Return to Work Letters: Prøver for enhver barselomstendighet

Innholdsfortegnelse:

Return to Work Letters: Prøver for enhver barselomstendighet
Return to Work Letters: Prøver for enhver barselomstendighet
Anonim

Administrer overgangen tilbake til jobb ved å fortelle lederen din hva du trenger.

Ung mor med datter som jobber hjemmefra
Ung mor med datter som jobber hjemmefra

Hvis du forbereder deg på å gå tilbake til jobb etter fødselspermisjon, har du sannsynligvis en kilometer lang huskeliste for å forberede deg på denne overgangen. Å skrive et returbrev, enten en e-post eller en papirkopi, til arbeidsgiveren din bør være en av tingene på listen din.

Lederen din vet sannsynligvis at du kommer tilbake, men er kanskje ikke klar over din spesifikke returdato. Å skrive et brev lar lederen din vite når du kan forvente deg tilbake, og gir deg muligheten til å be om eventuelle endringer i tidsplanen og/eller overnatting du trenger når du kommer tilbake.

Basic Return to Work Letter

Et grunnleggende returbrev vil fungere i de fleste situasjoner. Du kan skrive din egen eller bruke de som er gitt her. Det er noen viktige punkter å inkludere i ethvert retur til jobb-brev. Disse inkluderer:

  • Returdatoen din
  • Datoen din fødselspermisjon begynte
  • Overnatting og tidsplanforespørsler (hvis noen)

Sammen med returbrevet ditt kan det være lurt å inkludere annen dokumentasjon, for eksempel:

  • Notat fra helsepersonell
  • Kopi av det originale brevet om fødselspermisjon
  • Kopi av bekreftelsesbrev på fødselspermisjonsgodkjenning fra HR

Du kan laste ned og bruke retur-til-arbeid-brevet nedenfor for å sende til lederen din for å informere dem om planene dine. Hvis du trenger hjelp til å laste ned det utskrivbare brevet, sjekk ut disse nyttige tipsene.

Return to Work-brev for spesielle omstendigheter

Det kan også være en spesiell omstendighet når du trenger å gjøre noen endringer for å komme tilbake til jobb. I så fall trenger du en bestemt type retur til jobb-brev som passer din situasjon. Bokstavene nedenfor kan brukes til å hjelpe deg med å få innkvarteringen du trenger for å gjøre overgangen mer effektiv.

Brev for tidlig tilbakevending til jobb

Noen foreldre trenger eller foretrekker å forkorte lengden på fødselspermisjonen og komme tilbake på jobb tidlig. I noen tilfeller kan dette være av økonomiske årsaker, eller et ønske om å gå tilbake til jobben de elsker. Uansett årsak, er det viktig å varsle arbeidsgiveren din om at du kommer tilbake på jobb tidligere enn planlagt.

Brevet ditt trenger ikke å inneholde den(e) spesifikke årsaken(e) til din tidlige retur, men du må gi sjefen din beskjed om forventet returdato. Noen arbeidsgivere krever en viss varselperiode (f.eks. 2 uker), så sørg for å sjekke med personalavdelingen din for å spørre hvor mye varsel som kreves.

Utvidet permisjonsbrev

Selv om mange arbeidsgivere er mottakelige for en samtale om ekstra svangerskapspermisjon, er det viktig å gjøre ønskene kjent skriftlig. Før du ber om forlenget permisjon, sjekk inn med menneskelige ressurser for å spørre hvor mye tid du har tilgjengelig for å ta av med lønn eller uten lønn. Hver organisasjon er forskjellig, så sørg for at du forstår bedriftens retningslinjer for ekstra fri.

Ditt utvidede permisjonsbrev må sendes i god tid før forventet returdato. Dette gir arbeidsgiveren din mulighet til å finne (eller beholde) din vikar for å dekke pliktene dine under ditt fravær.

Gå tilbake til jobb med en tidsplanendring

Som ny forelder kan du oppleve at den tidligere timeplanen din ikke lenger vil fungere for deg og familien din. Det kan være lurt å bytte til deltidsarbeid, må endre starttidspunkt eller sluttid, eller trenger pauser gjennom hele arbeidsdagen.

Før du skriver brevet, samarbeid med din overordnede for å lage en tidsplan som fungerer for deg og din arbeidsgiver. Det er nyttig å fortelle sjefen din hvorfor du ber om en endring i tidsplanen og hvordan du planlegger å få dette til å fungere ikke bare for deg selv, men også for din arbeidsgiver. Dette eksempelbrevet for retur til arbeid (nedenfor) bør sendes etter at du har diskutert den foreslåtte nye timeplanen din med veilederen din.

Ammingsopphold når du går tilbake til jobb

Å fortsette å amme etter at du har kommet tilbake på jobb kan bety at du trenger visse tilrettelegginger. Dette kan inkludere et rolig sted å pumpe melk, planlagte pauser for pumping, et sted å lagre melken og/eller andre endringer i timeplanen og arbeidsplassen din.

Den føderale "Break Time for Nursing Mothers" -loven krever at alle arbeidsgivere er omfattet av Fair Labor Standards Act (FLSA) for å tilby grunnleggende tilrettelegging for ammende mødre på jobben, som inkluderer tid til å pumpe ut melk og privat plass som er ikke et bad å pumpe.

Dette eksempelbrevet er enkelt å endre i henhold til dine egne forhold og vil tjene som dokumentasjon på forespørselen din. Send dette brevet i god tid før du kommer tilbake på jobb for å gi din bedrift mulighet til å gjøre passende ordninger.

Unable to perform Job Duties Letter

Etter fødselen av babyen din kan det være visse deler av jobben din som du ikke klarer å utføre. For eksempel løfte tunge gjenstander eller sitte over lengre tid. En arbeidsbegrensning eller endring bør kun bes om hvis det er medisinsk nødvendig, og brevet ditt bør angi årsakene til at du ikke er i stand til å utføre bestemte oppgaver.

Hvis dette er et midlertidig problem, for eksempel at du trenger ekstra tid for at keisersnittet skal gro, kan du diskutere dine modifiserte behov med din veileder. Men hvis problemet er langvarig, kan arbeidsplassen din kreve et brev fra helsepersonell for å gi passende tilrettelegging. Det er best å bruke dette brevet som en oppfølging av en samtale med arbeidsgiveren din.

Tips for å lage det beste brevet for retur til jobb

Return-til-arbeidsbrev trenger ikke å være veldig lange. Kort, søtt og konsist er vanligvis alt som skal til for å få frem poenget ditt. Her er noen tips om hvordan du skriver et godt returbrev:

  • Velg e-post- eller postformat. E-post kan være greit, men noen selskaper krever papirkopier/postbrev på offisielt brevpapir. Ta kontakt med HR-avdelingen din om hva de foretrekker.
  • Vis entusiasme. Selv om du kanskje har blandede følelser når det gjelder å forlate den nye babyen din, hjelper det å vise entusiasme for returen sette tonen for en positiv avkastning. Det kan være nyttig å takke dem for friminuttet under denne livsendrende begivenheten.
  • Ta kontakt med andre foreldre. Hvis du har medforeldre på arbeidsplassen din, ta kontakt med dem for å be om råd om hvordan du best kan håndtere brev/forespørsel/retur. De kan ha noen gode tips og pekepinner for å gjøre overgangen litt lettere for deg og babyen din.
  • Kommuniser tydelig. Oppgi tydelig returdato og eventuelle forespurte endringer i tidsplanen og overnatting i brevet uten å slå rundt bushen.
  • Sjekk selskapets retningslinjer. Hvis bedriften din har spesifikke regler eller kontrakten din angir retningslinjer for fødselspermisjon og arbeidsretur, sørg for at du er klar over dem. På denne måten ber du ikke om innkvartering som ikke er innenfor bedriftens evne til å gi.
  • Legg til din egen stemme. Malbokstavene som er gitt er en god start, men det er alltid en god idé å legge til din egen "stemme" i brevet ditt slik at det ikke gjør det føles foreldet eller generisk.

Flere ressurser

Trenger du mer hjelp til å lage ditt returbrev? Bøker som tilbyr brevskrivingstips og eksempelbrev kan være på ditt lokale bibliotek eller tilgjengelig for kjøp i din lokale bokhandel eller online. Det er mye informasjon på nettet, men noen ganger vil du bare holde en bok og bla gjennom sidene. Hvis dette er deg, har vi samlet noen alternativer for deg.

Hjelpsomme brevskrivingsbøker inkluderer:

  • Webster's New World Letter Writing Handbook
  • 1 001 brev for alle anledninger: De beste modellene for enhver bedrift og personlig behov
  • Skriv som fungerer: Hvordan kommunisere effektivt i virksomheten.

Når du forbereder deg på å komme tilbake til jobb, kommuniser med lederen og medarbeiderne så tydelig og konsekvent som mulig. Andre foreldre kan kanskje hjelpe deg gjennom overgangen og gi støtte. Og fremfor alt, husk å være tålmodig med deg selv mens du navigerer i dette stadiet av foreldreprosessen.

Anbefalt: