Vannhagelufter

Innholdsfortegnelse:

Vannhagelufter
Vannhagelufter
Anonim
japansk hage
japansk hage

Hvis du har en dam eller vannhage vet du at den kan legge til skjønnhet til landskapsdesignet ditt; men for å opprettholde helsen og skjønnheten, trenger du en vannhagelufter. Enten du har en liten vannhage eller en stor dam, vil du oppleve at lufting er viktig. Den følgende artikkelen vil forklare hvordan en vannhagelufter fungerer og hvor du kan finne en som passer dine behov.

Hva er lufting?

Lufting er prosessen der oksygen slippes gjennom overflaten av dammen og inn i vannet. Sirkulasjonen av luft i vannet tillater også frigjøring av karbondioksid. Selv om en av høsthageoppgavene dine er å rense døde blader fra dammen, faller noen til bunnen og begynner å råtne. Karbondioksid er avfallsmaterialet som frigjøres av nyttige bakterier når det forbruker råtnende organiske materialer i vannet som blader eller små pinner.

Hvorfor bruke en vannhagelufter

Flere fordeler kommer ved å bruke en vannhagelufter, inkludert:

  • Forskjønnelse av vannhagen din
  • Reduksjon av mygg
  • Sunn fisk

Den kanskje mest bemerkelsesverdige fordelen med lufting i vannhagen din er reduksjonen av skjemmende algevekst.

Hemming av algevekst

Algeveksten kontrolleres fordi lufting gjør det vanskelig for algene å holde seg på toppen av vannet der de kan forsyne seg gjennom fotosyntese. Solen er den essensielle komponenten i prosessen med fotosyntese.

Når du sørger for lufting i vannhagen din, presses algene dypere ned i vannet der solens stråler ikke kan trenge inn; uten sollys vil algene dø. Selv om dette kan være dårlige nyheter for alger, er det fantastiske nyheter for deg hvis du vil unngå en ertegrønn vannhage.

Typer av luftere

Koi-dammen
Koi-dammen

Det finnes mange typer luftere tilgjengelig i dag, inkludert overflate- og bunnsystemer i flere forskjellige størrelser. Med så mange typer luftesystemer, hvordan vet du hva slags vannhagelufter du trenger til vannhagen din? Dette vil avhenge av størrelsen på vannhagen din. For dammer som er mindre enn fire fot dype bør et overflatesystem, som en vannfontene, gi tilstrekkelig lufting.

For større dammer vil et bunnsystem være nødvendig for å gi skikkelig lufting. Et bunnsystem vil tillate oksygen å trenge dypere inn i vannhagen din, og holde den sunn og vakker.

Hvor kan jeg kjøpe

Ethvert sted som selger preformede dammer eller damforsyninger vil ha luftesystemer. Prøv dine lokale Wal-Mart- eller hjemmeforbedringsbutikker som Lowes og Home Depot. Hvis utvalget du finner lok alt er for lite eller ikke helt det du lette etter, kan du prøve å bla gjennom noen av disse nettbutikkene:

  • Absolute Aquatics har et fint utvalg av luftesystemer og forsyninger. Ikke bare kan du finne det du trenger til vannhagen din her, men du kan også få svar på alle spørsmål du har om å opprettholde helsen til vannhagen din.
  • Aeration Technologies har luftesystemer for vannhager, dammer og innsjøer. Store eller små, de kan dekke dine behov.
  • Keystone Hatcheries tilbyr one stop shopping for alle dine vannhagebehov. Etter at du har plukket ut luftesystemet ditt, kan du søke etter andre vannhageforsyninger, planter og til og med Koi. Du kan bestemme deg for at du må utvide vannhagen din etter å ha surfet på denne siden.
  • Pond Liner.com har et imponerende utvalg av luftere og fontener for vannhagen din, og du vil like å bla gjennom de andre produktene deres også. Sjekk ut de forsvinnende fossepakkene!

Det er mange flere netthandlere så vel som lokale kilder for å finne en vannhagelufter som dekker dine behov. I tillegg har mange hagebarnehager utstyr for vannhager og dam. Noen vil til og med tilby en profesjonell konsultasjon for å hjelpe deg med å designe det riktige systemet for vannhagen eller dammen. Uansett hvilken måte du velger, vil det være vel verdt innsatsen å ha en sunn vannhage for å gi år med skjønnhet, avslapning og nytelse.