Vintage Copper Jello Molds

Innholdsfortegnelse:

Vintage Copper Jello Molds
Vintage Copper Jello Molds
Anonim

Kobbergeléformer har eksistert lenge, så de er et flott samleobjekt. Her er det du trenger å vite.

Kobbergeléform
Kobbergeléform

Copper Jello-former, eller geléformer, som de noen ganger kalles, er svært samlebare. Det er fascinerende å lære om deres historie og modeller som er spesielt verdifulle. Hvis du vurderer å samle Jello-former eller bare har en du liker, kan du få litt bakgrunnsinformasjon om disse nydelige vintage kjøkkengjenstandene.

History of Copper Jello Molds

Jello-former ble populære under den viktorianske tiden, ifølge Collectors Weekly. På den tiden eksperimenterte kokker med alle slags merkelig-klingende viktorianske oppskrifter, inkludert den kjøttbaserte aspicen som brukte eggeskall i retten. Kobberformer, i motsetning til de rimeligere tinn alternativene, var et tegn på rikdom og stil. Etter hvert som 1800-tallet ga plass til 1900-tallet, ble kobberformer mer vanlig. Faktisk ble kobberformer virkelig populær på 1920-tallet, og du husker kanskje at bestemoren din eide og brukte en fra 1950- eller 1960-tallet.

Kobber ringform
Kobber ringform

Hvor mye er kobberformer verdt?

Verdien av kobbergelolformer avhenger av en rekke faktorer, men de kan få fra noen få dollar til hundrevis av dollar på auksjon. Som med å tildele verdi til enhver antikvitet, krever å forstå hvor mye formen din er verdt at du tar en god titt på den.

Tilstand er en faktor

Disse muggsoppene er spesielt utsatt for bulker og sprekker. Det er fordi kobber er et mykt metall, og den tredimensjonale naturen til formen gjør den sårbar. Denting vil redusere verdien, men det er også vanlig. Tidens kokker lagde flere lag med Jello-desserter, og de banket formene på arbeidsflaten for å sikre at hvert gelélag var flatt nok til å stables. Denne tappeprosessen kan lett bulke formen. Former uten bulker er mer verdifulle, men tilstandsproblemer forventes også i disse ømfintlige gjenstandene.

kobber hjerteformet valentine jello form
kobber hjerteformet valentine jello form

Rarity and Design Matter

En standard riflet form er samleobjekt, men en form med et dyr eller en figur er verdt mer. En Jello-form av kobber fra viktoriansk tid med en tredimensjonal løve hentet over $100 på eBay, som standardformer selger for under $10. På samme måte oppnår mer moderne alternativer fra 1900-tallet generelt mindre på auksjon fordi de er mer vanlig enn 1800-tallsformer i god stand.

antikk geléform
antikk geléform

Markeringer kan indikere produsent

Med antikke gjenstander er det viktig å se etter merker. Disse kan indikere en spesifikk produsent, for eksempel Benham & Froud. Former fra disse produsentene er mer verdifulle. For eksempel selges et sett med Benham & Froud kobberformer på auksjon for over $800. Benham & Froud merker funksjoner og kule og et kryss med andre markeringer for å indikere modell og dato.

kobbergeléform
kobbergeléform

Bruk for antikke kobbergeléformer

Selv om de er nydelige, er kobber Jello-former også nyttige i dagens hjem. Hvis du planlegger å bruke formen til matlaging, anbefaler 4&20 at du fortinner interiøret på nytt. Du kan få det gjort i spesialbutikker, for eksempel Rocky Mountain Tinning. Når du er klar til å ta formen i bruk, bør du vurdere disse ideene:

  • Snu ringformede former opp ned og plasser et søylelys i midten. Dette skaper et unikt midtpunkt i vintagestil.
  • Lagre knapper, bånd, tråd og andre håndverksartikler i mindre former. De gjør en nydelig utstilling i håndverksrommet ditt.
  • Heng formene på veggen i en gruppering, la skjønnheten deres gi litt varme og vintage sjarm til kjøkkenet eller spisestuen.
  • Bak en kake eller kaketopp i formen din. I følge matbloggen SallyB's Kitchen er nøkkelen å holde ovnstemperaturen lav og sørge for at formen støttes.
  • Plasser en plastskål eller -beholder i Jello-formen og bruk den som en plantekasse på kjøkkenet.
  • Ikke glem, du kan faktisk bruke disse til å lage Jello også!

Sjarmerende og nyttig

I likhet med kjøkkenbokser, vaser, emaljebeholdere og mange andre gjenstander, er antikke kobber Jello-former vakre og nyttige på samme tid. Nå som du vet mer om dem, kan du bruke dem på mange fantastiske måter i hjemmet ditt.

Anbefalt: