
Anonim
Frivillig kvinne holder en utklippstavle
Frivillig kvinne holder en utklippstavle

Frivillig arbeid for en sak du brenner for kan ha mange personlige og profesjonelle fordeler. Noen ganger har folk vanskelig for å komme i gang fordi de ikke aner de mange mulighetene som finnes. Enten du er pensjonist, voksen, ungdom eller barn, er det mange morsomme alternativer å utforske for å gjøre en forskjell i samfunnet ditt.

Kreative måter å jobbe frivillig på

Det finnes alltid tradisjonelle måter å jobbe frivillig på i alle lokalsamfunn, fra å hjelpe til på det lokale hjemløsemottaket til å tjene i en kirkekomité eller veilede en ungdomsgruppe. Hvis du ser etter noe annerledes, her er noen kreative ideer om frivillig arbeid:

Blind triatlet og guide som går på bane
Blind triatlet og guide som går på bane
  • Liker du å løpe? United in Stride og Achilles International er to organisasjoner som parer løpere med mennesker med funksjonshemming. Dere deltar sammen på vanlige treningsøkter og konkurrerer etter hvert i løp som 5Ks og maraton.
  • Hvis du liker friluftsliv og bevaring, har de fleste nasjonalparker frivillige programmer. Noen krever spesielle ferdigheter, mens andre er åpne for alle som er 18 år eller eldre.
  • Hold en produktkjøring for et krisesenter, for eksempel personlig hygieneprodukter for kvinner, tannkrem og børster, sjampo, såpe og mer. Krisesentre for voksne og familier kan alltid bruke disse forsyningene.
  • Hold en innsamlingsaksjon på din lokale favorittrestaurant eller bar, for eksempel en triviakveld eller en kjøttauksjon. Inviter vennene dine til å delta og ha det gøy mens du samler inn penger til en god sak.
  • Kjør en innsamlingsaksjon som involverer gruppespill som Bunco, bingo eller en "buildathon" ved hjelp av Legos.
  • Hvis du er mekanisk tilbøyelig, kontakt en organisasjon som hjelper mennesker med funksjonshemminger og tilbyr å reparere og vedlikeholde rullestoler for deres klientell.
  • Undervisning er en fantastisk måte å være frivillig på. Hvis du har en ferdighet og er en fagekspert, bør du vurdere å undervise gratis klasser. Mulige arenaer inkluderer opplæring av frivillige til å trene hunder på et dyreinternat, lære eldre å bruke sosiale medier på et eldresenter, eller lære yngre barn på ungdomssentre en rekke akademiske og livsmestringsemner.
  • Hvis du har Marie Kondo-feilen, gå gjennom alle klesskapene dine og gi en stor donasjon av klær til ditt lokale krisesenter eller Dress for Success-programmet. Fortell vennene dine at du også vil samle klærne deres for å gi én stor donasjon.
  • Hvis du er kunstnerisk, tilby å male et veggmaleri på en lokal bedrift eller et parkområde. Engasjer andre kunstneriske venner hvis du har dem til å forskjønne et område med maling, mosaikk og andre medier.
  • Start en hage med noen andre lokale frivillige. Maten du dyrker kan enten gå til en matbank eller krisesenter for måltider for beboerne, eller du kan selge innhøstingen på et bondemarked og donere inntektene til en veldedig organisasjon.
  • Hvis du er dyktig på sosiale medier, finn en lokal ideell organisasjon som trenger hjelp til å opprette eller vedlikeholde en Facebook-, Instagram-, Twitter-, YouTube- eller Pinterest-konto.

Barnevennlige frivillige ideer

Det er ofte vanskeligere å finne frivillige muligheter for yngre barn og tenåringer, da mange veldedige organisasjoner må ha aldersgrenser av forsikrings- og sikkerhetsmessige årsaker. Det er fortsatt mange måter barn kan lære å støtte samfunnet på.

Ung jente holder garasjesalg for veldedighet
Ung jente holder garasjesalg for veldedighet
  • Få barna dine til å delta i et garasjesalg med alle inntektene til en veldedig organisasjon, skolen deres eller en speider- eller jentespeidertropp. Barn kan hjelpe til med å samle varene, prise dem, henge opp flyers i nabolaget og "bemanne" salget.
  • Engasjer barna og tenåringene dine i en strandryddedag. Du kan gjøre en organisert gjennom Ocean Conservancy's Coastal Cleanup-program, eller ordne en på egen hånd.
  • Det er mange lokale pensjonister som trenger frivillige til å undervise i klasser, gi underholdning og ganske enkelt sitte og snakke med beboerne. Selv om noen kanskje ikke tillater frivillige under 18 år, er det fasiliteter som tar imot modne ungdommer. De kan få en fantastisk opplevelse ved å snakke med eldre beboere, spille brettspill og lære om livene deres samtidig som de hjelper til med å lindre ensomhet.
  • Hvert nabolag har innbyggere som kan trenge ekstra hjelp rundt huset på grunn av mobilitetsproblemer, for eksempel eldre eller personer med funksjonshemming, eller til og med en travel alenemor med små barn. Barn og tenåringer kan frivillig måke snø, klippe plener, rake løv og gjøre andre lette vedlikeholdsoppgaver til naboer som virkelig vil sette pris på hjelpen.
  • Ungdommer kan også frivillig være barnevakt for par i nabolaget, slik at de kan ha en pause fra omgang med barn og løpe ærend eller til og med ha en datekveld.
  • Oppmuntre barn og tenåringer som utmerker seg i visse emner til frivillig å undervise sine medstudenter eller yngre studenter i akademiske fag.
  • En morsom måte for elever å lære ordforråd og hjelpe andre på er å bruke Freerice-nettstedet. Hver gang du tester deg selv på ordforråd, donerer organisasjonen 10 riskorn til fattige familier internasjon alt.
  • Barn kan samarbeide med foreldrene sine for å skrive brev og forberede omsorgspakker for soldater stasjonert i utlandet. De kan også "adoptere en soldat" og lyse opp noens dag.
  • Kontakt lokale sykehjem og bosteder for å organisere frivillige ferieutflukter. Gi dem et tre og alt tilbehør for å muntre opp beboerne.
  • The Box Project hjelper fattige familier i landlige samfunn. En familie kan komme sammen og sponse en trengende familie ved å skrive oppmuntrende notater og sende en boks med grunnleggende forsyninger hver måned. Dette er en utmerket måte å lære barn om medfølelse for andre.

Frivillige muligheter for seniorer

Eldre voksne har en tendens til å melde seg frivillig i høyere antall ettersom de har mer tid med pensjonisttilværelsen. Seniorer vil glede seg over disse frivillige mulighetene:

Senior mann som veileder en student
Senior mann som veileder en student
  • Uplift er en organisasjon som trener frivillige til å kose og holde på spedbarn født av narkomane foreldre. Disse øktene kan faktisk hjelpe spedbarnet med å håndtere ubehaget ved abstinenssymptomer. Programmet har noen få deltakende sykehus nasjon alt.
  • Vurder å veilede og trene et barneidrettslag. Du kan gi yngre barn din mange års erfaring og veiledning og lære dem spillet uten å måtte konkurrere fysisk selv.
  • " Adoptere" et barnebarn fra en trengende lavinntektsfamilie ved å hjelpe til med barnevakt, veiledning og ta dem med ut til parker, biblioteker og andre pedagogiske aktiviteter.
  • Bli mentor i en organisasjon som Big Brothers Big Sisters eller led en speidergruppe.
  • Det er mange frivillige muligheter du kan gjøre for hjemmet som passer godt til en seniors livsstil. Du kan for eksempel bruke strikkeferdigheter til å lage tepper for veldedige organisasjoner som Warm Up America og Binky Patrol. Eller skriv inspirerende kort og notater til personer som lider av cellegift som trenger emosjonell støtte.
  • Det er tonnevis av muligheter ved museer, historiske samfunn, dyrehager og andre organisasjoner for å tjene som frivillige dosenter og reiseledere. Du får dele kunnskapen din og møte mennesker i alle aldre.
  • Finn et lok alt leseferdighetsprogram som trenger frivillige for å hjelpe til med å lære voksne å lese eller å lære engelsk som andrespråk.
  • Hvis du liker politikk, meld deg frivillig til å jobbe med en kampanje. Du kan velge mellom lokale løp gjennom statlige og føderale kampanjer og melde deg frivillig til å samle underskrifter, jobbe i telefonbankene og delta i stevner.
  • Snakker du mer enn ett språk? Det er mange frivillige muligheter som krever at folk oversetter, enten det er personlig eller gjør oversettelser på nettet. Du kan søke på Volunteer Match-nettstedet etter stillinger over hele landet.
  • Bli styremedlem! Frivillige tenker ofte ikke på disse verdifulle stillingene som alternativer, men styremedlemmer spiller en avgjørende rolle. Seniorer har et vell av erfaring og fritid til å bli en effektiv tilstedeværelse på et brett.

Bedriftsfrivillige ideer

Hvis du jobber for et selskap som er ivrig etter å vise sin støtte til samfunnet deres, er frivillig arbeid som et team en utmerket måte å gi tilbake og bygge mer kameratskap på.

Byggefrivillige bygger et hus
Byggefrivillige bygger et hus
  • Bedriften din kan delta i et nasjonalpark Adopt-a-Trail-program som krever fire besøk i året for å rydde sporet for søppel og utføre generelt vedlikehold.
  • Opprett en bedriftsomfattende matstasjon for din lokale matbank. Du kan samle ikke bare mat, men også matlagingsutstyr og redskaper, kjæledyrmat og retter, og personlige produkter som såpe.
  • En annen bedriftsomfattende aktivitet kan være å arrangere en lekekjøring for barn i krisesentre. Dette kan være spesielt viktig i vinterferien.
  • Organiser en blodtur og gjør det morsomt ved å holde en konkurranse med dine medarbeidere.
  • " Adoptere" en lokal lekeplass i et underbetjent område og pusse opp og male lekeapparater og benker og plante blomster. Det er mange ting du kan gjøre for å forskjønne en park og forbedre tilbudene for barn for å gjøre den tryggere og morsommere.
  • Delta som gruppe i et lok alt eller «e-mentor»-program for videregående elever. Hver ansatt kan ansette en student, og dere kan gi gjensidig støtte og tilbakemelding til hverandre på fremgangen deres med menteene.
  • Bedriften din kan også komme sammen og sponse et helt klasserom gjennom DonorsChoose.org.
  • Kontakt en lokal veldedig organisasjon og tilby å planlegge et helt arrangement for dem. Mange små veldedige organisasjoner sliter med å holde innsamlingsarrangementer som 5Ks, stille auksjoner og mer på grunn av mangel på ansatte og midler.
  • Mange store veldedige organisasjoner som Habitat for Humanity tillater regelmessig bedrifter å gjøre en "frivillig dag" med prosjekter. I stedet for å gå med veldedige organisasjoner som har mye oppmerksomhet, kan du kontakte din lokale United Way og kirke for å spørre om trengende veldedige organisasjoner som er mindre kjente og som vil være begeistret over å få personalet til å lære mer om dem og hjelpe dem med et prosjekt.
  • Kontakt et lok alt barnesykehus og eldresenter og finn ut om de vil nyte litt underholdning. Personalet ditt kan gå sammen for å gjøre morsomme ting som å fremføre sketsjer, spille musikk eller bruke andre talenter du har som sang, magi, sjonglering eller dans.

Morsomme måter å jobbe frivillig med dyr på

Frivillig arbeid med dyr er en populær måte å gi tilbake på. Selv om ikke alle kan jobbe direkte med dyr på grunn av tid, mobilitet eller andre problemer, er det fortsatt mange måter å hjelpe dyr på!

Kvinnelig frivillig ved dyrevern
Kvinnelig frivillig ved dyrevern
  • Hvis du elsker dyr, og du har rommet, bør du vurdere å bli fosterforeldre. Tilfluktsrom og redninger har alltid dyr som ikke kan håndtere stresset til en kennel eller har medisinske problemer som krever regelmessig omsorg. Gode fosterhjem er vanskelig å finne, og de fleste steder vil du lære opp hvis du er villig.
  • En annen uvanlig dyreaktivitet som krisesentre og redninger alltid trenger, er å mate kattunger med flaske. Det krever noen med mye tid tilgjengelig, men det er veldig givende (og supersøt!).
  • Se om det finnes et lok alt hesteassistert terapiprogram i nærheten av deg. Disse programmene trenger frivillige som kan gå ved siden av barna på hestene, og du trenger ingen erfaring for å hjelpe.
  • Tren kjæledyret ditt til å utføre dyreassistert terapi og delta frivillig på eldresentre, hospitser, sykehus og krisesentre. Du er ikke begrenset til bare hunder, da dyr som katter, kaniner og til og med fugler kan gjøre dyreassisterte intervensjoner.
  • Hvis du har en hund som er mild og rolig rundt barn, se etter leseprogrammer på ditt lokale bibliotek. Hvis biblioteket ditt ikke har en, prøv å starte en på egen hånd.
  • I likhet med leseprogrammer med hunder for barn, visste du at lesing for hunder og andre dyr kan være en stor stressavlastning? Mange krisesentre vil tillate frivillige å sitte ganske enkelt i en kennel med et dyr og lese for dem, noe som har en beroligende effekt på dyret, og det er en flott frivillig mulighet for noen som kan synes det er vanskelig å gå med hunder.
  • Hvis du kan jobbe med en lokal veterinær, hold en klinikk for lavinntekts- og hjemløse kjæledyreiere for å gi gratis grunnleggende veterinærbehandling og skudd.
  • Sett på en innsamlingsaksjon for å kjøpe kjæledyroksygenmasker til ditt lokale brannvesen eller skuddsikre vester til politiets K9-er.
  • Ha en leketøysfest, som kan gjøres med små barn, voksne eller til og med eldre vil ha det gøy. Du får en gruppe venner sammen og lager enkle DIY-leker for katter, fugler og små kjæledyr på ditt lokale krisesenter. Noen krisesentre vil også gjerne la deg stappe matleker for dem som Kongs, og dette kan gjøres som en gruppe uten å samhandle med dyrene.
  • Hvis du synes fugler er fascinerende, er en frivillig mulighet du kan gjøre hjemme som fuglekikker for eBird. Del observasjonene dine med andre på nettstedet for å hjelpe forskere med å lære mer om migrasjon og bevaring.

Finne morsomme og enkle frivillige muligheter

Når du begynner å grave i og undersøke, vil du bli overrasket over å finne ut hvor mange frivillige alternativer det er. Disse kan være tilgjengelige ikke bare lok alt, men nasjon alt nå som så mange mennesker kan utføre ferdigheter eksternt. Bare begynn med noe du brenner for, og du vil finne organisasjoner som støtter din favorittsak og trenger din hjelp!

Anbefalt: