10 måter å spare jord på

Innholdsfortegnelse:

10 måter å spare jord på
10 måter å spare jord på
Anonim
hender som holder jord
hender som holder jord

Selv om det kan være lett å avvise viktigheten av skitt, er det et faktum at jord er avgjørende for menneskeheten. Stopp jorderosjon ved å finne måter å bevare jord på. Det er flere metoder for jordvern som kan oppnås gjennom landbrukspraksis og tiltak du tar hjemme.

Landbruk Jordvern

Tre måter å bevare jord på med landbruksmidler følger. Hver metode krever spesifikke vurderinger av typen land og bruken.

1. Praktiser No-Till jordbruk

Med jordbruk uten jord, får avlingene stå i stedet for å bli pløyd under på slutten av sesongen. Denne praksisen holder jorda forankret på plass i stedet for å ha barmark utsatt for vind og vann.

Jente som hjelper moren sin i hagen
Jente som hjelper moren sin i hagen

2. Bruk Terrace Farming

Denne typen jordbruk bruker landets topografi til å bremse vannstrømmen gjennom en rekke terrasser. Denne manipulasjonen av vannstrømmen forhindrer den i å samle fart og vaske jord bort fra jordbruksland.

Risfelt terrassegård
Risfelt terrassegård

3. Øv Contour Farming

Konturoppdrett gjenskaper effekten av terrassebruk, men i mindre skala. I stedet for å plante avlinger i rette vertikale rader, plantes avlinger etter landskapets kontur. Avlinger plantet opp og ned åssider skaper veier for vann å strømme. Avlinger plantet parallelt med landet bremser vannstrømmen som forhindrer jorderosjon.

Contour farming tehage
Contour farming tehage

Hjemmetoder

Hvis du ikke er bonde, prøv disse metodene hjemme. Det er et par ting du kan gjøre med hjemmehagen din for å spare jord.

4. Reduser ugjennomtrengelige overflater

Ugjennomtrengelige overflater, som innkjørsler og uteplasser, lar nedbør flyte fritt over dem. Vannstrømmen får fart når den beveger seg over slike overflater og kan deretter erodere bekkebredder og innsjøer. Et godt kompromiss er å bruke belegningsstein i stedet for en betongplate på terrassen din for å la vannet trenge ned i jorda.

Fortau gjenbruk av ødelagte betongbiter
Fortau gjenbruk av ødelagte betongbiter

5. Plant en regnhage

En regnhage er en grunne fordypning i hagen din som samler opp nedbør som skyller over ugjennomtrengelige overflater. Det forhindrer jorderosjon og gir deg en mulighet til å dyrke våtmarksplanter.

forstads bakgård regnhage
forstads bakgård regnhage

6. Bruk en regntønne

Du kan plassere en regntønne under et nedløp for å samle opp vannet som renner av taket ditt. Taket ditt er tross alt en annen ugjennomtrengelig overflate. Du kan bruke vannet du samler til plenen og hagen din. På denne måten kan du spare vann og jord.

Mann som vanner grønnsakshage fra regnfat
Mann som vanner grønnsakshage fra regnfat

Ressursplanlegging

Tenk fremover og planlegg å spare jord. Det er flere måter du kan dra nytte av naturområder eller legge til dem for å øke bevaringen av omkringliggende jord.

7. Plant vindfang

Vindskjermer forhindrer jorderosjon ved å bremse vindens kraft over åpen mark. Du kan plante trær eller busker i vindfanget ditt. I tillegg til å forhindre erosjon, vil disse beplantningene hindre at snøen driver inn på oppkjørselen eller inn i veien. De kan også beskytte hjemmet ditt mot vindskader.

Ny boligutvikling i Boise ID med vindfang av trær
Ny boligutvikling i Boise ID med vindfang av trær

8. Gjenopprett våtmarker

Våtmarker er en av de mest effektive måtene å forhindre jorderosjon på. Våtmarker fungerer som naturlige svamper, absorberer regnvann og hindrer det i å frakte jorda bort. De gir også et habitat for fugler og annet dyreliv og bidrar til å forhindre vannforurensning.

Dam og omkringliggende våtmarker
Dam og omkringliggende våtmarker

9. Plant bufferstrimler langs bekkebredder

Bufferstrimler hjelper til med å holde bekkebreddene intakte i flomtider. De hindrer også avrenning i å komme inn i vassdrag. Bufferstrimler kan inneholde en blanding av gress, busker og trær.

Sti langs en kanal
Sti langs en kanal

10. Re-etabler skogdekke

Reetableringen av skogdekke gir et omfattende trerotnettverk som tilbyr en langsiktig løsning på jorderosjon forbundet med avskoging. Den kan fungere både som et vindfang og et middel til å forankre jord på plass.

Rader med nylig plantet av unge furutrær
Rader med nylig plantet av unge furutrær

Bevar skitten din

Enhver av disse 10 måtene å bevare jord på vil bidra til å beskytte denne viktige naturressursen og gi en løsning for et av de viktigste miljøproblemene. Når du begynner å bruke jordvernmetoder, vil du ikke lenger se på jord som bare skitt.

Anbefalt: