Barnebidrag og samværsrett

Innholdsfortegnelse:

Barnebidrag og samværsrett
Barnebidrag og samværsrett
Anonim
Bilde
Bilde

I lovens øyne er barnebidrag og samværsrett to separate saker. Foreldre har et juridisk ansvar for å forsørge deres avkom, og domstolen vil gi samværsrett til foreldre som ikke har forvaring dersom det er bestemt at det er til barnets eller barnas beste å gjøre det. Samvær bør betraktes som et privilegium, ikke en absolutt rett for den ikke-forvarende forelderen.

En oversikt over barnebidrag og samværsrettigheter

Siden dette er to separate saker, bør ikke forelderen nektes retten til å se barna der samvær har blitt beordret av domstolen, uansett om barnebidraget betales eller ikke. Å nekte å betale barnebidrag med mindre eller til den ikke-forvarende forelderen får samvær, kan få alvorlige juridiske konsekvenser.

Endre en bestilling av barnebidrag

Hvis den ikke-forvarende forelderen har opplevd betydelige endringer i hans eller hennes økonomiske forhold, for eksempel å miste en jobb eller bli ufør som følge av en skade eller medisinsk tilstand, må han eller hun sende inn en sak til domstolen å få endret gjeldende barnebidrag. Inntil domstolen utsteder et nytt barnebidrag, forblir vilkårene for å betale barnebidrag de samme.

Den ikke-forvarende forelderen bør fortsette å betale inntil saken er behandlet av en dommer.

Konsekvenser av å ikke betale barnebidrag som bestilt

En forelder uten omsorgsplikt som ikke betaler barnebidrag kan bli utsatt for noen av følgende konsekvenser:

  • Inndragelse av førerkort
  • Nektelse av profesjonell lisens
  • Henvisning av saken til et inkassobyrå
  • Beslag av refusjon av inntektsskatt
  • Nektelse av statlige tilskudd eller lån
  • Nekt søknad om pass
  • Fengsling

I tillegg vil det bli belastet renter på eventuelle ubet alte barnebidrag.

Forhandling av barns besøksrett

Retten kan beordre "rimelig samvær" for den ikke-forvarende forelderen. I denne situasjonen forventes det at foreldrene finner ut hva ordet «rimelig» betyr for dem. Dessverre, hvis den ikke-forvarende forelderen ønsker å håndheve samværsrett, gir denne typen ordlyd egentlig ikke en advokat noe å jobbe med. Hva som anses som rimelig kan være et spørsmål om mening, og det er absolutt åpent for tolkninger på mange måter.

Det kan være en bedre fremgangsmåte å ha nøyaktig ordlyd i en samværsavtale som angir en bestemt avleverings- og hentetid for barna. Nøyaktig ordlyd i en samværsavtale gjør at forventningene er tydelig utformet og hver part vet hva som forventes.

Handheve besøksrettigheter

Hvis samværsrettighetene til den samværsfrie forelderen blir inngrepet og det foreligger en rettskjennelse med spesifikke bestemmelser for samvær, kan den samværsforelderen kontakte politiet for bistand. I dette tilfellet må det inngis politianmeldelse. Hvis den andre forelderen bryter en rettskjennelse, ved ikke å frigi barnet eller barna til den ikke-forvarende forelderen, kan dette betraktes som en form for foreldrenes kidnapping. å få samværsforelderen erklært i forakt for retten. Dette bør gjøres så snart som mulig, ellers kan dommeren konkludere med at den ikke-forvarende forelderen ikke mener alvor med å få håndhevet samværsretten.

Hvis den ikke-forvarende forelderen nekter å returnere barnet eller barna til omsorgsforelderen etter et planlagt besøk, så regnes det også teknisk sett som foreldrenes kidnapping.

Løse tvister

Barnebidrag og samværsrett er separate, men relaterte problemer. Hvis det er uenighet om en sak, er det ikke en god idé å ta det ut på den andre forelderen ved enten å nekte samvær eller stoppe utbetaling av barnebidrag. En mye bedre tilnærming er å kontakte en advokat for å løse disse problemene med bistand fra domstolen.

Anbefalt: