Hvordan rengjøre peismørtel for best resultat

Innholdsfortegnelse:

Hvordan rengjøre peismørtel for best resultat
Hvordan rengjøre peismørtel for best resultat
Anonim
rengjøring av peis
rengjøring av peis

Å rengjøre peisen kan være en kamp. Ikke bare er armene og skuldrene såre, men hvordan skal du få sotet ut av mørtelen? For å få den mørtelen til å glitre igjen uten å blåse ut skuldrene og ryggen, utforsk noen enkle rengjøringsmetoder for hvordan du rengjør lett, middels og sterkt skitten peismørtel.

Instruksjoner for hvordan man rengjør peismørtel

Den beste teknikken for å rense mørtelen på peisen varierer basert på hvor mye rengjøring som er nødvendig for å få det utseendet du ønsker. Hvis det går for lang tid mellom rengjøringene eller hvis du går for et plettfritt utseende, vil rengjøring sannsynligvis være vanskeligere enn om du utfører regelmessig vedlikehold eller hvis du vil være fornøyd med et utseende som indikerer at peisen brukes ofte.

Mørtelrensemidler

Før du starter ditt eventyr med mørtelrengjøring, må du ta tak i noen materialer avhengig av hvilken metode du foretrekker.

  • Mørtelrenseløsning
  • Natron
  • S alt
  • Magic Eraser
  • Bristebørste
  • gammelt tøy
  • Borax
  • Gummihansker
  • Goggles
  • Murrenser

Hvordan rengjøre mørtel med rengjøringsløsninger for peis

Hvis du foretrekker å bruke en rengjøringsløsning, er det best å se etter en som ikke er sur. Et slikt alternativ er Fireplace Brick Cleaner, et helt naturlig, ikke-syreholdig, ikke-slipende og ikke-brennbart rengjøringsmiddel som kan brukes på peis murstein, stein og mørtel. Denne metoden kan fungere for middels til tunge flekker.

  1. Spray det berørte området og se de svarte merkene som vises på peiser ved normal bruk forsvinne.
  2. Tørk området, og du er ferdig.

Både røykmerker og kreosot forsvinner foran øynene dine når du sprayer dem med denne rensen. Du trenger ikke å skrubbe eller bruke slipende rengjøringsverktøy for å fjerne de stygge flekkene du vil fjerne fra peisen.

Lag en mørtelskrubb

Hvis du ikke har en mørtelrens for hånden, kan du lage en slipende skrubb for å rense mørtelflekkene. Denne metoden fungerer imidlertid best på lette flekker.

  1. Bruk en våt Magic Eraser pad for å fjerne så mye rester som mulig.
  2. Bland like deler natron og s alt i en bolle.
  3. Legg til vann for å lage en pasta.
  4. Påfør pastaen på mørtelen.
  5. La den sitte i ti minutter eller så.
  6. Skrubb den med bustbørsten.
  7. Tørk ned.

Hvordan bruke boraks til å rense peismørtel

Hvis natron og s alt ikke skjærer gjennom problemet, har du middels flekker som trenger mer rengjøringskraft. I dette tilfellet vil du ha Boraxen.

  1. Bland varmt vann, noen dråper Dawn og to spiseskjeer Borax i en sprayflaske.
  2. Spray blandingen på den berørte mørtelen.
  3. Skrubb området med en bustbørste.
  4. Gjenta til det er rent.
Mann som renser peisen
Mann som renser peisen

Rengjør peismørtelen med syre

I noen tilfeller kan det være så mye oppbygging på mørtel at det er nødvendig å bruke en sur løsning. Hvis du bestemmer deg for at du må gå denne veien, unngå å bruke muriatic acid hvis det er mulig. Mens noen mennesker bruker muriatinsyreløsninger for å rense peismørtel og murstein, er det tilrådelig at dette farlige og etsende stoffet kun skal brukes til peis - og enhver husholdning - rengjøring som en siste utvei. Hvis du trenger en sur rengjøringsløsning, velg i stedet et murrengjøringsmiddel laget med fosforsyre. Risikoen reduseres betydelig med denne typen løsning, og den kan være effektiv på alle unntatt de mest alvorlige flekker.

Hvordan rengjøre peismørtel uten kjemikalier

Mens mange søker etter en kjemisk løsning først når det er på tide å rengjøre, er det i mange tilfeller unødvendig å gjøre det ved rengjøring av peismørtel hvis du har riktig verktøy og er villig til å bruke litt albuefett.

  • Hvis du har et Dremel-verktøy med stålbørste eller stålhjulsfeste, kan du bruke det til å fjerne røykflekker fra peismørtelen.
  • Sandblåsing er et annet ikke-kjemisk svar på hvordan man rengjør peismørtel, men denne metoden bør kun utføres av en erfaren fagperson.

Ytterligere vedlikeholdstips for peis

I tillegg til å holde mørtelen på peisen fri for svarte flekker forårsaket av røyk- og sotoppbygging, er det også viktig å holde mursteinene, innhegningen og skorsteinen rene og å støvsuge ut til soten regelmessig. I tillegg til å sørge for at peisen din ser best ut, hjelper det å ta seg av disse viktige rengjøringsoppgavene for å sikre sikker drift av enheten. Du kan også bruke disse tipsene for vedlikehold av peis.

  1. Sjekk skorsteinen regelmessig.
  2. Bruk sesongbasert ved for best forbrenning.
  3. Fjern kreosotoppbygging regelmessig.
  4. Rengjør peisens murstein og mørtel regelmessig for å unngå store flekker.
  5. Få inspisert peisen årlig for å sikre at alt fungerer som det skal.

Hold peisen glitrende

Å rengjøre peismørtelen kan være vanskelig. Og når du arbeider med kjemikalier som syrer, vil du alltid ta de riktige forholdsreglene med å håndtere farlige kjemikalier som bruk av vernebriller og gummihansker. Nå er det på tide å få den mørtelen glitrende igjen.

Anbefalt: