7 nøkkelelementer i japansk baderomsdesign

Innholdsfortegnelse:

7 nøkkelelementer i japansk baderomsdesign
7 nøkkelelementer i japansk baderomsdesign
Anonim
Bad i japansk stil
Bad i japansk stil

Japansk baddesign er en moderne stil som inkluderer den tradisjonelle japanske kulturen med enkelhet, naturlige elementer og et helhetlig utseende som er rent og ryddig. Nøytrale farger og kontrasterende teksturer er nøkkelen til å skape en atmosfære av avslapning og ro. Tenk deg å gjøre badet om til et mer spa, og du kan se hvorfor denne stilen har blitt så populær.

Det tradisjonelle japanske badet

I Japan er bading en stor del av kulturen og gjøres mye annerledes enn i land som USA. Et japansk husholdningsbad har et stort, dypt badekar, separat vaskeplass, eget stellerom og toalettet er plassert i et helt annet rom. Tanken på å bruke toalettet og bade i samme rom ville være dum, om ikke frastøtende for de fleste japanere.

Vask kroppen med såpe gjøres i vaskeområdet, vanligvis en vask og kran med en spann for skylling eller en dusj med sluk i gulv. Bare en vasket, ren kropp kommer inn i det dampende varme badet. Hensikten med badet i Japan er å bløtlegge. Vannet holdes rent slik at andre familiemedlemmer kan skiftes til å bløtlegge. Ikke bare er bløtlegging i ens private husholdning en del av japansk kultur, men det er bløtlegging i fellesbadehus. I noen japanske badehus kommer vannet fra naturlige varme kilder.

Japanese Bath Design Elements

Å designe et bad i japansk stil er en stor ombyggingstiltak fordi et ekte japansk bad er vesentlig annerledes enn et vestlig bad. Men hvis du har budsjettet og midlene til å få det gjort, vil du kunne skape en rolig oase i ditt eget hjem som du kan trekke deg tilbake til når som helst. Det er flere viktige elementer du trenger for å gjøre om badet ditt til et bad i japansk stil.

Dyp badekar

Et badekar kalles ofuro på japansk og kan lages av forskjellige materialer, inkludert tre. I Japan kalles treet de bruker til badekar for hinoki. Hinoki-tre er utmerket for å lage badekar fordi det er naturlig antibakterielt, det er motstandsdyktig mot mugg og insekter og det vil ikke råtne. Du kan også bruke sedertre som et alternativ fordi det har lignende egenskaper og en fantastisk aroma.

Punktvannvarmer

Brytekaret krever mye vann for å fylles og er designet for å brukes flere ganger før det tømmes helt og fylles på igjen. Bløtleggingsvannet skal være varmt, så du må installere en varmtvannsbereder.

Separat badeområde

Du må designe et eget badeområde for å faktisk vaske kropp og hår med såpe og sjampo. Avhengig av hvor tradisjonelt du ønsker å gå, kan dette enten være en vask med spann eller et lite dusjområde med gulvavløp.

Belysning

For å holde seg konsekvent med den minimalistiske stilen i japansk innredning krever enkel belysning. Et takvindu over badekaret vil gi god generell belysning for dagsbruk. Oppgavebelysning rundt sminkespeilet vil være nyttig for barbering og påføring av sminke. Innfelt belysning vil også fungere bra for generell belysning.

Paint

Bruk nøytrale farger eller myke jordfarger. Ikke bruk høyglans eller noe som er for skinnende. Pastellblått eller grønt vil bidra til å skape en rolig og avslappende atmosfære.

aksenter

Igjen, det er viktig å huske på, less is more. En eller to små bambusplanter med litt polert elvestein ville se bra ut. Du kan legge til noen enkle trehyller for å holde håndklær og kanskje et par duftende søylelys å bruke mens du bløter. Bambusfiberhåndklær er et godt valg for badehåndklær fordi de er naturlig antimikrobielle som gjør dem luktbestandige. Bare husk å velge nøytrale eller jordfargede håndklefarger også, kanskje noe som står i kontrast til veggfargen.

Separat toalettrom

Pass på at det ikke er et toalett i badekaret i japansk stil. Du må bygge et lite rom til siden for et toalett, eller hvis du har andre bad i hjemmet, hopp over toalettet helt.

Ting å vurdere

Japansk baddesign er en betydelig økonomisk investering fordi det krever en drastisk endring av tradisjonell amerikansk baderomsdesign. Selv om dette designet ville være fornuftig i et moderne hjem i moderne stil, ville det ikke passe godt inn i et tradisjonelt viktoriansk eller rustikk hjem i vestlig stil.

Et japansk bad passer kanskje ikke best for et gjestebad heller. Du vil sannsynligvis finne badekaret tømt etter bare én gangs bruk med en såpering rundt, og gjestene dine lurer kanskje på hvor du gjemte toalettet.

Hvis du er typen person som tilbringer lite tid på badet, bare ta en rask dusj når du trenger en, vil et japansk bad ikke gi mening for livsstilen din. På den annen side, hvis du liker å skjemme bort deg selv med en tur til spaet, lange, varme bad og liker enkel, moderne stil eller asiatisk design, ville et japansk bad være en flott idé for oppussing.

Anbefalt: