Hva du skal gjøre med gamle smykker for å gi det en moderne oppdatering

Innholdsfortegnelse:

Hva du skal gjøre med gamle smykker for å gi det en moderne oppdatering
Hva du skal gjøre med gamle smykker for å gi det en moderne oppdatering
Anonim

Prøv disse kreative upcycling-ideene for all den blingen som samler støv i smykkeskrinet ditt.

Vintage halskjeder og smykker til salgs i antikvitetsbutikken
Vintage halskjeder og smykker til salgs i antikvitetsbutikken

La oss innse det – motetrender kan endre seg ganske dramatisk, og det er vanskelig å vite hva man skal gjøre med gamle smykker som ikke fungerer med stemningen din. Den rhinestone-brosjen til bestemoren din er kanskje ikke din stil, men du kan fortsatt finne en meningsfull (og super pen) måte å få den inn i livet ditt. Det er mange gode ideer for å omforme disse brikkene til kreative hjemmeinnredningsprosjekter og morsomt tilbehør.

Åtte kreative ideer til hva man kan gjøre med gamle smykker

Med litt ekstra tid og noen få forsyninger kan du forvandle de støvete gamle kulene fra meh til fantastiske. Prøv et av disse morsomme og enkle prosjektene.

Legg til Bling i kjedelige sko

Luksuriøse perleøreringer på høye hæler for bryllup
Luksuriøse perleøreringer på høye hæler for bryllup

Glitrende gamle øredobber og glitrende rhinestones er kanskje ikke superbærbare i sin opprinnelige tilstand, men de lager faktisk nydelige skodekorasjoner for spesielle anledninger. Du kan lime smykkene varmt på baksiden av skoene eller på tærne for å gi massevis av gnist og stil. Dette er et spesielt flott alternativ for bryllupsskoene dine eller hælene du har på deg til en spesiell seremoni eller begivenhet.

Lag en smykkemagnet

Rhinestone magnet juvelbelagt magnet gjenbrukt
Rhinestone magnet juvelbelagt magnet gjenbrukt

Bare fordi du ikke vil ha det på, betyr det ikke at kjøleskapet ditt ikke kan det. Gamle brosjer og øredobber lager fantastiske magneter, og det er superenkelt å lage dem. Du kan hente vanlige sirkulære magneter i håndverks- eller jernvarehandelen. Bruk deretter varmt lim på baksiden av smykket for å feste det til magneten. Når det er avkjølt og tørt, har du det stiligste kjøleskapet på blokken.

Lag en glitrende bilderamme

Smykkedekorert bilderamme Clear Crystal & Navy Vintage
Smykkedekorert bilderamme Clear Crystal & Navy Vintage

Nok en gang er varmt lim din venn her. Vis et favorittbilde i en bilderamme dekorert med gamle smykker. Dette er en rørende måte å minnes en slektning som eide smykket, og det er også en spesiell gave. Bare hent en enkel ramme i bruktbutikken og bruk varmt lim for å legge til biter en om gangen. Dette fungerer best hvis du velger et fargeskjema, for eksempel helsvart eller klar.

Bygg et unikt sjarmarmbånd

Vintage armbånd gull sjarm armbånd
Vintage armbånd gull sjarm armbånd

Hvis du ikke ønsker å bruke disse søljene, øreringene og anhengene hver dag eller på vanlig måte, kan du gjøre dem til et sjarmarmbånd som du kan bruke til spesielle anledninger eller gi dem i gave til et familiemedlem eller venn. Velg et tomt sjarmarmbånd med store lenker og hent noen hopperinger i din lokale håndverksbutikk. For å åpne ringene, bruk to tang for å vri dem åpne. Deretter kan du legge til det gamle smykket og vri hoppringen lukket for å koble den til armbåndet.

Grow a Jeweled Topiary Art Piece

Jeweled innrammet smykker Art Topiary
Jeweled innrammet smykker Art Topiary

Å dyrke en ekte topiary kan ta en grønn tommel, men dette morsomme kunstprosjektet for gamle smykker tar egentlig bare varmt lim, en bilderamme, et stykke papp og noen sparklies. For å lage det, kutt pappen slik at den passer i rammen (du kan gjøre den pen ved å lime litt mønstret eller farget papir på den også). Skisser lett formen til et tre på pappen, og bruk deretter varmt lim til å feste søljene, øredobber og andre gamle deler i den formen du har designet.

Lag et klokkekjede

Vintage klokkehalskjede Resirkulert / gjenbrukt
Vintage klokkehalskjede Resirkulert / gjenbrukt

Gamle klokker kan være veldig pene, men folk bruker dem bare ikke så mye lenger (telefonen din kan tross alt fortelle deg tiden og underholde deg). Fjern stroppene fra urskivene og sett dem sammen for å lage et morsomt og funky halskjede. Dette er en annen situasjon hvor hoppringer kommer godt med. Hent noen i håndverksbutikken og bruk to tang for å vri dem opp. Legg til to urskiver og vri dem lukket igjen, fortsett til neste. Når kjedet har ønsket lengde, bruk en lås (også fra håndverksbutikken) for å gi det en lukking.

Velkommen gjester med et smykkeskilt

Innrammet smykkekunst Velkommen
Innrammet smykkekunst Velkommen

Hvis du har noen ganske gamle halskjeder og armbånd du ikke vet hva du skal gjøre med, kan du bruke litt varmt lim og en bilderamme for å gjøre dem om til et glitrende velkomstskilt for hjemmet ditt. Se etter en lang bilderamme i bruktbutikken og legg til et stykke papp i en nøytral farge. Skisser deretter ordet "velkommen" lett og bruk varmt lim for å dekke skissen med smykker.

Lag serviettringer med perler til julebordet ditt

Perle Thanksgiving Christmas fancy serviettringer
Perle Thanksgiving Christmas fancy serviettringer

Har du et feriemåltid? Gjør gamle smykker til fancy serviettringer til festen din. Alt du trenger å gjøre er å klippe fra hverandre gamle perler og feste dem på elastisk snor fra håndverksbutikken. Bind endene sammen for å lage en serviettring og skjul knuten inne i en av perlene. Dette er en fin måte å bruke gamle draktsmykker fra slektninger på en meningsfull måte.

Rasktips

Å vite hva du skal gjøre med gamle smykker du ikke vil upcycle er en annen utfordring. Hvis du virkelig ikke liker den og ikke har noen sentimental tilknytning til den, doner den til veldedighetsbutikker eller tilbyr den gratis på et klassifisert nettsted. Andre vil kanskje lage noe med det (eller til og med bruke det).

Når man ikke skal oppgradere gamle smykker

Ikke alle gamle smykker fungerer for upcycling, spesielt hvis det du gjør med det innebærer permanente modifikasjoner. Ha disse tipsene i bakhodet når du vurderer alternativene i bruktbutikken eller ser på boksen med bestemors smykker:

  • Ikke upcycle noe som er laget av edle metaller eller edelstener. Se etter frimerker og smykkemerker som forteller deg metallinnholdet.
  • Hopp over også å gjenbruke noe som kan være et ettertraktet stykke. Enkelte merker av kostymesmykker er svært samlebare.
  • Hvis det er en gjenstand som er meningsfull for deg, bør du vurdere å bruke en midlertidig metode for å lage noe med den. Sy eller nål den i stedet for å lime den, for eksempel.

Tenk utenfor smykkeskrinet

Det er så mange måter å bruke gamle smykker til å lage meningsfulle dekorasjoner eller tilbehør, så det er morsomt å tenke utenfor det støvete gamle smykkeskrinet. Ta deg tid til å vurdere alle mulighetene før du starter et prosjekt og bestem deg for hva som vil være det morsomste og mest funksjonelle for deg.

Anbefalt: