Design en Feng Shui barnehage

Innholdsfortegnelse:

Design en Feng Shui barnehage
Design en Feng Shui barnehage
Anonim
Gravid kvinne ved barneseng i barnehagen
Gravid kvinne ved barneseng i barnehagen

Hvis du leter etter en måte å sørge for at den nye lille babyen din har et fredelig og avslappende rom, kan det være lurt å vurdere tips for å designe en feng shui-barnehage. Feng shui for barnehagedesign er mindre opptatt av ting som stilen på møblene, fargen på sengetøyet eller dekorasjonstemaet i rommet. I stedet tar den opp måter å sørge for at babyer har et miljø som er beroligende for dem og fremmer veksten deres.

Feng Shui designråd for babyens rom

Hvis du vil prøve Feng Shui barnehagedesign hjemme, kan du gjøre det relativt enkelt. På samme måte kan du også få det til å fungere med mange av temaene og ideene du kanskje allerede har i tankene for babyens barnehage. Prøv disse ideene for å lage ditt feng shui-babyparadis.

Velg riktig rom

Ifølge feng shui har barnehageplasseringen stor innvirkning på spedbarnets vekst og helse. Den ideelle feng shui-plasseringen for et barnerom er laget av kjønn og fødselsrekkefølge. Disse plasseringene bestemmes av kompassretningen til bagua-trigrammet eller sektoren.

  • Eldste datters rom skal ligge i sørøst.
  • Det mellomste dattersoverommet er best plassert i sørsektoren.
  • Den yngste datteren er lykkeligst i vestsektoren.
  • Den eldste sønnens soverom er ideelt i østsektoren.
  • En mellomsønn vil trives på et soverom i nordsektoren.
  • Minste sønns beste soveromsplassering er nordøst

Steder å unngå barnehager

Det er noen få steder du ikke ønsker å finne en barnehage. Omorganiser boligkvarteret ditt om nødvendig, for å unngå disse stedene.

  • Du bør ikke bruke et soverom over en garasje. Garasjen har inaktiv eller stillestående chi-energi og vil påvirke chi-energien i barnehagen.
  • Barnehagen skal ikke ligge ved en trafikkert gate eller vei med mye trafikk og støy.
  • Ikke plasser barnehagen rett under et bad.
  • En barnehage skal ikke være på toppen av en trapp.
  • Unngå å sette opp en barnehage ved siden av kjøkkenet.

Vurder fargen

Feng shui-prinsipper har mye å si om farger; forskjellige farger sies å stimulere ulike deler av livet ditt. Disse styres av sektoren der soverommet er plassert.

Balanserte farger

Barnerommene skal alltid ha mer yang-energi enn yin siden babyer vokser. Yang-energien er nødvendig for å stimulere babyens hjerne og sanser. Dette kan delvis oppnås ved bruk av farger.

Just Enough Yang Color

Finn en mellomting når det kommer til farger for en balansert fargepalett, ikke for yin og ikke for yang. Du er ikke begrenset til bare myke bleke farger for en barnehage. Velg en blanding av en middels farge forskjøvet med to mykere nyanser for en balansert palett. Hvit er en flott farge siden den er lys og reflekterende, men den bør mykes opp ved å introdusere en blanding av fargeverdier som ikke er like lysreflekterende.

Ideell belysning

Et barnerom skal være lyst og livlig med mye naturlig lys. Sporingssolen fra morgen til kveld er ideell for babyens naturlige døgnrytme i våken søvn. Lag omgivelsesbelysning med torchiere gulvlamper, bordlamper, veggscones og en liten nattlampe.

Installer persienner eller skjermer

En ettermiddagslur kan forbedres ved å dempe lyset med persienner eller en skjerm. Når lurtiden er over, åpne persiennene/gardinene for å la lysets yang-energi fylle barnehagen igjen.

Et nøytr alt barnehagerom med bi-tema med nyanser
Et nøytr alt barnehagerom med bi-tema med nyanser

Hold babyens barnehage rotfri

Det skal være et sted for alt og alt på sin plass. Ingenting forstyrrer chi-energiflyten som et rom fullt av rot. Hold babyens rom ryddig og ryddig.

Feng Shui-tips for en flott barnehagedesign

Det er flere feng shui-tips som hjelper deg med å lage et flott barnehagedesign. Du vil at babyen din skal pleies, og feng shui kan hjelpe deg med å optimalisere chi-energiene.

Dekorasjoner å unngå

Det er et par ting du vil unngå når det gjelder å dekorere babyens barnehage. Feng shui-regler anbefaler:

  • Ikke sov med noe over hodet, spesielt takvifter rett over sengen, dette inkluderer barnemobiler. Heng i stedet mobilen i midten av rommet.
  • Speil på soverommet skal ikke reflektere barnesengen.
  • Unngå bilder, veggdekaler, bilder, kunstverk og kosedyr som skildrer en voldsom og skremmende dyrepositur.
  • Draperier, møbeltrekk, sengetøy og tapetmønstre skal være enkle og ikke overveldende i designmønstre eller farger.

Bruk elementer for å aktivere Chi

En måte å aktivere yang-energi på er å bruke det tilsvarende sektorelementet. Dette bør ikke overdrives. For eksempel kan chi-energien til en barnehage i nordøst- eller sørvest-sektoren aktiveres med en liten krystall.

Crib plassering

Du ønsker å følge reglene for plassering av feng shui-senger når det gjelder å sette opp babysengen. Noen av disse er spesielt viktige for spedbarn.

  • Ikke plasser barnesengen overfor døren eller foran et vindu.
  • Ikke plasser barnesengen midt i rommet. Ideelt sett bør sengegavlen forankre barnesengen mot en solid vegg.
  • Plasser barnesengen slik at babyen sover med hodet pekende i fu wei-retningen (personlig vekst) som bestemt ved å beregne barnets kua-nummer.
  • Unngå å plassere sengen i rekken av giftpiler, som utstikkende vegghjørner, møbelhjørner eller synlige bjelker.
Stilig barnehage
Stilig barnehage

Ideer for å hjelpe deg med å designe en Feng Shui barnehage

Hvis du følger praktiske feng shui-prinsipper og regler når du designer barnehagen din, vil du ende opp med et kraftig og pleiende rom. Spedbarnet ditt vil blomstre i en feng shui-designet barnehage som vil fortsette å støtte henne/ham gjennom hele barndommen.

Anbefalt: