Her er når babyen din trygt kan sove på magen

Innholdsfortegnelse:

Her er når babyen din trygt kan sove på magen
Her er når babyen din trygt kan sove på magen
Anonim

Babyen din vil snart vokse seg sterk nok til å sove på magen, men foreløpig: Tilbake til søvn

sovende baby
sovende baby

Hvis du er millennial, kan babyboken din inneholde et bilde eller to av deg som baby sover på magen, kanskje med tommelen i munnen og rumpa i været. Hvis du prøver å legge babyen din i barnesengen på ryggen, kan du merke at svigermor, bestemor eller tantes sammenknepte lepper og hodet rister. Du kan også ha vært gjennom mer enn ett velmenende foredrag om hvor mye babyer liker å sove på magen.

Men vær sterk, mamma! De eldre mødrene i livet ditt sier dette fordi legene deres ba dem legge babyene sine på magen for å sove. Og du overlevde, så hva er problemet? Vel, problemet er at flere tiår med forskning siden den gang har vist om og om igjen: den tryggeste måten for babyen å sove på er på ryggen. La oss snakke om hvorfor.

Hvorfor kan ikke babyer sove på magen?

I 2022 publiserte American Academy of Pediatrics (AAP) noen oppdaterte retningslinjer om trygg søvn. I 1994 ble kampanjen "Back to Sleep" startet i mange land som svar på et økende antall søvnrelaterte spedbarnsdødsfall. Siden den gang har disse tallene f alt, noe som betyr at babyer har holdt seg tryggere med denne nye metoden. Disse gode nyhetene gir oss betydelige bevis på at å legge babyer til å sove på ryggen holder dem mer beskyttet enn å sove på magen.

Risiko for krybbedød

Sudden Infant Death Syndrome (SIDS), nå oppdatert til Sudden Unexpected Infant Death (SUID), beskriver den uventede døden til et spedbarn under ett år. Hvis babyen sovnes på magen for tidlig, har bevis vist at disse babyene er mer sannsynlig å oppleve en livstruende hendelse. Babyer trenger tid til å utvikle styrken til å løfte hodet konsekvent og forskyve kroppen for å holde munnen og nesen fri for hindringer.

Når kan babyer sove på magen?

I følge AAP skal babyer sove på ryggen til de fyller ett år. Noen babyer vil lære å rulle seg rundt under leggetid (eller lur) før de fyller år, og det er greit.

Hva om babyen ruller på magen mens han sover?

Hvis den lille ruller til magen mens de prøver å sovne eller når som helst under en søvnøkt, ikke bekymre deg. Du trenger ikke å løpe inn og snu dem tilbake. Etter hvert som babyen vokser og blir sterkere, vil de snart floppe over den vuggen!

Når babyen har fullført sitt første kast, er det på tide å miste swaddles. Mens swaddles fungerer veldig bra for å holde spedbarn trygge, kan de stoppe en eldre baby fra å bevege seg slik de trenger. Hvis du fortsatt vil kose babyen litt, kan du bruke glidelåstepper.

Tilbake til å sove er fortsatt det beste rådet

Foreldreråd endrer seg mye over tid, og det er bra. Uten fremskritt innen forskning, kan vi fortsatt tro at en katt stjeler pusten til en baby! Når det gjelder babyens søvnstillinger, er den nåværende konsensus om at det å legge dem ned for å hvile på ryggen den sikreste tilnærmingen. Hvis du er bekymret for noen aspekter ved babyens søvn, ta kontakt med barnelegen din.

Anbefalt: