12 beste bregneplanter for frodig innendørs løvverk

Innholdsfortegnelse:

12 beste bregneplanter for frodig innendørs løvverk
12 beste bregneplanter for frodig innendørs løvverk
Anonim

Frydige, grønne bregner gir levende farger til hjemmet ditt. Oppdag de beste bregneplantene du kan ta med inn i rommet ditt.

bregne potteplante
bregne potteplante

Enten du ønsker å starte eller utvide potteplantesamlingen din, er bregner et godt valg. Med sine livlige grønne blader og frodige løvverk bringer de livfullheten til utendørs inn. Det finnes mange typer bregner, hver med særegne blader og andre egenskaper. Men uansett størrelse eller form, er de alle nydelige og en fin måte å fornye ethvert innendørsrom.

Beste innendørsbregner med sammensatte blader

Sammensatte bregner har fjæraktige blader med mange små blader som vokser ut fra en sentral stilk. Mange av de mest populære innendørsbregnene er denne typen.

Asparges Fern

aspargesbregne
aspargesbregne

Aspargesbregne (Asparagus aethiopicus) er faktisk ikke en bregne. I motsetning til ekte bregner, produserer den frø i stedet for sporer. Likevel er det en populær potteplante som kalles en "bregne", så den fortjener en plass på denne listen. Den har fjæraktige blader som ser ut som en aspargesplante, men den produserer ikke mat. Den kan bli opptil tre fot høy med en tilsvarende spredning. Når den dyrkes innendørs, trenger aspargesbregne sterkt indirekte lys.

Austral Gem Fern

austral perle bregne
austral perle bregne

Austral perlebregne (Asplenium dimorphum x difforme) er en hybrid fuglereirbregne som er perfekt hvis du leter etter en liten innendørs plante. Den vokser til mellom 12 og 18 tommer høy, med en spredning på rundt fire tommer. Den er spesielt godt egnet for innendørs dyrking fordi bladene ikke feller like mye som andre bregner. Den vil vokse i alle innendørs lysforhold, fra sterkt indirekte lys til lite lys.

Boston Fern

Boston bregne
Boston bregne

Bostonbregne (Nephrolepis ex altata) er en klassisk stueplante som har vært populær siden viktoriansk tid. Når de dyrkes innendørs, kan Boston bregner vokse til å bli to fot høye med en tilsvarende spredning. De lager flotte hengende planter, og de ser også bra ut i pidestallbeholdere. Denne planten trives innendørs i middels eller sterkt indirekte lys. De vil legge til frodig, luftig løvverk til enhver plass.

Cotton Candy Fern

sukkerspinn bregne
sukkerspinn bregne

Spinnspinnbregne (Nephrolepis ex altata) kalles også fluffy ruffle-bregne, hovedsakelig på grunn av de myke, fluffy bladene som faktisk ser litt ut som sukkerspinn. Denne planten har en oppreist vekstvane, selv om bladene elegant blusser utover. Den vokser vanligvis til mellom to og tre fot høy, selv om den faktisk kan nå en høyde på fem fot. Når den dyrkes innendørs, trenger denne planten sterkt indirekte lys.

Fishbone Fern

fiskebeinbregne
fiskebeinbregne

Fiskebeinbregne (Nephrolepis cordifolia 'Duffii') er en dvergversjon av Boston-bregnen. Den har noen få andre vanlige navn, inkludert sitronknappbregne og småbladet sverdbregne. Denne planten i seg selv er liten, og det er bladene også. Denne bregnen blir ikke mer enn en fot høy og har små avlange blader som sitter veldig tett sammen langs bladene. Den fungerer utmerket i omtrent alle innendørs lysforhold, inkludert lavt, middels og sterkt indirekte lys.

Holly Fern

kristtorn bregne
kristtorn bregne

Hollybregne (Cyrtomium falcatum) kalles noen ganger japansk kristtornbregne. Bladene har spisse ender, og det er derfor den har kallenavnet for den berømte spisse kristtornplanten. Holly bregne har en klumpende vekstvane og kan vokse til to fot høy, med en spredning på opptil tre fot. Den tåler lav luftfuktighet bedre enn andre bregner. Når den dyrkes innendørs, trenger denne planten sterkt indirekte sollys.

kengurubregne

kengurubregne
kengurubregne

Kengurubegne (Microsorum diversifolium), også k alt kengurubegne, er – ikke overraskende – hjemmehørende i Australia og New Zealand. Denne planten er en spredende bregne som bare blir omtrent en fot høy, med en spredning på mellom tre og fire fot. Bladverket er kraftigere enn de fleste andre bregner. Små runde strukturer som produserer sporer dannes noen ganger på bunnen av bladene, noe som gjør den til en seriøst kul plante. Kengurubregne trenger sterkt indirekte lys når den dyrkes innendørs.

Beste innendørs bredbladsbregner

Bredne bregner har udelte blader i stedet for de delte fjæraktige bladene som oftere forbindes med bregneplanter. Bregner er utmerkede potteplanter.

Fugleredebregne

fuglerede bregne
fuglerede bregne

Fuglereirbregner (Asplenium nidus) har lange, brede blader som ligner mer på bladene til banantrær enn et typisk bregneblad. Denne planten når vanligvis mellom tre og fem fot høy, med en spredning på to til tre fot. Den gjør seg best i middels til sterkt indirekte lys når den dyrkes innendørs, men den tåler også lite lys.

Krokodillebregne

krokodillebregne
krokodillebregne

Krokodillebregne (Microsorum musifolium 'Crocodyllus') har karakteristiske rynkete, læraktige blader som ligner mye på skjellene på en krokodilles hud. Det uvanlige utseendet får mange hoder, så det er en flott plante å ha i huset. Denne planten kan variere mellom to og fem fot høy, med en tilsvarende spredning. I motsetning til de fleste andre bregner, foretrekker krokodillebregner å vokse i lite lys, så de er perfekte for de mørkere hjørnene av rommet ditt som trenger en plante.

Hart's Tongue Fern

hjertetungebregne
hjertetungebregne

Harts tungebregne (Asplenium scolopendrium) kalles også noen ganger hestetungebregne og brennbregne. Denne planten holder seg vanligvis under to fot høy, med lange blader som kan vokse opp til 16 tommer. Den trives innendørs når den får moderat/middels indirekte sollys. Harts tungebregne kan håndtere noe sterkt indirekte lys, men bare i tre eller færre timer per dag.

Staghorn Fern

hjortebregne
hjortebregne

Staghornbregner (Platycerium bifurcatum) har grønne blader formet som gevir og brune blader som vokser fra plantens base. De formerer seg ved å produsere unger (som en edderkoppplante) som kan brukes til å starte nye planter. Som andre ekte bregner kan du også formere hjortebregner via sporer. Denne planten trenger sterkt indirekte lys når den dyrkes innendørs.

Bordbregne

bordbregne
bordbregne

Bordbregne (Pteris cretica), også ofte k alt kretisk bremsebregne, er en liten bredbladbregne som klarer seg veldig bra innendørs der den blir opptil 18 tommer høy. Spraglete varianter har et kremfarget senter skissert med et tykt bånd av grønt, mens andre har helgrønne blader. Denne planten trenger sterkt indirekte lys.

Hvilken av de beste innendørsbregnene vil du dyrke?

Hvilke er dine favoritter? Med så mange flotte alternativer kan det være vanskelig å begrense seg til bare ett, eller til og med noen få. Heldigvis kan du fortsette å legge til flere og flere bregner til potteplantesamlingen din for enda mer levende grøntområder.

Anbefalt: