Voksen barnehageaktiviteter

Innholdsfortegnelse:

Voksen barnehageaktiviteter
Voksen barnehageaktiviteter
Anonim
Håndarbeidskurs for seniorer
Håndarbeidskurs for seniorer

Planlegging av barnehageaktiviteter for eldre kan være utfordrende. Ikke bare kan folk ikke enkelt grupperes, men budsjetter, bemanning og fasiliteter har direkte innvirkning på aktivitetene som velges for en voksen barnehage. Ikke mist håpet. Utforsk heller barnehageaktiviteter som spill, kunst og håndverk, musikk og trening som kan være enkelt og morsomt.

Spill for seniorer

Både gruppe- og individuelle spill har plass i barnehagetilbud for voksne. Litt vennlig konkurranse kan stimulere klienter og hjelpe til å sosialisere dem hvis de har vært isolert hjemme.

Gruppespill

  • Charader kan tilpasses ved å velge emner som passer til individene i spillet. Fordi dette er et lagspill, kan individer med ulike evner grupperes sammen. Det eneste som trengs er noen kartotekkort eller papirlapper med navn på ting eller enkle daglige aktiviteter.
  • Tegnespill der et teammedlem tegner en gjenstand som det motsatte laget skal identifisere krever bare en stor blokk med papir, et staffeli og noen bredpunktsmarkører.
  • Gjetteleker kan være morsomme samtidig som de forsterker grunnleggende hukommelse og sensoriske ferdigheter.

    • Taktile ferdigheter og hukommelse forsterkes når gjenstander legges i en klut eller papirpose for identifikasjon kun ved berøring.
    • Det visuelle minnet forbedres ved å vise bilder av kjente personer og steder for identifikasjon av hvert lag.
    • Lydminne kan stimuleres ved å spille av opptak av vanlige lyder, for eksempel fra musikkinstrumenter, dyr og naturen. Igjen, lag konkurrerer om å identifisere flest lyder riktig.

Individuelle spill

Løse kryssord med litt hjelp
Løse kryssord med litt hjelp

En rekke spill som passer for eldre voksne er tilgjengelig i bøker, på Internett og for elektroniske spillkonsoller. Selv om ikke alle eksperter på aldring er enige, antyder en rekke studier og daglige observasjoner av fagfolk som jobber med eldre at spill kan resultere i en positiv effekt på mentale evner, inkludert hukommelse, reaksjonstid og andre kognitive ferdigheter.

  • Kryssord kan kjøpes i rimelige pocketbøker på en rekke nivåer. I tillegg er det mulig å lage kryssord tilpasset individuelle behov og reprodusere dem en blekkskriver eller laserskriver.
  • Sudoku, ordsøk, labyrinter og andre gåter er også tilgjengelige i pocketbøker. De kan også nås gratis på Internett. Et gratis verktøy for lærere lar deg lage en rekke tilpassede oppgaver.
  • Dataspill for eldre voksne er tilgjengelig på Internett fra mange nettsteder. AARP tilbyr "Brain Games" for seniorer.
  • Videospill kan spilles alene, men kan også tillate spillere å konkurrere. Spillprodusenter begynner å tilby spill rettet mot eldre voksne. Et eksempel er Brain Age for Nintendo DS.

Avslappende aktiviteter

Bevegelsesaktiviteter som skånsom yoga og tai chi kan hjelpe seniorer til å slappe av samtidig som de får litt bevegelse. Det er også mange andre avslappende aktiviteter som ikke dreier seg om fysisk aktivitet, inkludert:

  • Fargebøker bidrar til å støtte oppmerksomhet og refleksjon, som begge kan ha en beroligende effekt.
  • Hvis noen i personalet er opplært, kan veiledet meditasjon eller dyppusteøvelser hjelpe eldre å slappe av.
  • Enkle spa-behandlinger, som å male negler eller ansiktsbehandlinger, kan være ganske avslappende; vær forsiktig når du har å gjøre med eldre som har leddgikt for ikke å irritere tilstanden deres.
  • Aromaterapiøkter kan fremme avslapning.
  • En massasjeterapeut som er godt kjent med modne klienter, kan gi avslapping gjennom massasje. Merk at dette kun bør gjøres av en autorisert massasjeterapeut som er kjent med de unike behovene til seniorer.

Utdanningsaktiviteter

Hvis du kan ta med en pedagog for å gi klasser til seniorer, gjør det. Men hvis plass eller tilgang til lærere er begrenset, bør du vurdere å tilby noen eksterne utdanningsmuligheter via nettbasert læring.

  • Språktimer er ikke bare for yngre mennesker; seniorer er i stand til å lære et nytt språk og vil dra nytte av utfordringen.
  • Fotografitimer vil ikke bare hjelpe seniorer med å lære en ny ferdighet, men kan tvinge dem utendørs til å ta mer varierte bilder.
  • Skuespillertimer tilbyr både psykologiske og følelsesmessige fordeler i tillegg til å lære en ny ferdighet. Skuespillerklassen - spesielt improvisasjon - kan også hjelpe noen mer reserverte eldre ut av skallet og bli mer sosiale.
  • Bokklubber kan være fordelaktige både på en pedagogisk måte og en sosial måte.
  • Kreativ skrivekurs kan hjelpe eldre med å bruke vokabular samtidig som de tenker kreativt.

Kunst og håndverk

Senior lærer å strikke
Senior lærer å strikke

Kunst- og håndverksaktiviteter for eldre i barnehagen kan være så enkle som blyantportretter av andre kunder eller så komplekse som strikkede og heklede prosjekter. Noen prosjekter må kanskje tilpasses for å imøtekomme spesielle behov som stive ledd eller dårlig syn. Noen mulige aktiviteter følger nedenfor:

Tegning og maling

Tegning og maling er avslappende og kan gjøres relativt rimelig med papir, akvareller, tusjer, fargestifter og blyanter av studentkvalitet som er tilgjengelig fra lavprisbutikker. Mer avanserte kunstnere vil kanskje ha akryl eller olje, gode børster og lerreter.

Collage Creation

Collager kan lages av rester av materiale, byggepapir og utklipp fra magasiner. Selv rester av garn og stoff kan integreres i en collage. Merkebrett eller annet solid papir bør brukes som grunnlag for en collage. Limpinner eller hvitt lim kan brukes til collager.

strikking og hekling

Enkle strikke- og hekleprosjekter som kan gjennomføres relativt raskt, som grytekluter, skjerf, luer og tøfler passer for voksne i barnehagen. Bomullsgarn skal brukes til gryteklut; syntetisk garn kan smelte når det utsettes for varme. Klumpete garn og strikkepinner eller heklenåler som er større enn vanlig kan hjelpe personer med dårlig syn eller leddgikt i hendene.

Musikkaktiviteter

Anekdotiske bevis tyder på at musikk er spesielt verdifull for Alzheimerspasienter og andre med hukommelsessvikt. Alzheimers Foundation of America har råd om valg og bruk av musikk for både stimulerende og beroligende formål med hukommelsessvekkede klienter. Musikk fra et individs ungdom ser ut til å stimulere langtidshukommelsen. I tillegg kan musikk ha en dempende effekt når barnehageklienter blir urolige. Musikk gir også underholdning og gir mulighet for andre voksne barnehageklienter. Noen mulige bruksområder for musikk er:

  • Å legge til musikk i stoløvelser kan forbedre opplevelsen og legge til rytme til aktiviteten.
  • Velge musikk fra 1930-, 40- og 50-tallet kan vekke minner fra en seniors ungdom og gi muligheter for erindring og verbal deling.
  • Dans eller armbevegelser til musikk engasjerer deltakerne kan gi glede og trening.
  • Sang-med-økter ledet av barnehageansatte eller av en frivillig kan forsterkes med tekstark i stor skrift. I tillegg oppmuntrer CD-er, som Sing Along with Mitch Miller, til deltakelse i den musikalske opplevelsen. Et improvisert rytmeband kan akkompagnere allsang; Vanlige husholdningsartikler, som kaffebokser, paiformer og treskjeer, kan gjøres om til trommer, tamburiner og rytmepinner.

Trening for eldre

Seniorer i gruppetreningsklasse
Seniorer i gruppetreningsklasse

Daglig trening har helsemessige fordeler, og kan gi sosialiseringsaktiviteter for eldre i barnehage. Som nevnt kan klienter i voksen barnehage ha en rekke fysiske og psykiske evner. Trening må skreddersys slik at det ikke øker risikoen for å falle. Nøye valgt trening kan forbedre balanse og fysisk styrke slik at fall blir mindre sannsynlig.

  • Spill som bocciaball, plenbowling, krokket og shuffleboard appellerer til eldre som er relativt fysisk spreke og kan også spilles av personer i de tidlige stadiene av demens.
  • Stoløvelser kan ledes av en barnehageansatt, eller deltakerne kan følge TV-instruksjoner fra en DVD.
  • Tai Chi, som er spesielt verdifull for balansen, kan undervises uten en ekspertinstruktør fordi det finnes utmerkede og rimelige instruksjonsprogrammer tilgjengelig på DVD.
  • Vurderte naturvandringer eller byvandringer kan gi trening samtidig som de utvider verden til seniorene som går i barnehagen.

Reflekterer det virkelige liv

Aktiviteter for voksne i barnehagen skal gjenspeile interessene og evnene til individene i programmet. I tillegg til spill, håndverk, musikk og trening, gir aktiviteter som bursdagsfeiringer, høytidsfeiringer og lunsjer en mulighet for voksne barnehageklienter til å hjelpe til med matlaging, dekorasjoner og borddekking. Disse aktivitetene skaper en følelse som minner om livet hjemme.

Anbefalt: