Karriererådgivning for eldre voksne

Innholdsfortegnelse:

Karriererådgivning for eldre voksne
Karriererådgivning for eldre voksne
Anonim
Glad senior forretningskvinne på et seminar i et styrerom
Glad senior forretningskvinne på et seminar i et styrerom

Karriererådgivning er en god måte for eldre voksne å komme tilbake i arbeidsstyrken på. Eldre arbeidstakere kan finne en ny karrierevei mye lettere når de jobber med en god karriererådgiver som forstår utfordringene de står overfor.

Hvorfor karriereveiledning for eldre voksne er en god idé

En lokal karriererådgiver for eldre arbeidstakere bør ha en bredere og dypere forståelse av arbeidsmuligheter i byen eller byen din enn et typisk formidlingsbyrå. Mange karriererådgivere for eldre arbeidstakere har etablert relasjoner med lokale arbeidsgivere og byråer. Dette nettverket kan gi deg innsikt du ikke kunne etablere selv.

Hva du kan forvente av en karriererådgiver

Det er alltid best å holde forventningene dine i sjakk. Du må ha ferdigheter, erfaring og evner som kreves for enhver jobb. En karriererådgiver vil fungere som din coach og veilede deg gjennom din karriere eller jobbbytte.

Overvinne alderdom

Selv om aldersdiskriminering er i strid med loven, er aldersskjevhet fortsatt til stede. Rådgiveren din kan bevæpne deg med nødvendig informasjon og verktøy for å overvinne denne potensielle hindringen. For eksempel vet du allerede at du er opp mot yngre kandidater for de fleste jobber. De fleste av disse jobbene krever ikke 20 til 30 års erfaring. En karriererådgiver for eldre voksne kan hjelpe deg å gjenkjenne egenskapene du skal presentere for en arbeidsgiver som vil få deg til å skille deg ut fra mengden av potensielle jobbkandidater.

Evaluering og evaluering

Karriereveiledning for eldre voksne krever en dyktig rådgiver som er opplært i å vurdere ferdighetene og erfaringene dine. Du må ta de testene og vurderingene som er nødvendige for at rådgiveren din skal få en oversikt over dine ferdigheter og evner.

Tilpasse ferdighetene dine med arbeidsgivers behov

Rådgiveren kan deretter oversette det du bringer til et selskap og gi deg råd om potensielle jobber du er interessert i å utføre. En rådgiver gir et objektivt synspunkt på hvordan dine evner potensielt samsvarer med de som kreves for en spesifikk jobb. Noen av verktøyene en karriererådgiver kan bruke kan inkludere vurderinger/tester designet for spesifikke jobber som er tilgjengelige i ditt område.

Riktig holdning

Husk at karriererådgiveren din ikke kjenner deg eller dine evner. Det er gjennom disse vurderingene at hun/han vil få en bedre forståelse av hva du bringer til sysselsettingsbordet. Gjennom disse evalueringene kan rådgiveren din fastslå at du er kvalifisert for en jobb du aldri har vurdert. Å være fleksibel, samarbeidsvillig og imøtekommende med disse vurderingene vil gå en lang vei mot å nå dine mål.

Veiledning og oppmuntring

En dyktig karriererådgiver for eldre mennesker vet verdien du kan tilføre en jobb og fordelen din ekspertise vil gi en bedrift. Du kan stole på veiledningen fra rådgiveren din for å styre deg mot jobbene som passer best for dine ferdigheter, erfaring og eventuelle fysiske krav du måtte ha.

Karriereendring og tilbake til college

Rådgiveren din kan hjelpe deg med å avgjøre om et karriereskifte er riktig for deg. Det er flere undervisningshjelpemidler tilgjengelig for seniorer som ønsker å starte en ny karriere. En karriereveileder for eldre arbeidstakere vil vite hvilke programmer som er tilgjengelige, for eksempel økonomisk støtte for eldre og utradisjonelle studenter, og kan henvise deg til disse programmene.

Voksenopplæringsstudenter som bruker bærbare datamaskiner i klasserommet
Voksenopplæringsstudenter som bruker bærbare datamaskiner i klasserommet

Oppdaterer CV-en din

Det kan ha vært lenge siden du opprettet en CV. De fleste karriererådgivere tilbyr en CV-tjeneste. Andre tilbyr personlig vurdering/veiledning for å utarbeide og/eller oppdatere din CV.

Nettverksmuligheter

Nettverk er avgjørende for å etablere forbindelser med næringslivet. Karriererådgiveren din kan henvise deg til ulike nettverksmuligheter, for eksempel forretningsmiksere, et ukentlig handelskammer og ulike grupper du kan finne av verdi, spesielt de for eldre arbeidstakere.

Intervjuforberedelse

Karriererådgiveren din vil hjelpe deg med å forberede deg til ditt første intervju. På dette tidspunktet vil karriererådgiveren din gi deg intervjutips og hjelpe deg med å vurdere intervjuferdighetene dine.

Intervjutips, coaching og rådgivning

Sjansen er at du ikke har vært på jobbintervju på en stund. Du kan være ute av praksis og ikke føle deg for trygg på å gjenoppta den stressende delen av jobbjakten. Rådgiveren din er vant til denne reaksjonen og kan hjelpe deg med å forberede deg til jobbintervjuer.

Coaching for jobbintervjuer

Mange karriererådgivere tilbyr falske intervjuer for å hjelpe deg med å lære teknikker og etikette for å sette din beste fot frem. Dette kan også inkludere hva du skal ha på deg for spesifikke intervjuer. Du kan aldri overkle deg for et intervju, men du kan absolutt være underkledd. Følg rådgiverens veiledning om intervjuantrekk, slik at du alltid presenterer deg selv som en profesjonell.

Smilende moden forretningskvinne
Smilende moden forretningskvinne

Oppfølging etter intervju

Karriererådgiveren din vil følge deg opp så snart du er ferdig med intervjuet. Dette kan være en telefonsamtale eller en forespørsel om å komme innom kontoret deres. Du bør være så åpen som mulig når det gjelder å dele intervjuerfaringen din, slik at rådgiveren din kan hjelpe deg med å vurdere resultatene dine og hva du kan prøve neste gang for forbedring.

Vurderer intervjuet ditt

Hensikten med intervjuoppfølgingen er å lære av tilbakemeldingene fra rådgiveren din. Husk at du er i konkurranse, så du trenger alle tipsene du kan få som forberedelse til neste intervju.

Lære av intervjuer

Mens forventningen din til hvert jobbintervju bør være å motta et tilbud, husk at du spiller et tallspill. Jo flere intervjuer du går på, jo større sjanse har du for å få et tilbud.

Intervju takeaways

Det hjelper å se på hvert intervju som et læringsverktøy som du kan bygge videre på til neste intervju frem til du mottar et jobbtilbud. For noen mennesker vil det første intervjuet gi et jobbtilbud, men for de fleste vil det ta et par eller flere intervjuer. Rådgiveren din vil hjelpe deg med å vurdere hver enkelt, gi tilbakemelding og finne ut hva du kan ta med deg fra intervjuet for å hjelpe deg med å få en bedre neste gang.

Etikettetips etter jobbintervju

En annen rolle for rådgiveren din er å gi deg råd om riktig etikette etter intervjuet. Dette er vanligvis en standard "takk" -melding eller e-post, men rådgiveren din vil vite hvilket skjema du bør bruke, samt eventuelle spesielle etiketteforventninger et selskap kan ha.

Motta et jobbtilbud

Rådgiveren din vil gi deg råd om hvordan du kan motta et jobbtilbud og hva du skal si og ikke si. Det viktigste er at du kanskje vil diskutere tilbudet med rådgiveren din før du svarer på det. Dette gjelder spesielt hvis du ikke er kjent med karrieren og industriområdet. Rådgiveren din kan hjelpe deg med å vurdere tilbudet. Hvis du ønsker å forhandle noen deler av tilbudet, for eksempel lønn, ferietid osv., kan rådgiveren gi deg råd om den beste tilnærmingen. Til syvende og sist er det din beslutning om å akseptere eller avslå et jobbtilbud.

Senior gründer som bruker mobiltelefon
Senior gründer som bruker mobiltelefon

Godta et jobbtilbud

Når du godtar et jobbtilbud, vil rådgiveren din ønske å møte deg, først for å gratulere deg og deretter gå gjennom noen tips for å hjelpe overgangen til den nye jobben din til å gå problemfritt. Vær nøye med rådgiveren din, spesielt hvis han/hun er kjent med bedriftskulturen og kan gi deg verdifulle innsidetips.

Vurderer potensiell karriererådgiver for eldre arbeidstakere

Det er et par ting du vil se etter i en karriereveileder for eldre voksne. Du trenger ikke velge den første karriererådgiveren hvis du føler at denne personen ikke forstår målene dine eller du ikke får kontakt med dem. Ting å se etter i en god karriererådgiver for eldre arbeidstakere inkluderer:

  • Forstår karrieremålene dine og utarbeider en handlingsplan
  • Kjenner det nåværende arbeidsmarkedet for eldre arbeidstakere
  • Tilbyr en grundig vurdering av dine ferdigheter og potensielle karriereveier
  • Ser ut til å ha relasjoner med potensielle arbeidsgivere eller i det minste innenfor fellesskapet
  • Kunnskap om jobbmuligheter, byråer og programmer for eldre voksne
  • Gir praktisk informasjon om jobber og forberedelse til jobbintervjuer
  • Forstår verdien din som potensiell ansatt
  • Rådgivningssertifisering og statlig lisens (de fleste stater krever)

Potensielle nye karrierer og opplæring på jobb

Karriererådgiveren din er klar over opplæringsprogrammer på jobben som du potensielt kan kvalifisere til å fylle. Disse kan variere fra en bransje til en annen. Noen lokalsamfunn har opplæringsprogrammer for andre karriere gjennom ulike offentlige og privatfinansierte byråer.

Jobbtrening med senior
Jobbtrening med senior

Jobbe med firmaansettelser

Noen selskaper har anerkjent verdien av eldre arbeidstakere og deltar i ansettelsesinitiativer for eldre ansatte. Rådgiveren din vil vite hvilke selskaper du skal kontakte og vil kunne gi deg råd om stillingene som er tilgjengelige.

Gebyrbet alt karriererådgivning for eldre voksne

Før du godtar eller signerer en kontrakt med en karriererådgiver, sørg for at du forstår honorarstrukturen. De fleste karriererådgivere tar mellom $100 til $250 i timen. Tiden din vil enten være 30- eller 60-minutters økter med tot alt seks til 10 økter. Planen kan være én økt i uken, annenhver uke eller én i måneden, avhengig av hva du og rådgiveren din er enige om å forfølge. Du bør aldri betale noe gebyr på forhånd. Du vil betale for en tjeneste som ikke er direkte knyttet til at du får et jobbtilbud.

Hvordan finne en karriererådgiver

Det er ingen offisiell forskrift for karriereveiledere, spesielt ikke for eldre arbeidstakere. Det er noen måter du kan finne en kvalifisert, anerkjent karriererådgiver på. Profesjonelle organisasjoner som tilbyr sertifiseringer for karriererådgivere er et flott sted å begynne.

Institute of Career Certification International (ICCI)

Institute of Career Certification International (ICCI) tilbyr sertifisering for karriererådgivere for ledere. Nettstedet tilbyr en portal for å finne en av deres sertifiserte rådgivere ved å bla til ditt land og spesialitetsområdet du ønsker i en karriererådgiver.

National Certified Counselor (NCC)

The National Board for Certified Counselors (NBCC) har en sertifisering for rådgivning flaggskip, National Certified Counselor (NCC). Du kan se etter denne sertifiseringen når du søker en karriererådgiver, men nettstedet tilbyr ikke en katalog du kan søke i.

International Coach Federation (ICF)

The International Coach Federation (ICF) er en global sertifisering for trenere. Nettstedet tilbyr en busskatalog med flere søkekriterier du angir.

Offentlige og ideelle karriererådgivningstjenester for eldre voksne

Du kan dra nytte av ulike statlige sponsede programmer, noen administrert av ideelle organisasjoner så vel som offentlige etater. De fleste er ikke en avgiftsbasert tjeneste, men tilbys gratis til de som kvalifiserer.

Nasjon alt karrieresenter for eldre arbeidere

National Older Worker Career Center (NOWCC) er en 501 (c)(3) ideell organisasjon. Organisasjonen har hovedkontor i Arlington, Virginia og har et feltkontor i Lakewood, Colorado og Dallas, Texas. Gruppen samarbeider med offentlige etater for å ansette personer over 55 år.

Senior kvinnelig gartner som jobber i hagesenteret
Senior kvinnelig gartner som jobber i hagesenteret

Administrere offentlige tjenester

Organisasjonen administrerer Agriculture Conservation Experienced Services (ACES)-programmet for Natural Resources Conservation Service (NRCS) til det amerikanske landbruksdepartementet og for U. S. Forest Service (USFS). I tillegg administrerer den også Senior Environmental Employment (SEE)-programmet for Environmental Protection Agency (EPA) samt Senior Community Service Employment Program (SCSEP) i samarbeid med AARP Foundation for U. S. Department of Labor.

Nasjon alt råd for aldring

Det eldste programmet til National Council on Aging (NCOA) er Senior Community Service Employment Program (SCSEP) som hjelper arbeidsledige, lavinntektspersoner 55 år gamle og eldre med å finne jobb. Deltids, bet alte opplæringsprogrammer med ideelle organisasjoner gir disse personene ferdigheter som kan brukes innen privat industri. Programmet er finansiert av US Department of Labor.

AARP Foundation

AARP (American Association of Retired Persons) har Back to Work 50+ partnere på forskjellige steder i USA. Organisasjonen tilbyr også gratis strategitips og en 50+ jobbsøkerguide. Du kan alle 1-855-850-2525 for å motta begge deler og spørre om det er et verksted i nærheten.

Andre måter å finne en karriererådgiver

Du kan bli med i ulike nettgrupper dedikert til personer over 55 år og be om henvisninger. De fleste av disse forumene/gruppene er åpne dialoger, selv om noen har spesifikke emner for diskusjoner. Noen favorittfora inkluderer Silver Surfers, Over50Forum, eller bli med i en LinkedIn-gruppe, eller til og med start en selv.

Høgskoler og universiteter

Noen høyskoler og universiteter tilbyr karriererådgivningstjenester for alumni. Du kan sjekke med din alma mater for å se om den tilbyr denne tjenesten, eller sjekke med lokale høyskoler/universiteter for samfunnsprogrammer for pensjonister. Noen kan også gi en liste over anerkjente karriererådgivere.

United Way

Noen United Way-kontorer tilbyr månedlige avtaler med frivillige karriererådgivere/trenere. Du kan sjekke med din lokale United Way for å se om denne gratistjenesten er tilgjengelig i ditt område og hvordan du registrerer deg.

Forstå karriereveilednings alternativer for eldre voksne

Eldre mennesker har ganske mange alternativer når det gjelder å finne en karriereveileder. Noen alternativer innebærer å betale et gebyr, mens andre er gratistjenester som tilbys av offentlige etater. En rådgiver kan hjelpe deg med å finne en ny karrierevei.

Anbefalt: